Marokkó

Romantika és egzotikum keveredése: varázslatos királyi városok, cédruserdők, homoksivatagok, Kelet rejtelmei, Humphrey Bogart Casablancája, a tündöklő Marrakesh.


Marokkó

Marokkó úti célok:Marokkó

Marokkó a csodák és az ellentétek országa
Nagy uralkodók harcoltak érte, dinasztiák örökölték, minden idõk bölcsei, építészei, festõi, kézmûvesei és szobrászai építették hatalmas palotáit, mecseteit, kertjeit, Korán-iskoláit. A "legnyugatibb Kelet" országa, az "arab Nyugat", mese, romantika, egzotikum keveredése, varázslatos királyi városok, az Atlasz-hegység hófödte csúcsai, cédruserdõk, homoksivatagok, Kelet rejtelmei, Humphrey Bogart Casablancája, a tündöklõ Marrakesh...
Milyen is Marokkó?? Nézze meg!

Rabat
A fõváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekbõl erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V. Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casablanca
Casblancát a világhírû film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötõ, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V. Mohammed téren az ország leglenyûgözõbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh
Az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbûvölõk, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Ba'adiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépmûvészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés
Alegrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyûgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élõ középkori városrésze, az óvárost körülvevõ falak és kapuk szinte mesébe illõvé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi fõiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Agadir
Marokkó leggondozottabb üdülôvárosa. Fiatalos, üde és mindig süt a nap! A nyár kellemesen meleg, az Atlanti óceán csitítja a szaharai meleget. Agadir egyesíti a modern nyaralóhelyek és a természetet tisztelô ember elképzeléseit. Hatalmas, háromszáz méter széles homokos strand várja a pihenni vágyókat, ugyanakkor pár percre a kiépített világtól ott a csend, a forró dûnék világa flamingókkal és vágtázó lovakkal. Agadir az ínyencek városa is. Mesébe illô választékkal találkozunk a haléttermekben.

Franciás könynyedség jellemzi az éjszakai életet, s csak tôlünk függ, hogy mennyire engedjük magunkat elcsábítani egy másik világba… A városból ugyanis kis távok megtételével máris a délvidék legnagyobb berber piacán találjuk magunkat Inezgane-ban, jeeppel elkalandozhatunk a halászfalvak körzetében vagy a Magas Atlaszban. Higgyék el nem a napszúrás jele, ha kecskéket pillantanak meg egy–egy fa tetején! Ez is Agadir látványosságaihoz tartozik.Forrás: Marokkó ismertető - Start Utazás
Keresés
8 710 utazás 351 964 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás