Tunézia

A szállodák által nyújtott kellemes környezet, a lassan mélyülõ, finomhomokú, a családos turistáknak kiváló feltételeket nyújtó engerpart Tunéziát rendkivül népszerűvé teszik.


Tunézia

Tunézia úti célok:Tunézia

Üdülõparadicsom a közelben
Tunézia, ez a Magyarországtól alig több mint 2 órányira található üdülõparadicsom mára rendkívül közkedvelt lett a magyar turisták körében, melyhez nagyban hozzájárult a szállodák által nyújtott kellemes környezet, a gondosan ápolt kertek úszómedencékkel, és nem utolsósorban a lassan mélyülõ, finomhomokú tengerpart, mely családos turistáknak is kiváló feltételeket nyújt.
Tunézia sok meglepetéssel várja a földjére utazót. Karthago, Sousse, Monastir, Tunisz, El Jem amfiteátruma, sivatagi szafarik oázisokba és kiszáradt, sós tavakhoz, vagy a berberek barlang lakásai Matmatában, mind különleges és üdítõ színfoltajai Tunéziának.

Idõjárás
Tunézia minden évszakban ajánlható: sosem fog fázni és unatkozni az odautazó. Tunéziának mediterrán az éghajlata, forró száraz nyárral, és enyhe csapadékos téllel, havazás a hegyekben is csak ritkán fordul elõ. Az ország legmagasabb pontja a Jebel Chambi, ami 1544 méter magasan található.
Minél délebbre megyünk, annál forróbbá és szárazabbá válik az idõjárás. A szaharai területeken olykor évekig nem hullik csapadék. Kedvelt sportunkat itt, a kellemes idõjárásnak köszönhetõen, bármelyik évszakban ûzhetjük. Vitorlázás, szörf, búvárkodás, golf, sivatagi túrák, megpihenés az oázisokban mind-mind élvezetesek lehetnek, akár októbertõl májusig is, amikor az átlaghõmérséklet 12-28 fok között van.
A déli országrészben fekvõ Djerba-szigetén akár szilveszterkor is hódolhatunk a tengerben fürdés örömeinek.

Eszem-iszom
A tunézia nemzeti étele a kuszkusz, gõz felett fõtt búzadara paradicsommártással összekeverve, zöldséggel, bárány, baromfi- vagy halhússal tálalva. Tipikus elõételnek számít a brik, tonhallal, tojással, darálthússal és zöldséggel töltött, leveles tésztából készült húsos táska. A tunéziai konyha elválaszthatatlan részét képezik a különbözõ halfajták és tengeri élõlények. A tunéziai édességek többsége nagyon édes, mivel mézbõl, datolyapürébõl és mogyoróból készülnek. Igen finomak a marcipánból készített édességek. A legkedveltebb italok közé tartoznak a különbözõ fehér-, rosé- és vörösborfajták. Feltétlenül meg kell kóstolni a Thibarine datolyalikõrt és a Boukha fügepálinkát, valamint a tunéziai Celtia sört.Forrás: Tunézia ismertető - Start Utazás
Keresés
9 112 utazás 333 767 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás