Tiroli kincsesláda - tele meglepetésekkel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 104342
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria, Olaszország
Város: Bolzano, Innsbruck, Linz

Szállás / program részletes leírása




Csillagtúrák 5 ország hegycsúcsai között
4 nap / 3 éjszaka
 

1. nap: Szeged-Budapest-Salzkammergut–Innsbruck (körny.) (730 km)
Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Budapesten, Ausztrián keresztül. A korai délutáni órákban érkezünk "észak Meránjá"-ba, Bad Reichenhallba. A gyönyörű fürdő és klimatikus gyógyüdülőhely a só gyártás központja, több mint 70 szökőkútjáról híres. Történelmi városmagjában felkeressük a híresebbeket, megcsodáljuk a mesekirálynak, II. Lajosnak köszönhetően felépült reprezentatív és akkor modernnek számító só gyártó üzemet. Rövid szabadidő után utunkat folytatva a Kitzbüheli-Alpok gyönyörű útjain érjük el Innsbruck környéki szálláshelyünket, ahol 3 éjszakát töltünk el.

2.nap: Alberg-hágó-Milka "fellegvár"- Vaduz (Lichtenstein)-Feldkirch  (340 km)
E napon természet és fejedelmi múlt találkozik szerencsés megosztásban, Milka csoki kóstolóval megédesítve. Reggelit követően felejthetetlen útvonalon vezet utunk. Tiszta idő esetén az „Ördög kapuja” (Alberg-hágó) sziklaormai közötti látványos úton haladunk. 1800 méter magasságban fotószünet, fakultatív séta keretében fedezzük fel az alpesi virágokat, növényeket. Beugrunk egy csoki kóstolóra és vásárra Bludenz Milka csoki gyárának mintaboltjába. Gyors lichtensteini határátlépést követően átutazunk Schaan kisvároson, majd a Rajna felett rövid kitérőt teszünk Svájcban. Lichtenstein miniállam és fejedelemség fővárosával, Vaduzzal ismerkedünk "kisvonattal" ill. gyalogosan. A vállalkozó kedvűek fel is kapaszkodhatnak a hegyormon magasodó várhoz (nem látogatható). Elbúcsúzva Lichtensteintől az eredeti középkort idéző Feldkirchbe érkezünk. Mi nem kerüljük el méltatlanul ezt az Ill parti "csak" határvárost, hanem felfedezzük háborúk megkímélte óvárosát XIII.-XV. századot idéző városkapuival, impozáns várával. Bekukkantunk városházájába, melyet a középkor levegője lengi be. Látványos programunkat követően az esti órákban érkezünk vissza szálláshelyükre. A vacsoraidőt követően kora esti fakultatív programra hívjuk: hangulatos fáklyás erdei sétára invitáljuk a közeli erdő sétaútvonalain, mely sötétben a fáklyák fényében meseszép! Kezünkben egy-egy fáklyával élvezzük a természetet.

3.nap: Brenner-Bressanone-Bolzano-Meran-Ötztal (450 km)
Reggelink elfogyasztását követően indulunk az egykori osztrák, ma olasz Dél-Tirolba a Brenner hágón, mely a mérnöki teljesítmény felsőfokával jellemezhető csak. Gyönyörű útján érünk el Tirol egyik legősibb városába, Bressanoneba (Brixen), az egykori püspöki székhelyre. A műemlékekben gazdag város XIII. századi püspöki palotáját és dómját XIII-XIV. századi freskóival, a város jelképét, a szürke tornyot,a  hangulatos főteret, a városban találkozó Rienz és Eisack folyót sétánk során ismerjük meg. Utunk következő állomása Bolzano (Bozen), Dél-Tirol fővárosa. Az egykori kereskedő város egykori gazdagságára emlékeztetnek bennünket temploma, épületei, terei és az árkádos utcák csalogató üzletei. Ha szeretne a leghíresebb dél-tiroli polgárral találkozni, akkor látogassa meg a Tartományi Múzeumban a "csupán csak" 5300 éves Ötzit, a jégembert. Ismerősként búcsúzhat el tőle. A koronát a napra Meran, Sissi kedvelt nyaralóhelye teszi fel, ahol bekukkanthatunk a merani várkastélyba is. A városka kellemes, mediterránt idéző klímájával, kertjeivel, parkjaival sétára hívja látogatóit. Késő délután indulunk visszafele az Ötztal sí-régió területén keresztül az 1500 méter magas Ötztal hágón át. Hegyek és völgyek szegélyezte útvonalon térünk haza.

4.nap: Innsbruck-Nordkette-Budapest-Szeged  (820 km)
Korai reggelit követően röviden ismerkedünk Innsbruck óvárosával, magunkba szívjuk hangulatát megtekintve hírességeit. Az ízelítő után irány Nordkette a 2256 méter magas csúcsa felvonóval! Eddig lentről gyönyörködtünk az Alpok fővárosát körbefogó hegységben, most meg fentről Tirol tartomány fővárosával (felvonójegy)!  Aki nem akar az Innsbruck fölé magasodó kilátóba feljutni, szabadidejében felfedezheti Innsbruck további nevezetességeit. Búcsúzva Tiroltól út közben megállunk kinyújtóztatni tagjainkat és ebédelésre is biztosítunk lehetőséget.  Érkezés Budapestre az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.


Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel:    11.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 2 fő / éjszaka
 

Minimális létszám: 35 fő.
 

Csatlakozási lehetőség:  Szeged–Kecskemét–Budapest–Tatabánya (pálya)–Győr–Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

 


KEDVEZMÉNYEINK 2014’ ÉVBEN:

(az alábbi kedvezmények a részvételi díj összegéből értendőek)
 

A kedvezmény mértéke: 5% max. 10.000,- Ft

A fenti kedvezmény a teljes részvételi díj 40% előleg összegének befizetése mellett a visszaigazolásunk szerinti fizetési határidő megtartásával érvényesíthető 2014. március 31-ig történő foglalás esetén!

Útlemondással járó módosítás esetén az előfoglalási kedvezmény elveszik, az másik útra nem érvényesíthető!


 Teljes összeg befizetése esetén:
Jelentkezés időpontjától számított 8 napon belül a foglalás értékének 100%-a teljes összegben pénzügyileg rendezésre kerül és a választott program a megrendelés időpontjától számított 60 napon kívül indul.

A kedvezmény mértéke: 8% max. 20.000,- Ft.

(egyéb kedvezményekkel nem összevonható!)

Útlemondással járó módosítás esetén a kedvezmény elveszik, az másik útra nem érvényesíthető!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
Fakultatív programok: (min. 15 fővel)
- Nordkette felvonójegy 7,40-29,50 Euro
– Fáklyás erdei séta 10 Euro (helysz. fiz)
 

Belépők tájékoztató árai: 35 CHF + 10 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 3 Euro

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 484 utazás 337 329 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás