Mediterrán Isztria, horvát körút, busszal, félpanzióval (5 nap / 4 éjszaka)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 11355
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Horvátország
Város: Fiume, Krk, Opatija, Porec, Pula, Rabac, Rovinj

Szállás / program részletes leírása



Pulától Opatijáig. A Kvarner-öböl. Hajózás a Lim-fjordon. Kitérő Szlovéniába7 nap / 6 éjszaka

1. nap:
Szeged–Budapest–Isztria (580 km)Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás a Budapest–Nagykanizsa–Letenye–Zágráb–Karlovac útvonalon az Isztriai-félszigetre. Késő délután érkezünk szálláshelyünkre (júniusi-szeptemberi-októberi időpontjaink esetében 5 nap/4 éjszaka, júliusi és augusztusi időpontjaink esetében 7 nap/6 éjszaka elhelyezés biztosított). A szállás elfoglalását követően vacsorával várnak bennünket. Vacsoránkat elfogyasztva sétálunk a tengerparton, élvezzük a tenger sós levegőjét.

2. nap:
Pihenés az isztriai félszigeten vagy Brioni szigetek hajókirándulás(csak július 10; és augusztus 8-i időpontokban!)Egész nap pihenhet, strandolhat a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: hajókirándulásra invitáljuk az isztriai félsziget mentén, melynek során elhajózunk a Brioni szigetekre. A 14 tagból álló szigetcsoport teljes területe nemzeti park. A legnagyobb sziget Veli Brijun, itt találhatók a legfontosabb látnivalók is. Kisvonattal jutunk el a Verige-öbölben húzódó római villához és a szafari parkba. A Tito-villában kiállítás emlékezik a jugoszláv időkre, a Régészeti Múzeumban pedig a sziget történelmi múltjával ismerkedhetünk. Szabadidő után vacsoraidőre térünk vissza szálláshelyünkre.3(2). nap:Fiume és a Krk-sziget (260 km)Reggelit követően a Kvarner-öböl legnagyobb szigetére, a Krk szigetre indulunk. Felkeressük a festői öböl partján fekvő Punatot, kishajóval átmegyünk Kosljun szigetére a ferences kolostorhoz. Sétálunk a sziklára épült városka: Vrbnik zegzugos utcácskáiban, itt megkóstolhatjuk az Isztria legjobb borát, a Vrbnicka Zlahtinát is. Végül Krk-sziget központjával, Krk várossal ismerkedünk. Középkori városfalai, citadellája, katedrálisa megőrizték a régi idők hangulatát. A monarchia legjelentősebb kikötőjébe, Fiuméba utazunk tovább, a mai Rijekába melynek belvárosa máig megőrizte kellemes hangulatát. Sétálunk a város főutcáján, megtekintjük a XVII. századi barokk városkapuját, a városházát és a Kormányzósági palotát, a színház épületét és a vásárcsarnokot. Élvezzük az ország legnagyobb tengeri kikötőjének hangulatát. Szabadidejében vásárolhat kedvére. Estére visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora.4(3). nap: A félsziget déli csücske: Pula. Rovinj, Pazin váraés Porec (190 km)Reggelit követően kirándulásra indulunk a félsziget déli csücske felé. Utazásunk első állomása Pula, ahol római emlékekkel ismerkedünk: amfiteátrum, római fórum, Augustus temploma, Sergius diadalíve. Továbbutazunk Pazin felé – fotószünetet tartunk a XV. században a sziklaszirtre épített várkastélynál, amely Verne Gyulát a „Sándor Mátyás” egyik helyszínének regénybe foglalására ihlette. Innen megyünk a közeli Rovinjba, melynek festői óvárosa megragadja a látogatót. Felkapaszkodva az óvárosba találjuk a Szent Eufémia templomot, mely az Isztria legnagyobb barokk temploma, tornya a velencei Campanile mintájára épült. A félszigeten elhelyezkedő óváros belső öblében gyönyörködhetünk a régi kikötőben ringatózó színes kis halászhajók látványában. Porec felé folytatjuk utunkat. A tengerbe nyúló kis félsziget az egyik leglátogatottabb üdülőhely. Láthatjuk hangulatos óvárosát, az UNESCO Világörökség részét képező Szent Eufrásziusz bazilikát, a várostornyot, a kerek tornyot. Sétálunk hangulatos tengerparti promenádján, élvezzük kikötői hangulatát. Utunk végén visszatérünk szálláshelyünkre, ahol vacsora várja utasainkat.

5. nap:
Pihenés az isztriai félszigeten vagy kirándulás Szlovéniába (250 km)(csak július 10; és augusztus 8-i időpontokban!)Egész nap pihenhet, strandolhat a tengerparton, vagy jöjjön Velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos autóbuszos kirándulásra hívjuk a szlovén határvidékre. Első állomásunk a szlovén tengerpart legszebb kis városa, az olaszos hangulatú Piran. Fellegvára festőien magasodik a tengerkék vize fölé. A közelben fekszik a riviéra gyöngyszeme: PortoroĹž. Az elit kedvelt nyaralóhelyén, a tengerparti promenádon fotószünetet tartunk. Innen Lipicára utazunk. A Habsburg Károly főherceg által 1580-ban alapított világhírű ménesbirtok újra régi fényében pompázik, amelyet helyi idegenvezető kalauzolásával járunk be. Végül a Ferenc József császár öccse, Miksa által építtetett meseszerű Miramare kastélyt látogatjuk meg a Kvarner-öböl partján. A kastély az 1850-es években épült, és eredeti berendezésével, valamint hatalmas ősfás-szökőkutas parkjával kápráztatja el látogatóit. Estefelé térünk vissza szálláshelyünkre.6(4). nap: Strandolás vagy hajóval a Lim-fjordon, látogatás MotovunbanSzabadidőben élvezheti a szálloda szolgáltatásait, vagy pihenhet a tengerparton. Fakultatív ajánlatunk: Egész napos kirándulásra indulunk a tenger által elárasztott karsztvölgyhöz, a 9 km hosszú és 600 m széles Lim csatornához, mely a norvég fjordokhoz hasonlít. A rovinji kikötőbe érkezve hajóra szállunk és behajózunk a Lim-fjord meredek, fákkal benőtt sziklafalai közé, mintha egy kanyonban utaznánk. (Itt forgatták a Vikingek c. filmet). A sokak által látogatott egyedülálló természeti képződmény egykor kalózok búvóhelye volt, ma nemzeti park. A hajókirándulás alatt ebédet is biztosítunk utasainknak. Délután utunkat folytatva Motovunba érkezünk, Észak-Isztria egyik legkisebb, olaszok által lakott településére, amely egy 270 m magas szikla tetején húzódik. Közelítve a hegycsúcsot övező kisvároshoz, láthatjuk Motovun egyedi elhelyezkedését. A táj és a város egyaránt festői, hangulata Toszkánát idézi. A falu lakói a környékbéli tölgyerdőkben termő szarvasgombát, a kiváló minőségű szőlőből készített borokat és a remek isztriai tésztákat kínálják megvételre. Estére térünk vissza szálláshelyünkre.7(5). nap: Opatija-Budapest–Szeged (580 km)Reggelinket elfogyasztva a „boldog békeidők” szépséges Abbáziájával (ma: Opatija) ismerkedünk. A város már a XIX. században a monarchia legjelentősebb üdülőhelye volt, máig megőrizte a monarchia hangulatát. Kellemes klímája, gyönyörű fekvése miatt egész évben kedvelt üdülőhely. Sétálunk promenádján, élvezzük a búcsú utolsó pillanatait. Búcsúzóul térjen be egy finom kávéra, fagylaltra a promenádon található Hotel Millennium cukrászdájába. Távolodva a várostól, a Fiume felett magasodó Trsat középkori vára mellett utazunk hazafelé a Zágráb–Karlovac–Letenye útvonalon. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd utunkat folytatjuk Szegedre.


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap








© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás