Norvégia

Sehol nincs annyi vízesés, fjord és gleccser, mint itt. Csak ülsz a szállásod teraszán és egy lépést sem kell tenned a kilátásért.


Norvégia

Norvégia úti célok:Norvégia

Norvégia, a természetimádók paradicsoma
Sehol nincs annyi vízesés, fjord és gleccser, mint itt. Csak ülsz a szállásod teraszán és egy lépést sem kell tenned a kilátásért. Csak ülsz és nem hiszed el, hogy mindez valóság. Próbálod megjegyezni amit látsz, de tudod, hogy alig fog sikerülni, lehetetlen még felfogni is ezeket a hihetetlen méreteket, ezt a döbbenetes dimenziót. Minden másodpercét ki akarod élvezni ennek az utazásnak, csak így lehetsz biztos abban, hogy emlékezni fogsz néhány elképesztõen szép helyre a világból.

Egyedülállóan változatos: néhol 6oo m magas meredek sziklák által határolt fjordok, virágzó lápvidék 3oo méterrel a tengerszint felett, hosszan elnyúló fennsík vagy egy vízesés mely évszázadok óta szabadon zúdul alá 2oo m magasból, gleccser mely büszkén bukkan elõ a hegyekbõl, egy szikla mely csak ritkán jut napfényhez és télen elfedik a hullámok, s az égbolt, mely a napszakok és az idõjárás változása szerint minderre felteszi a koronát.


Osló
A legrégibb skandináv fõváros, melyet Harald Hardrada 1050-ben alapított. A város 1624-ben leégett, teljesen újjá kellett építeni. Korábban Csristianiának hívták, mai nevét 1925 óta viseli. Amit feltétlenül látni kell Oslóban, az az Akaershus Erod és Kastély, amely ma a norvég Kitartás Múzeumának is helyet ad. Az épületben gyakran rendeznek színházi eloadásokat, koncerteket és táncfesztiválokat. A Vigeland Park gyönyörû természeti szépségével nyugodt környezetet biztosít a piknikelo kirándulóknak, és helyet biztosít Gustav Vigeland szobrának és a Viegelandnak emléket állító Múzeumnak is. A Nemzeti Színház, amelynek különlegessége a gyönyörû rokokó elotér, szintén a parkban található. A Munch Múzeumban Norvégia leghíresebb muvészének 5000 darab képe és rajza van kiállítva. A muvész leghíresebb képe viszont nem itt, hanem a Nemzeti Galériában tekinthetõ meg.

Risor
Norvégia legfestoibb kis halászfaluja. A környéken lévõ kis szigeteket érdemes, az amúgy nem túl drága vízitaxikkal meglátogatni. A kicsi szigetek közül szépségével kiemelkedik Stangholmen, amelyen egy kis öreg épületben étterem és bár muködik.

Bergen
Közép-Norvégia történelmi városa Bergen, amely kulturális légkörével igen kellemes turistacélpont, foleg azoknak, akik a fjordok szépségeiben szeretnének gyönyörködni. Innen könnyedén megközelítheto az ország leghosszabb fjordja a Sognejord és a legmélyebb a Hardangerfjord, valamint a Jostedalsbreen gleccser és a Geirangerfjord csodálatos vízesései. Szintén nem messze található a felhovel borított Tollveggen hegy, mely a hegymászók paradicsoma.

Tromso
Különleges, vidám hangulatával csalogatja a turistákat. Utcai zenészek, pubok, kulturális események színesítik a város turisztikai kínálatát. A Tromso Múzeum igen élethuen mutatja be a lappok életét és szokásait. Síelési lehetoség a mögötte elterülo hegyekben van.

Jotunheimen Nemzeti Park
A Jotunheimen Nemzeti Park Norvégia legvadabb turisztikai desztinációja. Sogndal és Lom városok között, Közép-Norvégiában helyezkedik el. Több mint 60 gleccserével, vízeséseivel, völgyeivel, mély tavaival valóban szemet gyönyörködteto látványt nyújt. Az ide vezeto úton rengeteg szálláshely várja a kirándulókat.

Étel-ital
A tipikus norvég ételek a laks (grillezett lazac), a reker (garnélarák) és a torsk (tokehal). Karácsonykor nagyon kedvelt a lutefisk (fott, aszpikos tokehal). Kedvenc sajtjuk a barna színû, kicsit édeskés ízû geitost, ehhez szívesen fogyasztanak heringet. Alkoholt ne keressünk az országban, mert mint más skandináv országban itt sem könnyû hozzájutni.Forrás: Norvégia ismertető - Start Utazás
Keresés
12 690 utazás 309 475 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak