Közép-Itália kincsei I.

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77468
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Firenze, Pisa, Róma, San Gimignano, Siena

Szállás / program részletes leírása



ELŐJELENTKEZÉS A 2017. ÁPRILISTÓL NOVEMBERIG TARTÓ UTAZÁSOKRA!

Az árak és dátumok a 2016-os katalógus alapján lettek feltöltve, 2017. februárjában töltjük fel oldalunkra a pontos árakat a végleges programtervezettel és dátumokkal együtt, de 2016. december 7-től lehetőség van előleg befizetése nélkül előjelentkezni az alábbi programra! A pontos árak megjelenéséig a helyeket félretesszük, így biztosan nem marad le az alábbi szenzációs lehetőségről!

Sokak szerint Olaszország a világ mű­em­lé­kek­ben leggaz­dagabb országa. A kö­zép­kor­ból, illetve a rene­szánsz és a barokk idősza­kából Olasz­or­szá­gon belül az ország középső részén talál­ható a legtöbb műkincs. A Fehérvár Travel e kör­uta­zá­sai Itáli­ának a középső régióit mutatják be úgy, hogy az elhe­lyezés végig 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban történik.

1. nap:

Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pá­lya­ud­vartól. Szé­kes­fe­hér­vár­ról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parko­lóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna út­vo­na­lon. Szállás Bologna kör­nyé­kén, 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban (1 éj) táj

2. nap: Róma

Reggel to­vább­uta­zás az Appennineken keresztül Rómába. A várossal való is­mer­ke­dés első állo­má­sa­ként megte­kintjük a Szent Péter-szé­kes­egy­házat, majd a Vatikáni Múze­umokat a Sixtus-ká­pol­ná­val. Szállás Róma kör­nyé­kén, 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban (2 éj).

3. nap: Róma

Egész napos program az örök városban: Santa Maria Maggiore-bazilika, San Pietro in Vincoli-temp­lom Michelangelo Mózes szob­rával, Colosseum és az ókori emlé­kek. Ezt köve­tően sza­bad­idő, illetve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel lehe­tő­ség további ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re (II. Viktor Emánuel emlékmű, Pantheon, Trevi-kút, Spanyol lépcső stb).

4. nap: Siena, San Gimignano

Utazás észak felé. A nap során Toszkána két kö­zép­kor­ból itt felej­tett kisvá­rosát nézzük meg:
Siena Olasz­ország legegy­sé­gesebb hangu­latú kö­zép­ko­ri gótikus városa, ahol szinte minden épület műemlék. Ezek közül kiemel­kedik a csodá­latos ka­ted­rá­lis (tele műkin­csekkel) és a világ­hírű gótikus vá­ros­háza égbe­szökő tornyával a főtéren, mely Olasz­ország egyik leg­szebb kö­zép­ko­ri tere. Délután to­vább­uta­zás a közeli San Gimignanóba, Toszkána másik gyöngy­sze­mébe. A falakkal körül­vett óvárost kö­zép­ko­ri Manhattannek is szokták nevezni a XIII. században épült tornyos házai miatt. Séta a városban, lá­to­ga­tás a ka­ted­rá­lisban (szép kö­zép­ko­ri freskók), majd lehe­tő­ség felmenni a leg­ma­ga­sabb torony tete­jére (pano­ráma a siká­torok vilá­gára és a han­gu­la­tos toszkán tájra).
Szállás Firenze kör­nyé­kén, 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban (2 éj).

5. nap: Pisa, Firenze

Délelőtt rövid lá­to­ga­tás Pisában, mely valaha Itália egyik leg­je­len­tő­sebb tengeri hatalma volt. A Csodák tere Olasz­ország egyik leg­szebb tere, itt talál­ható a román stílus három lebi­lin­cse­lően szép alko­tása: a ke­resz­te­lő­ká­polna, a szé­kes­egy­ház és a híres pisai ferde torony (a szé­kes­egy­ház harang­tornya). 
A késő délelőtti órákban to­vább­uta­zás Firen­zébe. A nap nagyobbik részét a rene­szánsz művé­szetek „főváro­sában” töltjük. A közös séta során látjuk a város fő ne­ve­zetes­sé­geit, melyek közül a leg­je­len­tő­sebbek: a híres kö­zép­ko­ri híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás kö­zép­ko­ri város­házával (Palazzo Vecchio), a mo­nu­men­tá­lis szé­kes­egy­ház gyönyörű ha­rang­tor­nyá­val és a ke­resz­telő­ká­polná­val stb. A közös program után sza­bad­idő, illetve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel lehe­tő­ség további ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re.

6. nap:

Hazautazás a Bologna – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagykanizsa – Siófok út­vo­na­lon. Érkezés Szé­kes­fe­hér­vár­ra és Buda­pest­re az esti órákban.

Figyelem: Közép-Olaszország több váro­sában a turista­buszok alape­setben nem mehetnek a főbb látni­valók köze­lébe. Ezt utasaink számára úgy próbáljuk kényel­me­sebbé tenni, hogy Rómában minden csopor­tunknak olyan behaj­tási enge­délyt vásá­rolunk („B” típusú engedély), amellyel a busz behajthat a belvá­rosba, és a főbb látni­valók köze­lében meg tud állni. Ez ugyan egy jelen­tősebb költ­ség­nö­velő tényező (kb. 1500 Ft/fő), de így a római vá­ros­né­zések sokkal kényelmesebbé válnak.

 

Utazás

Légkondicionált autó­busszal (WC, DVD, ital­automata).

Szállás

5 éj­sza­ka 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban.

Ellátás

Félpanzió. A vacsorák 3 fogásosak, a reggeli a Róma környéki szál­lo­dá­ban bővített kon­ti­nen­tális, a többi szál­lo­dá­ban pedig büfé.
(Figyelem: Olasz­or­szágban a büfé­reg­gelik álta­lá­ban egy­sze­rűbb svéd­asztalt jelentenek. )

 



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást;
- a 5 éjszakai szállást félpanzióval,
- az útlemondási biztosítást,
- a programokat és idegenvezetést az indulástól az érke­zé­sig, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

A részvételi díj tartalmazza a helyi ide­gen­ve­ze­tés díját is a Vatikáni Múzeumoknál (több mint 2000 Ft/fő), mert a tapasztalatok sze­rint csak he­lyi ide­gen­ve­ze­tő foglalásával ke­rül­he­tő el az akár több órás sorban állás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépődíjak.

 

Olaszországi idegenforgalmi adó: 2012-ben Olasz­ország legtöbb tele­pü­lésén beve­ze­tésre került a szállo­da­hasz­návlathoz kapcso­lódó ún. ide­gen­for­galmi adó, melynek mértéke 1-2 euró/éj utason­ként, és minden esetben a hely­szí­nen fize­tendő. Elő­for­dul­hat eset­leg, hogy 2016-ban az adót további olasz tele­pü­lé­seken is kivetik. 
Az egyes utazá­soknál egy körül­belüli összeget adtunk meg (tájé­koztató jelleggel). A hely­színen euró­ban fize­tendő adó pontos összegét a cso­por­tok indu­lása előtt küldött utas­tá­jé­koz­tató le­vél­ben fogjuk megadni. Megértésüket kö­szön­jük!

 
Töltődik a foglalási lap








© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás