Észak-olaszországi tóvidék

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 163150
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Sirmione, Bardolino, Bergamo

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Győr – Szombathely – Wörthi-tó – Dolomitok (770 km)Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Budapest - Győr - Szombathely - Búcsú határátkelőn keresztül utazunk tovább Graz-Wörthi-tó, majd a Pustertal vidékén a Dolomitok varázslatos világába. Útközbeni pihenőkkel, ebéd lehetőséggel utazunk a Dolomitok szépséges hegyei között, völgyein keresztül. A Brenner-hágó vidékén lévő szállásunkra a késő esti órákban érkezünk.

2. nap:
A Dolomitok hegyóriásai: A Garda-tó és Verona (300 km)Reggel csodálatos alpesi panorámában gyönyörködve megreggelizünk, majd az Alpok leglátogatottabb vidékére, a Dolomitok hegyóriásai, csipkézett hegyormai közé érkezünk. Átkelve a hágókon csodálatos élményt nyújt a Marmolada és Stella csoport fenséges látványa, a hegyormokkal tarkított völgyek és fennsíkok egymásba fonódó látványa. A Dolomitok panoráma utunk során meg-megállunk, szép idő esetén páratlan panorámában gyönyörködve ereszkedünk alá. A hágók után Dél-Tirol festői falvain, városain keresztül érkezünk a Garda-tó vidékére. Tovább utazva Veronával, a szerelmesek városával ismerkedünk. Ellátogatunk Júlia házához, ahol láthatjuk a nevezetes erkélyt. Körbejárjuk az Amfiteátrumot, a Piazza del’ Erbe-t és az Urak terét. Sétálunk az Adige-folyó partján. Estére Garda-tó környéki szálláshelyünkre érkezünk, ahol két éjszakán keresztül szállásunk lesz.

3. nap:
Peschiera del Garda – Sirmione-Garda – Bardolino (80 km)Ezen a napon egész napos utazásra indulunk a festői Garda-tó mentén. Először a leglátogatottabb Peschiera del Garda csatornák által szabdalt festői kisvárosában teszünk egy rövid sétát, majd a tó déli részére látogatunk, a tóba félsziget szerűen benyúló Sirmiónéba. Lenyűgöző a hely egyedülálló fekvésével, szűk utcácskáival, hangulatos éttermekkel, fagylaltozókkal, templomával, római villa maradványaival. Szabadidejében felkeresheti a Scaligeri-várat.Fakultatív ajánlatunk:élményteli hajózáson veszünk részt a Garda-tavon, útközben élvezhetjük az Alpok panorámájának szépségét. (aki a hajózáson nem vesz részt, autóbusszal utazik tovább Garda városába). Gardában partra szállva a tóparti sétányon jutunk el az elegáns jacht kikötőjébe és szűk, kanyargós utcáin sétálhatunk.Fakultatív ajánlatunk:Bardolinóba utazunk tovább, egy borászati múzeumot keresünk fel. Megkóstoljuk a régió híres borát is, a Bardolinót. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap:
Iseo-tó és Monte Isola, Bergamo és a Comoi-tó (270 km)Megreggelizünk, majd az Iseo-tóhoz indulunk, e bájos, alpesi hegyek által körbezárt tóhoz. Felkeressük Sulzano festői kikötőjét.Fakultatív ajánlatunk:hajóra szállva gyönyörködhetünk a tó kis szigeteiben (a Beretta család szigete) és a legnagyobbon, a Monte Isola-n időzünk: séta a kikötőben, rövid szabadidő. Bergamóba utazunk, az Iseo-tó közelében fekvő, műemlékekben gazdag városba. Láthatjuk falakkal körülvett óvárosát – benne a Santa Maria Maggiore templommal és a Colleoni kápolnával (Olaszországban az egyik legszebb kápolna), majd a Piazza Vecchiát és a régi városházát. A hangulatos és látványos utcákat járva nézelődünk, megpihenünk egy Aperol-ra (helyszínen fizetendő). Szabadidőt követően a dolomitok hátterében elnyúló Comoi-tó kanyarulataival, fenséges látványával üdvözöl bennünket. A tó déli oldalán fekvő, egyik legkedveltebb településére Como városába utazunk. Ez az észak-olasz tóvidék legnagyobb városa. A rengeteg szép látnivalón túl, fekvése is lebilincseli az idelátogatót. Főutcáján sétálva jutunk el a Dómhoz. Sok kis kávézó, étterem, szűk és hangulatos utcák várnak itt ránk, igazi olasz életérzés. Lago Maggiore környéki szálláshelyünkre érkezünk az esti órákban, ahol két éjszakán át lesz szállásunk.

5. nap:
Lago Maggiore és a Boromei-szigetek hajóval! Locarno és Lugano (160 km)Észak felé vesszük utunkat és programunk egyik csúcspontja következik! A híres olasz tavak egyikéhez, a Lago Maggiore-hez érkezünk. A tavat 600-700 m magas hegyek övezik, partja mentén villák, parti sétányok, várak váltogatják egymást.Fakultatív ajánlatunk:a tóban a természet által létrehozott gyönyörű ékköveknek találjuk a kis szigeteket. Hajóval keressük fel az Isola Bellát, a „virág szigetet”, rajta a páratlan vegetáció által féltve őrzött Borromeo kastélyt és annak teraszos kertjét mely elbűvöli az odalátogatót. Továbbhajózunk Isola Madre szigetére, ahol a dús növényzet között csendesen megbúvó Borromeo család által épített újabb Borromeo-palota és egy szépen kiképzett botanikus kert vár bennünket. Tovább hajózva megcsodálhatjuk Isola Pescatorét majd autóbuszra szállunk és a Svájc területén elnyúló Lugánói - tóhoz kirándulunk. A Locarnoi filmfesztivál helyszínén megállva sétálunk a tóparton majd felvonóval (felvonójegy!) „kapaszkodunk fel” a Lago Maggiore felett sziklaszirten magasodó Madonna del Sasso zarándok templomhoz. Tovább utazva a Melidei - gáton átkelve a part menti Lugano varázslatos városába érkezünk rövid pihenőre. A városban csodás árkádos épületek, pálmafák, szökőkutak, boltok, drága autók fogadják a Riviéra-szerű tóparton az idelátogatót. Tele szép és elegáns emberekkel, érezhető Milánónak, a divat fővárosának közelsége. Szálláshelyünkre érkezünk.

6. nap:
Vicenza – Budapest – Szeged (770 km)Reggeli után a híres villaépítő, Palladio városát, Vicenzát keressük fel. Aligha találhatunk még egy várost, melynek arculata oly mértékben fejezi ki egy művész elgondolásait, mint Vicenza Palladióét. Végig sétálunk a város reprezentatív útján, a Corso Palladión. Gyalogos sétánk során megtekintjük a város katedrálisát, az Urak terét rajta a velencei helytartó palotájával és a város szimbólumát, a bazilikát. Sétálunk hangulatos óvárosában (szabadidő terhére a csodálatos Teatro Olimpicot is megtekinthetjük). Vicenzából hazafelé az Udine - Tornyiszentmiklós - Budapest útvonalon. Érkezés a késő esti órákban Budapestre, majd tovább utazunk Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 484 utazás 337 329 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás