Provence-tól Savoyáig - körutazás Délkelet-Franciaországban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77569
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Annecy, Arles, Avignon, Lyon, Marseille, Pont du Gard, St. Remy de Provance

Szállás / program részletes leírása



 

ELŐFOGLALÁSI IDŐSZAK: 2017. FEBRUÁR 13 – 2017. MÁRCIUS 14.

A 2017. évi meghirdetett programokra előfoglalási kedvezmény adható. Előleg fizetése esetén 5%, teljes összeg - egyösszegű – befizetése esetén 6%, melyek a részvételi díjból, félpanziós felárból és az egyágyas felárból adhatóak.

 

Franciaországnak olyan vidékeire kalauzoljuk el uta­sa­inkat, melyeket a magyar turisták még nem igazán fedeztek fel, holott az itteni ne­ve­zetes­sé­gek a leglátvá­nyosabbak közé tartoznak Euró­pában. Ezért is drágábbak erre­felé a szállo­dák, mint az ország más vidé­kein. Provence legfőbb látni­valói a Rhône folyó delta­vi­dékén talál­hatóak, hiszen valaha a Rhône volt a leg­fon­to­sabb össze­köt­tetés az ország középső részei és a világ­ke­res­ke­delem főút­vo­na­lának számító Földközi-tenger között. Nem véletlen, hogy egy időben a pápáknak is ez a vidék volt a szék­helye, és az sem, hogy a XIX. és XX. század olyan sok híres festője itt élt és alkotott.
Az utazás vége felé nagyobb súlyt kapnak a termé­szeti látni­valók, de ezeket megko­ro­názza a csoda­szép környe­zetben fekvő Nagy Karthauz kolostor és az alpesi tó partján fekvő Annecy, melyet sokan Európa legbá­josabb kisvá­rosának tartanak.

Program:

1. nap:
Elutazás Bu­da­pest­ről a Déli pá­lya­ud­vartól reggel 5.30-kor. Székesfe­hér­várról az autó­busz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagy­ka­ni­zsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Verona (a 06.18-i időpontnál a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Kla­gen­furt – Udine – Mestre – Verona) út­vo­na­lon. Szállás Észak-Olasz­or­szágban (1 éj).

2. nap: Marseille
Utazás az Olasz és a Francia Riviérán keresztül a gyönyörű fekvésű Marseille-be, Francia­ország má­so­dik leg­na­gyobb váro­sába. Séta az óvárosban (ka­ted­rá­lis, régi kikötő, vá­ros­háza, Szent János és Szent Miklós erődök stb.). Ezt köve­tően lehe­tő­ség kis­vo­nat­tal felmenni a város jelké­péhez, a Not­re-Dame de la Garde bazili­kához (káp­rá­za­tos pano­ráma a városra és a város környéki szigetekre). Szállás Orange váro­sában (3 éj).

3. nap: Avignon, Pont du Gard, Orange
Utazás a közeli Avignonba. A Rhône folyó partján fekvő város a XIV. században közel 70 évig a pápák szék­helye volt, ebből a korból szár­maznak leg­ér­té­ke­sebb műem­lékei, melyek közül kiemel­kedik a Pápák Palo­tája. Hatalmas méretei még a sokat látott turis­tákat is lenyű­gözik. Séta a han­gu­la­tos óvárosban (kö­zép­ko­ri híd, ka­ted­rá­lis, vá­ros­háza stb.), majd lehe­tő­ség a Pápák Palo­tájának meg­te­kin­té­sé­re. 
Kora délután a Pont du Gard meg­te­kin­té­se a kör­utazás egyik leg­na­gyobb élmé­nyét jelenti. A va­la­ha 50 km hosszú római kori vízve­zeték leg­épeb­ben megmaradt része a Gard folyó völgyét át­íve­lő közel 300 méter hosszú híd, az ókori technika csodája.
Ezután lá­to­ga­tás Orange ókori színhá­zában, melyet Euró­pában a legé­pebben megmaradt római kori színháznak tartanak, majd fotó­szünet a város másik nagy neve­ze­tes­ségénél, a római időkből származó diadalívnél.

4. nap: Saint-Rémy, Les Baux, Tarascon vára, Arles
Kirándulás Avignontól délre. St-Rémy mellett fotó­szü­net egy ókori diadalív és mauzó­leum romjainál, majd Les Baux város­kával is­mer­ke­dünk (a város adta a bauxit nevét). Les Baux Provence egyik leg­nagy­szerűbb látvá­nyossága, két részből áll: a me­re­dek hegy­tetőn lévő várromok és kö­zép­ko­ri romházak együt­teséből, valamint a han­gu­la­tos lakott negyed kö­zép­ko­ri sikátoraiból.
Délután a Rhône mellett álló hatalmas Tarasconi várat nézzük meg (a várak vára), majd séta következik Arles-ban, Van Gogh váro­sában. Lehe­tőség a római kori aréna meg­te­kin­té­sé­re.

5. nap: Lyon
Utazás a Rhône völgyében északi irányba. Vá­ros­né­zés Lyonban, Francia­ország harmadik leg­na­gyobb váro­sában, melynek nagyszerű óvárosa része az UNESCO vi­lág­örök­ségnek (Bellecour tér, rene­szánsz negyed, Város­háza, Operaház, Notre-Dame de Four­vière bazi­lika stb.). Ezt köve­tően sza­bad­idő, lehe­tő­ség múze­umlá­to­ga­tásra. Szállás Lyon kör­nyé­kén (1 éj).

6. nap: Pérouges, Grenoble, Grande Chartreuse kolostor
Délelőtt egy időuta­zást teszünk a Lyon melletti Pérouges város­kában, mely töké­letes példája a kö­zép­kor­ból szinte érin­tet­lenül ránk maradt francia vá­ro­sok­nak (több tör­té­nel­mi film forga­tá­sának hely­szí­ne). Ezután utazás a Francia Alpok fővá­ro­sába, Grenoble-ba. Séta a hatalmas hegyek között fekvő városban, lehe­tő­ség kabinos felvo­nóval fel­men­ni a város fölé emel­kedő Bastille erődít­mény­hez (gyö­nyö­rű pano­ráma). 
To­vább­uta­zás a Chartreuse nevű hegységben talál­ható idillikus fekvésű karthauzi kolos­torhoz, mely a rend alapító kolos­tora. A régi kolos­torban érdekes múzeum mutatja be az egyik legszi­gorúbb sza­bá­lyok­kal bíró szerze­tes­rendet. Lehe­tőség könnyű tú­rá­zás­ra az új kolos­torhoz, mely csak kívülről nézhető meg, hiszen a rend tagjai nem érint­kez­het­nek turis­tákkal. Szállás Chambéry központjában (1 éj).

7. nap: Annecy, Chamonix
Séta a Francia Alpok legbájosabb kisvá­rosának tartott Annecy-ben (alpesi tó, csatornák a partjaikon kö­zép­ko­ri házakkal, temp­lomok, erődít­mények, parkok és rengeteg virág). To­vább­uta­zás a Mont Blanc lábainál fekvő Chamonix-ba, is­mer­ke­dés a világ­hírű alpesi üdülő­hellyel és környé­kével. Le­he­tő­ség könnyű túrá­zásra, illetve felvo­nóval egy kilátó­pont eléré­sére.
Ezután búcsú Francia­országtól, utazás az Olasz Alpokon, majd a Pó-síkságon keresztül. Szállás Észak-Olaszországban (1 éj).

8. nap:
Hazautazás a Verona – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagy­ka­ni­zsa – Siófok (a **-gal jelölt időpontnál a Verona – Mestre – Udine – Kla­gen­furt – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém) út­vo­na­lon. Érkezés Székesfe­hér­várra és Buda­pest­re a késő esti órákban.



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
-  az autóbuszos utazást,
- a 7 éjszakai szállást reggelivel,
- az útlemondási biztosítást,
- az idegenvezetést és a felsorolt programokat.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépődíjak
   Marseille, kisvonat a bazilikához - 8 EUR
   Avignon, középkori híd + Pápák palotája - 11 EUR
   Pont du Gard, híd - 3,50 EUR
   Orange, ókori színház - 7,50 EUR
   Les Baux, várterület - 8 EUR
   Tarascon, vár - 6,50 EUR
   Arles, amfiteátrum - 7 EUR
  Lyon, sikló a bazilikához - 2,80 EUR
  Grenoble, felvonó - 5,90 EUR
 Grande Chartreuse, kolostormúzeum - 7 EUR

Olaszországi idegenforgalmi adó: jelenleg nincs érvényben

Olaszországi idegenforgalmi adó: 2012-ben Olaszország legtöbb településén bevezetésre került a szállodahasználathoz kapcsolódó ún. ide­gen­for­galmi adó, melynek mértéke 1-2 euró/éj utasonként, és minden esetben a hely­szí­nen fizetendő. Elő­for­dul­hat eset­leg, hogy 2015-ben az adót további olasz településeken is bevezetik.
Az egyes utazásoknál egy körülbelüli összeget adtunk meg (tájékoztató jelleggel). A helyszínen euró­ban fizetendő adó pontos összegét a cso­por­tok indulása előtt küldött utastájékoztató le­vél­ben fogjuk megadni. Megértésüket kö­szön­jük!

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás