Olasz Adria

Az olaszok és rengeteg egyéb náció kedvelt üdülőterülete. Gondosan rendben tartott strandok, számos étterem és változatos kirándulásokra van lehetőség a hátországba.


Olasz Adria

Olasz Adria úti célok:Olasz Adria

Olaszország régóta ismert a magyar turisták körében, a történelmi múltú városok a csodálatos mûemlékek és a nyugodt pihenést nyújtó tengerparti üdülõhelyek éppúgy vonzzák a nyaralókat, mint a mediterrán hangulatú kávézók, éttermek és szórakozóhelyek.

Az Adriai tengerpart hosszú, lassan mélyülõ, homokos, híres tengerpartja régóta a pihenni vágyók kedvenc úti célja. Magyarországhoz való közelsége, a környék mûemlékekben gazdag városai, a hangulatos üdülõhelyek vidámparkjai, diszkói vonzzák ide nagy számban a turistákat.

Lido di Jesolo
Az olasz Adria egyik legismertebb üdülõhelye, Velence 40 km. Sétálóutcáján számtalan szórakozási lehetõség várja éjjel-nappal a mozgalmas nyaralást kedvelõket. Elsõsorban a fiatalok kedvelt nyaralóhelye. A város fõ bevásárló utcája este 8 óra után sétáló utcává alakul át. Elegáns üzletek, ajándékboltok, sörözõk, pizzériák, éttermek, vidámpark, piac várja a turistákat. Strand: 10 km hosszú homokos tengerpart

Lignano
Velencétõl kb. 90 km-re keletre, egy kb. 8 km hoszú félszigeten elhelyezkedõ, jól ismert és kedvelt üdülõváros, számos szórakozási lehetõséggel (golf, állatkert, vízi vidámpark). A Lignanoi Riviérát hatalmas zöld területek, fenyõerdõk, nyugodt környezetben épített szálloda és bungalónegyedek jellemzik. Az Aqua Splash vízividámpark medencéivel, vizicsúszdáival, játszóreivel igazi élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. (Nyitva: június 1-szept. 15.)

Bibione
Az Adriai-tenger egyik legismertebb üdülõhelye. Több kilométer hosszú homokos stranddal, élettõl lüktetõ, éjjel-nappal nyüzsgõ városközponttal várja az idelátogatókat. Esténként utcái sétálóutcává alakulnak át. Finom homokos, sekély vizû strand jellemzõ, zuhanyzóval, strandfelügyelettel, strandszervizzel. Napernyõ és nyugágy bérelhetõ.
Sportolási lehetõségek: vitorlás, szörf és csónakkölcsönzõ, szörfoktatás, minigolf, lovaglás, kerékpárkölcsönzés, teniszpályák (Bibione-Spiaggia).

Caorle

Elegáns, exkluzív tengerparti üdülõhely, amely történelmi belvárosának és csatornáinak köszönhetõen "kis Velence" néven is ismert.

Eraclea Mare

Jesolo tõszomszédságában található, de annál jóval kisebb és csendesebb. Jellegzetességét az üdülõfalu és a tenger között húzódó fenyõerdõ adja, mely változatos környezetet biztosít a kellemes nyaraláshoz.

Porto S. Margherita

Kis városka Caorle közelében, gyermekes családoknak ideális nyaralóhely.

Rimini
Európa leghíresebb tengerparti üdülõhelye, az éjszakai élet, a diszkók fellegvára. A Riminihez tartozó strandok összesen kb. 15 km hosszú, sík, homokos, lassan mélyülõ strandot foglalnak magukba, melyek esetenként elérik a 100 m-es szélességet is.

Cattolica

Az adriai Riviéra egyik legnépszerûbb nyaralóhelye Riminitõl 13 km-re délre az Appeninek tengerbe nyúló lábánál található. Tengerpartja több kilométer hosszú, 100 m széles, homokos. Strandja 1988 óta folyamatosan elnyeri az Európa Tanács szigorú fürdõvíz minõség elõírásainak megfelelve a "Kék zászló" kitüntetést.
A tengerparti központban egyáltalán nincs gépjármûforgalom. A város önkormányzata egész nyáron ingyenes szórakoztató programokkal kedveskedik a nyaralóknak: térzene, utcabál, hangversenyek, búcsúk, hal- és borkóstolók, kirakodóvásárok, esténként hang- és fényjáték.

Albarella
Üdülőtelep egy szigeten, Velencétől délre. Minden feltétel adott a jó nyaraláshoz, természetes környezet, pihenés és szórakozás. Korlátozott autósforgalom (30 km/h). Helyi vasút, kerékpárbérlés. Bevásárlócentrum, több étterem. Az előszezonban kevésbé működnek a szolgáltatások (kivéve golf, tenisz, vitorlázás, surf). Óvoda, játszótér, simogató-állatkert.
Sport/Fitness:
24 teniszpálya (9 kivilágítható), vitorlás- és surfiskola, gyermek és ifjúsági tanfolyamok), vízisí, golfpálya (18 lyukú), lovarda, összesen 5 úszómedence, vízicsúszda.
Strand:
2,5 km hosszú, finom homokos, lassan mélyülő strand. Zárt lagúnarészek, némelyike édesvizű.
Ajánlott útvonal:
A14 autópálya (Velence-Bologna), Padova-Ost kijárat, tovább Chioggia felé Rosolináig. Arabella szigetét egy út köti össze a szárazfölddel.

Rosapineta
Velencétől kb. 60 km-re délre található ez az üdülőhely, amelyet kimondottan családoknak ajánlunk. Az üdülőfalu, ahol kemping is található, két részre van felosztva: Rosapineta-észak és Rosapineta-dél.
Strand:
lassan mélyülő, finom homokos, kb. 100 m széles strand.
Ajánlott útvonal:
Szlovénia-Trieszt-Velence-autópálya Padova felé, kijárat Padova-kelet, majd Chioggia felé Rosapinetáig.

Roslina Mare
Rosolina Mare egy kis üdülőhely a Velencei-öböltől csak néhány kilométerre délre. Ideális hely családoknak. Üzletek, éttermek. A főszezonban hetente háromszor piac. Ajánlott kirándulások Velence, Chioggia, a Po deltája.
Strand:
lassan mélyülő, finom homokos, kb. 100 m széles strand.
Ajánlott útvonal:
Szlovénia-Trieszt-Padova, kijárat Padova-Kelet, tovább Chioggia felé Rosolina Maréig.

Lido Di Spina
Ravennától kb. 24 km-re északra, fenyvessel körülvéve található Lido de Spina, ez a többnyire villákból álló település. Utcai kávézók, éttermek, disco, kerékpárkölcsönző. Az éjszakai élet a szomszédos Lido degli Estensiben zajlik. Vízicsúszda. Minkét helység ideális kiindulópontja kirándulásoknak: Velence, Bologna, Ravenna, San Marino vagy a Mirabilandia szórakoztatópark.
Strand:
lassan mélyülő, finom homokos strand. Strand-szerviz és szabadstrandok.
Ajánlott útvonal:
A14 autópálya, Ferrera-Süd kijárat, majd a 309-es út Comacchio-ig. Velencétől kb. 110 km-re.

Punta Marina Terme
A hagyományokban gazdag fürdő- és üdülőhely Ravenna-tól kb. 10 km-re délre fekszik. Ez a hely különösen megfelelő egy nyugodt, békés családi üdülés eltöltésére. Hangulatos éttermek, kávézók. A városközpontot a strandtól egy árnyékos píniaerdő választja el. Punta Marina Terme egy ideális kiindulópont egy ravennai kiránduláshoz vagy a Mirabilandia szórakozóparkhoz.
Strand:
kilométerhosszú, lassan mélyülő, változatos homokos strand strand-szervizzel és szabadstranddal.
Ajánlott útvonal:
Bologna-Ravenna autópálya vagy a 309 (Romea) főúton Velence/Mestre-ből kiindulva. Velencétől kb. 150 km-re.

Cervia - Milano Marittima
Mint a neve is jelzi, ez a már hagyományokkal rendelkező helység a milánóiak fürdőhelye, kb. 25 km-re északra található a "nyüzsgő" Riminitől. Nagyon szép, épen maradt történelmi óvárosát érdemes megtekinteni Fenyőerdő veszi körül. Kiváló konyha és nagyszerű szórakozóhelyek és számos elegáns üzlet álla vendégek rendelkezésére.
Strand:
8 km hosszú, sekélyvizű, homokos strand. Szabadstrandok. '99-ben elnyerte a Kék Zászló kitüntetést.
Ajánlott útvonal:
Szlovénia-Trieszt-Padova-Bologna, A14 Ancona felé, kijárat Cesena. Bolognától kb. 100 km-re.

Cesenatico / San Mauro Mare
Cesenatico 35 km-re délre fekszik Ravennától. Az egykori halászfalu mára már nemzetközileg is kedvelt üdülőhellyé fejlődött. Az igazi látnivaló a régi városrész, az 1502-ben, Leonardo da Vinci által tervezett kikötővel. Cesenaticotól délre olyan kis fürdőhelyek találhatóak, mint Gatteo a Mare és San Mauro Mare.
Strand:
Kb. 3 km hosszú, lassan mélyülő, lassan mélyülő homokos strand.
Ajánlott útvonal:
A14-es autópálya, kijárat Cesenatico. Bolognától kb. 100 km-re.

Rimini
Az olasz Adria középső részének a legnagyobb üdülőhelye. Széles homokos tengerpart, lassan mélyülő víz, vendégektől nyüzsgő szállodák, tengerparti klubok, diszkók, éttermek, pizzériák teszik a napimádók igazi nyaralóhelyévé. Riminiben a fürdőzésen kívül számtalan lehetőség van az idő kellemes eltöltésére és a kikapcsolódásra. Sétálhatunk az óváros ódon épületei között, ahol szerdán és szombaton délelőtt nagy piacot tartanak. Fergeteges delfin-show nézői lehetünk vagy Itália leghíresebb épületeit tekinthetjük meg a Miniatura városban. A lendületes város északi részén repülőtér is található, az óvárosi rész állítólag még Rómánál is öregebb.
Sport/Fitness:
vitorlástanfolyamok, motorcsónak, vízisí, surf, csónak, minigolf, tenisz, görkorcsolya, horgászás, lovaglás.
Strand:
lassan mélyülő, homokos strand csúszdákkal és strand-szervizzel. A Riminihez tartozó strandok összesen kb. 15 km hosszú partszakaszt foglalnak magukba és esetenként a 100 m-es szélességet is elérik.
Ajánlott útvonal:
Szlovénia-Trieszt-Padova-Bologna A14-es autópálya, kijárat Rimini.

Alba Adriatica
Ismert üdülőhely San Benedetto del Trontotól délre. Jellegzetessége a 3 km hosszú, pálmákkal szegélyezett strandpromenádé. Változatos szórakozási és sportlehetőségek. Van night-club, disco, snackbár, az éttermekben helyi specialitások, teniszpályák, boccia.
Strand:
széles, lassan mélyülő, homokos strand, strand-szerviz. Surfiskola, vitorlázás, csónakkölcsönzés, vízisí.
Ajánlott útvonal:
A14 autópálya (Bologna-Bari), P. Ascoli/San Benedetto kijárat, majd Martinsicuro felé. Bologna 320 km-re.

Silvi Marina
Tipikus olasz hangulatú fürdőhely Pescaratól északra: rengeteg étterem, kávézó, üzlet és butik készteti a turistákat pénzük elköltésére. A környék látnivalókban is bővelkedik: Teramo, Sant'Angelo vagy az Abruzzen Nemzeti Park.
Sport/Fitness:
különböző vízisportok, tenisz.
Strand:
6 km hosszú homokos vagy kavicsos strand, strand-szerviz, szabadstrandok.
Ajánlott útvonal:
A14 autópálya (Bologna-Bari), Pescara Nord kijárat.

Fano
Ez a kedvelt üdülőhely 50 km-re délre található Riminitől. Történelmi óváros, jó éttermek, üzletek, bárok, sportajánlatok, mint tenisz, surf, gokart és minigolf.
Strand:
2 lassan mélyülő, apró kavicsos strand, strand-szerviz, csúszda. Szabadstrand.
Ajánlott útvonal:
Szlovénia-Trieszt-Velence- A14-es autópálya, kijárat Fano.

Grottamare
Az Adria egyik tradicionális fürdőhelye. A domboldalon fekvő óváros, lankásan ér a tengerhez. A modern hotelek leginkább a strandpromenádét szegélyezik. Itt mindenki megtalálja az érdeklődésének és igényeinek megfelelő csábítást: gasztronómia specialitások, túristalátványosságok, kedvelt kirádulóhelyek a környéken, sok középkori helység és persze a sportlehetőségek.
Sport/Fitness:
tenisz, surf, vitorlázás, strand-röplabda, kerékpárkölcsönzés.
Strand:
homokos, lassan mélyülő strand (strand-szerviz) és szabadstrandok.
Ajánlott útvonal:
A14 autópálya (Bologna-Bari), Pedaso kijárat., tovább az SS 16-on Grottamareig.

Pesaro
Rossini szülővárosa az Adriai-tenger középső szakaszán található, lágy dombokkal körülvéve. A szép óváros, a múzeumok, a kulturális látnivalók és programok, valamint a széles és lassan mélyülő strand garantálja a szabadság kellemes eltöltését. Kellemes klíma.
Strand:
2 strand, összesen 4 km hosszú, helyenként 100 m széles és sekélyvízű. Surfiskola és -kölcsönzés.
Szórakozás:
koncertek az egész szezonban, Rossini operafesztivál, ünnepi filmnapok.
Látnivalók:
a reneszánszváros Urbino, San Marino, a panoráma-úton Gabicce Monte-ba, Gradara várához, stb.
Ajánlott útvonal:
Szlovénia-Trieszt-Velence-Bologna A14 autópálya, kijárat Pesaro.

San Benedetto Del Tronto
Nagyszerűen kiépített, tradicionális fürdőhely, Ancona-tól kb. 70 km-re délre a "Riviera delle Palme". Szép az óvárosa, éttermekkel, bárokkal, üzletekkel és butikokkal. Különösen érdemes megnézni a tengerparttól távolabbi dombos vidék középkori városait. A helységen vasútvonal vezet keresztül.
Strand:
ápolt, széles homokos strand, pálmafákkal szegélyezett strandsétány. Mindenféle vízisportlehetőség.
Ajánlott útvonal:
A14 autópálya (Bologna-Bari), San Benedetto del Tronto kijárat.Forrás: Olasz Adria ismertető - Start Utazás
Keresés
8 188 utazás 147 839 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak