Peking - Xian - Shanghai


Kína
Utazás áttekintő:

Ország:   Kína
Város:   Peking, Shanghai, Xian

Ellátás:   félpanzió
Szálláshely:   4*
Utazás:   repülővel
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / fő



Ft / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírás



1. nap: Budapest–Peking
Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal, európai átszállással Pekingbe.
 
2. nap: Peking
A délelőtti órákban érkezünk meg Pekingbe,transzfer a szállodába, pihenő. Délután Peking felfedezésére indulunk. Sétálunk a Mennyei Béke terén (a világ legnagyobb tere) és ellátogatunk a Császárok Nyári Palotájához. A 290 hektárnyi terület nagy részét a Kunming-tó (a Fényesség Tava) foglalja el. Az uralkodó császárok ezen a festői vidéken egész várost építettek palotáikból.
Láthatjuk a különleges udvarokat a díszkapukkal,a termeket és csarnokokat, a „Hosszú folyosót”.Ez egy 728 m fedett fa folyosó (Guiness rekord),melyet kínai életképek díszítenek. Később a Kunming tavon hajókázunk. Szállásunk 2 éjszakán át Pekingben lesz.
 
3. nap: Peking: a Tiltott város, az Ég Temploma és az óváros
Reggeli után először a császári idők politikai központjában, a „Tiltott Város”-ban, a császári palotában teszünk látogatást. A kb. 1km2 területen a legnagyobb fennmaradt császári palota együttesét találjuk a XV. sz.-ból, mintegy 10.000 helyiséggel. (24 Ming dinasztia hagyatéka, a világörökség része!) A Palotából az uralkodók könnyen keresték fel az Ég Templomát – mi is ezt tesszük. Az Ég Temploma teljesen épen maradt,benne Kína legismertebb templomcsarnokával.Itt mutatták be a főpapok áldozataikat. Napközben ebéd, majd utána kipróbálhatja Peking egyik fürge közlekedési eszközét, a riksát. Peking óvárosában élvezzük a nagyváros sajátos atmoszféráját.
 
4. nap: A Nagy Fal és a Láma Templom
Ezen a napon reggeli után a Nagy Falat keressük fel (világörökség), vállalkozó kedvűek fel is mehetnek a lépcsősoron. A nagy fal építése kb. 2500 évvel ezelőtt kezdődött. A császárság idején több,mint 6000 km fal épült ki az északról behatoló hódítók ellen. A város egyik legszebb templomát, a Láma templomot keressük fel. A XVII. sz-ban épült buddhista templom tetejét császári szokás szerint sárga majolikával díszítették. A mandzin uralkodók a lámaizmust hirdették benne, ebben az időben mintegy 300 tibeti láma tartózkodott itt. Díszkapun keresztül jutunk az épület udvarába,pavilonokba, galériákba, ahol kőtáblákat,Buddha szobrokat láthatunk. Elfogyasztjuk ebédünket,majd Pekingbe térünk vissza. Vacsora Pekingben,majd vonattal utazunk tovább Xianba.Szállás a vonat 1. osztályú hálókocsijaiban, 4 ágyas fülkékben.
 
5. nap: Xian és a cseréphadsereg
A reggeli órákban érkezünk Xianba. Transzfer a szállodába, majd reggeli. Rövid pihenő után elindulva különleges élményben lehet részünk. Ezernyi agyag katona vigyázza az első kínai császár sírját, aki ezt már fiatalon megépíttette, hogy a gigantikus sírhelyen egy hadsereg őrizze álmát.Megebédelünk, majd Xianba visszatérve a téglafallal és kapubástyákkal körbezárt, középkori
hangulatú óvárossal ismerkedünk. Felkeressük a „Vadludak” Nagy Pagodáját. A hét szintes pagodát az Indiából visszatért Xuan-Zang szerzetesek építették, mely a kínai buddhizmus egyik központja.Szállásunk Xianban lesz.
 
6. nap: Xian – az óváros
Megreggelizünk, majd Xian óvárosában folytatjuk városnézésünket. Harangtorony, Konfucius templom a híres Kőtáblák Erdejével (13 helyiségben ma több, mint kétezer kőtáblát őriznek). Szabadidő, séta a Ming császárok idejéből megmaradt városfalak tetején. Ebéd, majd késő délután transzfer a repülőtérre. Shanghai-ba, az „országnyi város”-ba utazunk (kb. 1,5 óra repülőút). Megérkezés után transzfer a szállodába, ahol 2 éjszakát töltünk el.
 
7. nap: Shanghai – a metropolisz
Reggeli után a világ egyik legizgalmasabb városának felfedezésére indulunk., melynek jelképe a magnólia. Ellátogatunk az óvárosba, a Yu-Yuan, a Ming-dinasztia idejéből való Örömök Kertjébe,mely a megálmodott nyugalom jelképe. Itt láthatjuk a kínai kertépítés tradicionális kultúráját.Később a Jade-Buddha templomát keressük fel.Sétálunk a nyüzsgő belvárosban, felkeressük a Shanghai Múzeumot. Ebéd után sétálunk a híres bevásárló negyedben, a Nanjing úton. Fakultatív ajánlatunk: hajózás Shanghai kikötőjében. Este vacsora után egy fantasztikus akrobata show-t látogatunk meg, ahol a fizikai törvényeken felülemelkedő kínai művészeket csodálhatjuk. Visszatérünk szálláshelyünkre.
 
8. nap: Shanghai–Budapest
Reggeli a szállodában, majd menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és európai átszállással hazautazás Budapestre.

További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: