Beszámoló

Korfu - Gela apartman



J3QRG (5) beszámolója (14004 megtekintés)
szerkesztés alatt

Értékelés: 0*

Földrajzi elhelyezkedés, szállás: Gela apartmanház, Sidari, Görögország, Jón-szigetek, Görög-szigetek, Korfu

Téma: Visszatérés

Utazás időpontja: 2016.06.22 - 2016.06.29



Video: https://youtu.be/HHhdmsC7J3Y

Gela apartmanhoz megérkezve a virágba borult kanális partjában gyönyörködhetünk. A leander bokrok egyben szállásunk kerítés vonalát is meghatározzák. Mint ahogy a sziget számos pontján is pompázik eme növény, mely nálunk is megtalálható, csupán, Ahílion szigetén dúsabb, nagyobb és tetszetősebb formában burjánzik. Közben a tenger ca. 1/2 perc sétára morajlik.

A gondozott növények, a rendezett udvar teljes mértékben 20 évvel ezelőtti pozitív tapasztalatainkat tükrözte vissza a szigetről. Igaz, az akkori szálláshelyünk Sidaritól délre, 40 km-re fekvő Moraitika volt. Azonban nem csak a magával ragadó szép környezet az azonosság. Akkor sem sikerült elhelyezkedésben azt a szobát kapnunk amit Magyarországon óhajtottunk, ez 2016-ban sem változott. Nem vettük zokon, hisz korábbi vendéglátóink a kívántnál egy nívósabb lakhellyel leptek meg minket. Most is bíztunk a hasonló meglepetésben. Az nem is váratott magára. Egy kedves hölgy, mint később kiderült, a tisztaság és a rend szorgos gondviselője, szállásunkra kísért minket. Érdeklődött az 5. fekhely, egy kanapé, megfelelősége iránt. A felajánlott ágycserét mellőzve, szempillantás alatt, a fekhely már elő is állt. Amit a vendég kíván, lehetőség szerint azt is kapja. Lehetőség szerint! Ha már ráérez az ember néhány nap után az itteni világra, már ért is mindent. Aki átadja magát a sziget szellemiségének már nem is látja szálkának azt, amit idehaza gerendának nézne.

Berendezkedve megismerkedtünk az 1978-as tűzhellyel, korban hozzáillő de remekül üzemelő hűtővel, a korukbeli aprócska kis fürdővel. Talán a legfiatalabb berendezési tárgynak egy 1994-es plakát tekinthető, mely büszkén hirdeti Corfu EU nyári fővárosa címet a falon lógva. Mind ezt nem lerobbanva kell elképzelni. Mint később kiderült, a másik szárny szobái azért ennél modernebbek, igaz kisebb befogadótérrel rendelkeznek. Leszámítva a feláras légkondikat és a zsebtévét, ami amúgy csak dísz. Újra gondolták az agy uram katonát játékot. Bevonva az egyik szoba ajtót, mely alapvetően szorosan ragaszkodik talapzatához. Szobák viszonylag tágasak és ami még a kinti bőven 30 fok feletti hőmérsékletnél fontos, kellemesen hűvösek. A légkondi bekapcsolása nélkül is. Az előre beharangozott szúnyog invázió, érdeklődés hiányában elmaradt. Legalább is nálunk, június végén, még éjszaka a medence partján sem ért támadás. Amely este hétig felügyelettel rendelkezik, gondos karbantartással. Igaz, 19:00 órakor aki bújt, aki nem, jobb ha szárazföld után néz. Különben hamar megcsáklyázza hajóját az apartman fregattja. Ellenben, a reggel 9 óra előtti csobbanás fejvesztés nélkül megúszható. Többnyire csak este tekinthető stabilnak a \"rövid hatótávolságú\" wifi, így a fiatalság nemzetiségtől függetlenül a nyugágyakat naplementét követően is igénybe veszi.

Reggel aztán az ébredés nem gond, mivel a szomszédok minden egyes megmozdulása, főleg a vizesblokk használata remek ébresztő. A takarító személyzet, helyi idő szerint 8 órakor, kezdi el az első szárny hátsó részén a munkáját. Próbálva nem zavarni az esetleg még alvókat, de az \"üvegpalota\" ezt nem tolerálja és minden egyes seprű és falszegély találkozásakor koppanó hanggal ennek jelet is adja. Ez nem is gond, hisz a nyaralás a tengerparton, a csodás öblökben az igazi, nem pedig a szobák mélyén. A rend, a tisztaság iránti igyekezet vitathatatlan. A figyelmesség és a kedvesség szint úgy.

A mentalitás, az élet, más mint mifelénk, nem rosszabb, csak más. Még ha a precizitás rovására is megy ez a más jellegű életmód, talán a mindig mosolygó emberek látványa minket is vidámabbá tesz. A Görög vendégszeretet még mindig a régi! Ebben verhetetlenek, talán így születnek, no meg angol nyelv tudással. De, hogy óriási szívvel az biztos!




Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Keresés
   ok

Részletes keresés


keresés


Felhasználó kereső
Felhasználó név:
Név:
E-mail cím:
Hova utazott:


keresés


Utazás kereső
   ok

Ennyiért utaznék
   ok

max összeg/fő





© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak