A bordeaux-i borvidék titkai

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 13651
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Bayonne, Bordeaux, Carcassone, Monte Carlo, Montpelier, Nizza

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest – Graz – Torino környéke
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Útközben rövid városnézés Grazban, továbbutazás Torino környékén található tranzitszállásunkra.

2. nap: Torino – Lyon – Clermont Ferrand – Perigueux
Reggeli után továbbutazás Franciaországba. Rövid megállókat teszünk Lyonban, Clermont Ferrandban, majd megérkezünk Perigueux-ba. Szállás Perigueux-ban.

3. nap: Bergerac
Reggeli után egész napos kirándulás Bergeracba. Délelőtt az óvárossal ismerkedünk meg, majd egy vidéki farmon ebédelünk. Ebéd után egy kacsa- és libafarmra, majd a monbazillaci várba látogatunk. Programunk során megkóstoljuk a helyi készítésű fehérbort is. Szállás Perigueux-ban.

4. nap: Perigueux – Bordeaux
Utazás Bordeaux-ba, a világ bor fővárosába. A területen már a 8. századtól készítenek bort, és itt rendezik a Vinexpot, a világ legnagyobb borászati kiállítását. Érkezés után, a délutáni órákban gyalogosan tekintjük meg a város legnagyobb nevezetességeit. Szállás Bordeaux-ban.

5-6. nap: Bordeaux
Reggeli után egész napos kirándulás a bordeaux-i borvidék különböző térségeire, melyek az UNESCO Világörökség része. A középkori város és a borkészítő üzem meglátogatása kóstolóval egybekötve. Szállás Bordeaux -ban.

7. nap: Bordeaux – Bayonne – St. Jean Pied de Port – Bayonne
Reggeli után utazás Baszkföldre. Városnézés után látogatást teszünk St. Jean Pied de Port városába is. A város a baszk tartomány korábbi fővárosa volt, a Santiago de Compostelába vezető zarándokút egyik legfontosabb állomása. Szállás Bayonne-ban.

8. nap: Bayonne – Agen
Egész napos utazás Agenbe. Útközben többször megállunk, hogy a leghangulatosabb és legfestőibb dél-franciaországi településeket is megtekintsük, mint Tartas, St. Severs, Aire s/Adour, Eauze, Montreal, Condom. Tipikus ebéd útközben egy farmon. Szállás Agenben.

9. nap: Agen – Toulouse
Délelőtt Agen kedves kisvárosának a felfedezése: látogatás a kéthajós templomba, valamint a helyi specialitás megkóstolása. Ebéd, majd egy különleges üzemben a konyak-alapú koktélok készítésével ismerkedünk, kóstolóval egybekötve. Továbbutazás, szállás Toulouse-ban.

10. nap: Toulouse – Carcassonne
Délelőtt hajókirándulás a Garonne-folyón. Toulouse legszebb és leghíresebb látványosságait a folyóról tekintjük meg. Ebéd a hajón. Délután továbbutazás Carcassone-ba. Szabadidő, szállás Carcassonne-ban.

11. nap: Carcassonne – Sete – Montpellier - Sete
Kirándulás Montpellier-be. A történelmi városközpont felfedezése után megismerkedünk a környék borkészítésével, kóstolóval egybekötve. Szállás Seteben.

12-13. nap: Sete – Nizza – Montecarlo – Verona - Budapest
Utazás hazafele. Útközben rövid látogatás Nizzában, Montecarloban és Veronában.


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- 6 ebéd,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap








© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás