4 éj Kilimandzsáró/Ngorongoró-kráter szafari + 3 éj Viktória-vízesés (Zambezi Sun 4*) + 7 éj kenyai tengerpart (LTI Kaskazi Beach 4*)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 60055
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:üdülés és szafari

Ország: Tanzánia, Kenya, Zambia
Város:

Szállás / program részletes leírása



egynapos Ngorongoró-kráter szafari (Tanzánia)

UNESCO világörökség, az állatok paradicsoma: oroszlán, elefánt, víziló, leopárd, párduc, bivaly, orrszarvú, gnú, gazella, antilop, zebra, hiéna.

ÚTLEÍRÁS
4 éj pihenés a KILIMANDZSÁRÓ-nál NGORONGORÓ-KRÁTER szafarival, 3 éj látogatás a VIKTÓRIA-VÍZESÉS-nél, 7 éj pihenés a KENYAI TENGERPART-on


1. nap: elutazás
Elutazás Budapestről a Travel Service charterjáratával átszállás nélkül Tanzániába, éjszaka a repülőn.

2. nap: pihenés a Kilimandzsárónál

ellátás: vacsora
Érkezés a reggeli órákban Kilimandzsáró nemzetközi repülőterére, ahol utasainkat az Aeroviva Holidays telepített, magyar idegenvezetője fogadja. Transzfer a választott szállodába, szabad program. Délután fakultatív programlehetőség: Arusha Nemzeti Park szafari.
A 137 km2 nagyságú Arusha Nemzeti Park parányi gyöngyszem a megannyi hatalmas park között. Három tájegységet foglal magában, a Ngurdoto-krátert, a Momela tavakat és magát a Meru-hegységet. Változatos flóra és fauna jellemzi a parkot, mintegy 400 madárfajta, bivalycsordák, mindenféle antilopok és gazellák, nagyvadak. Jó esély van arra is, hogy találkozzunk a féltve őrzött colobus majmokkal.
Szállás a választott szállodában (4 éj).

3. nap: szafari program a Ngorongoró-kráterben (az ár tartalmazza)

ellátás: reggeli, vacsora
Reggeli után indulás a Világörökség részét képező Ngorongoro-kráterhez ami a világ egyik csodája. A hatalmas vulkanikus kráter egész Kelet-Afrika vadvilágának kicsinyített mása, egy természet alkotta Noé bárkája. Területe csupán 260 km2, de folyók, mocsarak, sós és édesvizű tavak, hegyek, völgyek, síkságok és bozótos szavannák teszik változatossá ezt a csodálatos tájat. A kráter otthont ad mintegy 30 000 nagytestű emlősállatnak, amelynek fele zebra és gnú, továbbá gazellák ezrei, bivalycsordák, jávorantilop nyájak, kongónik, elefántok, oroszlánok, gepárdok, hiénák, varacskos disznók, megannyi vízi-, ragadozó- és énekesmadár él itt.

4. nap: pihenés a Kilimandzsárónál

ellátás: reggeli, vacsora
Lehetőség az egész napos Amboseli Nemzeti Park szafari (Kenya) programon való részvételre.
Látogatás a Kilimandzsáró lábánál elterülő, elefántoknak és sok egyéb érdekes állatnak otthont adó kenyai nemzeti parkban ahol kedvező időjárás esetén élvezhetik a hófödte csúcsok látványát a trópusi forróságban.

5. nap: pihenés a Kilimandzsárónál

ellátás: reggeli, vacsora
Egész napos szabad program, kikapcsolódás a szállodában.

6. nap: utazás a Viktória-vízeséshez

ellátás: vacsora
A kora reggeli órákban továbbutazás a Viktória-vízeséshez. Érkezés a reggeli órákban Livingstone repülőterére, ahol utasainkat az Aeroviva Holidays telepített, magyar idegenvezetője fogadja. Transzfer a választott szállodába, szabad program. Délután fakultatív programlehetőség: Hajókirándulás a Zambézi-folyón.
Hajókázás a Zambezi folyón, amely során felfedezzük a folyópart gazdag élővilágát (Mosi-oa-Tunya Nemzeti Park), gyönyörködhetünk a csodálatos tájban és a naplementében.
Szállás a választott szállodában (3 éj).


7. nap: kikapcsolódás a Viktória-vízesésnél

ellátás: reggeli, vacsora
Fakultatív programlehetőség: Látogatás a Viktória-vízesés zambiai és zimbabwei oldalán.
Afrika egyik legnagyobb látványossága, a száz méteres mélységbe alázúduló `mennydörgő robajlás` vízzuhataga lenyűgöző látvány az őserdő egzotikus növény és állatvilágával fűszerezve.

8. nap: kikapcsolódás a Viktória-vízesésnél

ellátás: reggeli, vacsora
Lehetőség az egész napos Chobe Nemzeti Park szafari programon való részvételre:
Utazás a botswanai Chobe Nemzeti Parkba, amely Zambiával és Zimbabwe-val is határos. A park híres gazdag madár-állományáról, de él itt elefánt, bivaly, impala, zebra, gnú, oroszlán és hiéna is.

9. nap: utazás Kenyába

ellátás: reggeli
Egész napos szabad program, majd éjszaka transzfer a repülőtérre, elutazás a kora hajnali órákban továbbutazás a kenyai tengerpartra.

10-16. nap: pihenés a kenyai tengerparton (Mombasa vagy Malindi beach)
Érkezés a kora reggeli órákban, utasainkat a kenyai Mombasa repülőterén az Aeroviva telepített idegenvezetője fogadja. Transzfer a hotelbe, szállás a választott szállodában, a megadott ellátással (7 éj). Pihenés Mombasa vagy Malindi gyönyörű tengerpartján. Fakultatív programlehetőségek.

17. nap: hazautazás
A reggeli órákban transzfer Mombasa repülőterére, hazautazás a Travel Service charterjáratával Budapestre, érkezés késő délután.

Arumeru River Lodge 5*

Ellátás
félpanzió

A szálloda helyi besorolása:+ www.arumerulodge.com

Elhelyezkedés
Az egyik legújabb tanzániai luxus lodge 12 hektáros trópusi kertben, egy régi kávéültetvényen épült. A lodge a Kilimandzsáró nemzetközi repülőtértől 35 percre, Arusha városától pedig mindössze 15 percre található.
Szálloda
A különleges fekvésű, üde zöld környezetben fekvő lodge-ból gyönyörű látvány nyílik a Kilimandzsáró hófedte csúcsára és a Meru-hegységre.
Szobák
A lodge 20 szobája 10 különálló faépületben helyezkedik el. A tágas, verandás szobákban a főépülettel harmonizálva, a hagyományos afrikai építészet jegyei uralkodnak.
Szolgáltatások
A külső étterem teraszáról remek kilátás nyílik a hegyekre. Mindkét étterem egyaránt a nemzetközi és az afrikai konyha remekeit kínálja. Egyéb szolgáltatások: Safari bár, butik, medence napozóágyakkal, futópálya.



Zambezi Sun 4*

Ellátás
félpanzió

A szálloda hivatalos besorolása: ***
www.suninternational.com

Elhelyezkedés
A szálloda a Zambézi-folyó zöldellő partján található, a Viktória-vízesés közvetlen közelében, Livingstone repülőterétől kb. 20 percre.
Szálloda
A zambiai hagyományok által ihletett, eklektikus stílusban épült, 212 szobás szálloda az afrikai vadont idézi, vendégei luxus körülmények között, de mégis a hatalmas és titokzatos Afrika szívében érezhetik itt magukat. A kertben barangoló zebrák és egyéb állatok üde színfoltjai a szállodának. A szálloda csodás medencéje mellett élvezhetjük a perzselő afrikai napot. A hotel a következő szolgáltatásokat kínálja: mosoda, autóbérlés, fodrász, gyerekprogramok, ajándékbolt, spa.
Szobák
Az évszázados, fallal körülvett város hatását keltő épületekben elhelyezkedő szobák légkondicionáltak, berendezésükhöz tartozik a televízió, telefon, széf, minibár és hajszárító. Mivel a szobákban nincs lehetőség pótágy elhelyezésére, így családok csak két külön szobában helyezhetők el.



LTI Kaskazi Beach 4*

Ellátás
all inclusive ellátás

Helyi besorolás: ****

Weboldal: www.kaskazibeachhotel.com

Elhelyezkedés:
Az LTI nemzetközi szállodalánchoz tartozó hotel Afrika keleti partján, Mombasától délre, a 7 km hosszan elterülő Diani Beach-en található. A gyönyörű trópusi környezetben lévő resort közvetlenül az Indiai-óceán partján fekszik, egy karnyújtásnyira a fehérhomokos óceánparttól és kb. 45 km-re Mombasa repülőterétől.

Szálloda:
A kókuszpálmákkal és trópusi kerttel körülölelt szálloda mesterien ötvözi a tradicionális mór építészet stílusjegyeit, valamint az elegancia, a kényelem és napjaink modernizációjának alapkövetelményeit. Udvarán hatalmas úszómedence található, melyet napernyők és napozóágyak vesznek körül. 2 étteremmel és 3 bárral rendelkezik, ezenkívül rengeteg lehetőséget nyújt különböző sporttevékenységek kipróbálására: búvárkodás, horgászat, wind surf, kite surf, golf, tenisz, strandröpladba és egyéb labdajátékok.

Szobák:
A 191 szoba mindegyike légkondicionálóval, fürdőszobával, telefonnal, minibárral és erkéllyel rendelkezik, kilátással a kertre vagy az óceánra.



várható menetrend


Budapest IND 22.00. - 1 stop - ÉRK 09.45* Kilimandzsáró
Kilimandzsáró IND 06.10 - 0 stop - ÉRK 07.55 Livingstone (Viktória-vízesés)
Livingstone (Viktória-vízesés) IND 01.55. - 1 stop - ÉRK 07.20. Mombasa
Mombasa IND 08.20.- 1 stop - ÉRK 16.00. Budapest

IDÅ-ELTOLÓDÁS

TANZÁNIA: KILIMANDZSÁRÓ: Budapest + 2 óra
KENYA: MOMBASA: Budapest + 2 óra
ZAMBIA: LIVINGSTONE (VIKTÓRIA-VÍZESÉS): Budapest + 1 óra
A menetrendekben szereplő idők helyi idők.
* = másnap


A járatokat a Travel Service légitársaság üzemelteti Boeing 737-800-as típusú repülőgéppel.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- ellátás,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- zambiai vízum (kb. 50 USD/fő/vízum/belépés)
- tanzán vízum (kb. 50 USD/fő/vízum/belépés)
- kenyai vízum (kb. 50 USD/fő).
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás