Olaszország

Olaszország egyedül kínál szinte mindent, amiért érdemes elindulni: hihetetlen kulturális emlékekeket, remek konyhát, gyönyőrű, strandokat, természeti szépségeket.


Olaszország

Olaszország úti célok:Olaszország

Olaszország –utazás, nyaralás és Dolce Vita  

 Dolce Vita – mondja az olasz, és nem alaptalanul. Kinek ne lenne édes az élet, egy olyan országban, mint Olaszország. Gyönyörű tájak, isteni ételek és italok, szívmelengető olasz temperamentum, életre szóló kulturális élmények. Nincs még egy olyan ország, ahonnan annyi várost, képzőművészt vagy akár zeneszerzőt tudna egy európai ember említeni, anélkül, hogy valaha járt is volna abban az országban.

főváros Róma, Olaszország leglátogatottabb városa. Itt található a legtöbb ókori emlék. A Forum Romanum, a Palatinus, a Circus Maximus, és a világ száz csodájának egyikeként említettColosseum, ahol a megnyitóünnepségen 5000 vadállatot vonultattak föl. A Colosseum még a mai napig meghatározza környezete arculatát. A Colosseum meglepően bonyolult építmény, szerkezete tanúsítja, hogy a rómaiak nagy tömegek mozgását is képesek voltak ellenőrizni. A megnyitását követő 2000 év elteltével a Colosseum még napjainkban is a római építőművészet kiemelkedő példája.

Szent Péter székesegyház a Tiberis jobb partján fekszik, ez a Vatikán Állam szíve. Vatikán állam 1929-től független állam, az államfő maga a pápa. Vatikán Államnak saját pénzneme, újságja és pályaudvara van.

Milánó, a divat fővárosa, Nápoly és a közelében lévő Vezúv lábánál fekvő Pompei romvárosa az UNESCO világörökség része. A Vezúvot a Föld egyik legveszélyesebb tűzhányójának tartják, legutoljára a második világháború idején tört ki.

A legmaradandóbb élményben akkor van részünk, ha ellátogatunk Velencébe. A Canal Grande a legszebb út a világon. Gondolát kizárólag Velencében, a lagúnák városában találhatunk. A világ legszebb útja abba a térbe torkollik, amelyet Napóleon a Föld legszebb szalonjának nevezett el. A Szent Márk tér összképe harmonikus. A város első számú látványosságai közé tartozik a Doze-palota, amely előtt tartják minden évben, a Rio-i karnevállal együtt emlegetett Velencei Karnevál nyitóünnepségét.

Firenzéhez közel találhatón Pisa, mely városnév emlegetésekor mindenkinek a ferde torony jut az eszébe. Az építmény mintha dacolna a nehézségi erővel, s állítólag Galileo Galilei fizikai kísérleteinek volt színhelye. Pisa legkényelmesebb megközelítését repülővel javasoljuk. Pisa gazdag kereskedőváros volt, szoros kapcsolatot tartott fenn a szicíliai muzulmánokkal.

Olaszországhoz két nagy sziget tartozik. Palermo Szicília központja, zajos, nyüzsgő európai város, amely a tipikus mediterrán hangulatot is képviseli pálmafáival, sikátoraival és az erkélyeken mindenütt száradó mosott ruhákkal. tt található Siracusa is, Dóm tere az egyik legszebb Európában.

A másik szigete Olaszországnak Szardínia, mely gyönyörű színeivel, illatozó virágaival, változatos és felettébb érdekes ízeivel, nyugalmával döbbenetes harmóniát sugall az idelátogató turistának. Átlátszó tengervíz, hófehér és rózsaszín homokos tengerpartok….

Nemcsak a kulturális-történelmi látnivalók hagynak feledhetetlen emlékeket a kíváncsi szemlélődőkben. A kulináris élvezeteknek is hódolhatunk, amikor megkóstoljuk a campaniai pizza-t lombardiai sajtfeltéttel, és ezt leöblítjük „Chianti” toscanai borral. A mediterrán országokra igen jellemző és irigylésre méltó siesta után délután a nap égető melege elől menekülve egy trattoria teraszán Gelato-t (olasz fagyi) majszolhatunk, majd egy forró olasz krémes capuccino-val teszünk koronát gasztronómiai utazásunk tetejére.

Olaszországi utazásunk időpontjának kiválasztásakor semmiképpen ne feledkezzünk meg arról, hogy az olaszok nagyon szeretik saját hazájukat (nehéz az övékénél kellemesebb vidéket találni Európában), így rendkívül erős a belföldi turizmusuk. Elsősorban – az iskola szünet miatt – augusztus hónapban indulnak útra családostul saját országukon belül az olaszok és főként a homokos tengerpartokat célozzák meg kiszemelt úticélul.

Mindenkinek másért tetszik
Olaszország már több évtizede a klasszikus turizmus célországa. Gazdag kultúra, változatos természeti adottságok, különbözõ éghajlati területek a hegyvidéki éghajlattól egészen a majdnem szubtrópikus klímáig Szicíliában, végtelen tengerpartok és nem utolsó sorban az olasz konyha csalogatják ide évrõl évre a nyaralni és szórakozni vágyókat.

Látnivalók
Róma színes történelme vonzza a látogatók ezreit. A félsziget közepén található, a Tevere folyó mentén, mindössze 30 km-re a nyugati parttól. A Borghese Parkban található a Borghese Villa, mely most múzeumként üzemel, valamint az Állatkert. A Piazza del popolo magaslatról egész Róma a turista szeme elé tárul. Érdemes elmenni a Trevi kúthoz is, melyhez az a monda fûzõdik, hogy, aki bedob egy pénzérmét, az még biztosan visszatér Rómába, az "örök városba". A Colosseum épületét érdemes minél hamarabb meglátogatni, hiszen a rengeteg autótól már erõsen megrongálódott, és nem tudni, hogy meddig várja még a kíváncsi turistákat. Nem messze a Colosseumtól van a Forum Romanum, mely a császári Római idején a város politikai és mûvészeti központja volt. Semmiképp ne hagyjuk ki a Vittorio Emanuel király emlékmûvét, a Szent Péter templomot, a Vatikáni Múzeumot és a Sixtusi kápolnát sem.

Firenze Olaszország legkellemesebb légkörû városa, nagyon kedvelt turisztikai célpont, ezért elég zsúfolt, hiszen naponta 2000 turistabusz gördül be a városba. Mindenképpen ajánlatos megtekinteni az Uffizi Galériát, a Ponte Vecchio bevásárló utcát, a Piazza delle Signoriat és a Medici Kápolnát. Ezek a nevezetességek felejthetetlen emléket szereznek.
Velence 117 kis szigetre épült. A belváros autóval nem közelíthetõ meg, csak vonattal és hajóval.

A város központja a Szent Márk tér, ahol a Dózse Palota és a Szent Márk Bazilika található. Híres a Galleria Dell'Accademia, a Peggy Guggenheim Galéria, a San Giorgio Maggiore és a del Redentore templom.
Milánó divatjával, konyhájával, operájával -a la Scalaval-, templomaival, reneszánsz kastélyával és Leonardo da Vinci freskóival csalogatja a turistákatat, emellett pedig fontos üzleti és pénzügyi központ.
 Nápolyban, a királyi palotában kiállított képek tanúskodnak arról, hogy milyen is volt a város korábban. Híres a Santa Chiara-templom, és a S. Incoranata templom, melyben Szent Lászlót ábrázoló freskók láthatók.
A Pisában található ferde torony 293 lépcsõfokán szombattól éjszaka is felmászhatnak a turisták. Jóllehet egyelõre csak néhány nyári nap áll majd az éjszakázó turisták rendelkezésére, a látvány minden bizonnyal szemet gyönyörködtetõbb lesz, mint nappal: napnyugta után ugyanis - az óváros mellett - a torony is különleges kivilágítást kap.

A pisai torony 1173-as megépítésétõl kezdõdõen folyamatosan dõl, s így már több mint nyolcszáz éve állandó rekonstrukcióra szorul.Forrás: Olaszország ismertető - Start Utazás
Keresés
8 674 utazás 212 768 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás