A Keleti-Dolomitok és Velence II.

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 120640
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Cortina d`Ampezzo, Innichen, Misurina, Pieve di Cadoré, Velence

Szállás / program részletes leírása



ELŐFOGLALÁSI IDŐKSZAK: 2017. FEBRUÁR 13 – 2017. MÁRCIUS 14.

A 2017. évi meghirdetett programokra előfoglalási kedvezmény adható. Előleg fizetése esetén 5%, teljes összeg - egyösszegű – befizetése esetén 6%, melyek a részvételi díjból, félpanziós felárból és az egyágyas felárból adhatóak.

 

A Dolomitok az Olasz-Alpok területén fekszik, sokak szerint földünk leglátvá­nyosabb ma­gas­hegy­sége. A fan­tasztikus szikla­bércek, a roman­tikus tenger­szemek, a gyönyörű havasi rétek és a dús fenyő­erdők látványa minden évben januártól decem­berig több millió turistát vonz erre a vad­re­gé­nyes vidékre. Utazásaink során szállá­sunk a Keleti-Dolomitok egyik szép völgyében lesz, ahonnan lehe­tő­séget bizto­sítunk az érdek­lődők számára egy velencei kirán­dulásra is.

1. nap: Belluno

Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pá­lya­ud­vartól. Székesfe­hér­várról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Graz – Villach – Tarvisio – Pordenone út­vo­na­lon Olasz­or­szág Belluno tarto­mányába. A Keleti-Dolomitok leg­na­gyobb része ehhez a tarto­mányhoz tartozik. A tarto­mányi székhely, Belluno egy gyönyörű fekvésű város, a Dolomitok déli lábainál, a Piave folyó kanya­rula­tában. A folyó fölé emelkedő tör­té­nel­mi óvárosban szám­ta­lan szép épület talál­ható, a város díszte­reinek meg­te­kin­té­se méltó kezdete észak-itáliai kirán­dulá­sunknak (Piazza del Duomo, Piazza del Mercato, Piazza dei Martiri). Közös séta, majd to­vább­uta­zás a Dolo­mitok 2-3000 méteres hegyei között. Szállás a Keleti-Dolomitokban, egy han­gu­la­tos alpesi faluban (3 éj).

2. nap: Pieve di Cadore, Misurina-tó, Auronzo menedékház, Cortina d' Ampezzo

Egész napos program a Dolomitokban. Elő­ször Pieve di Cadore szép város­köz­pont­jában Tiziano szülő­házá­nak meg­te­kin­té­se, majd utazás a Misurina-tóhoz. A Misurina-tó egy kis tenger­szem 1750 méter magasan, a Dolo­mitok egyik leg­szebb kirán­du­ló­he­lye. Nagy­szerű pano­ráma nyílik innen a Dolo­mitok leghí­resebb ormaira, az egyip­tomi pira­misokra emlé­kez­tető „Tre Cime di Lavaredo"-ra. Séta a tó körül, szabad program, majd to­vább­uta­zás egy alpesi pano­ráma­úton a 2330 méter magasan fekvő Auronzo menedék­házhoz, mely a „Tre Cime di Lavaredo" lábainál talál­ható (fe­lejt­he­tet­len körpano­ráma). 
Visszaútban a szállodához séta a Dolomitok pazar fekvésű fővá­ro­sában, Cortina d' Ampezzóban, az 1956-os téli olimpia váro­sában.

3. nap: Dolomitok vagy Velence

Pihenés a Dolomitokban, lehe­tő­ség sétára, túrázásra.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Velen­cébe (másfél-két órás utazás). 
Velencéről már mindenki hallott. Egy meseváros, ahol a házak lábát a tenger vize mossa, ahol szinte minden épületre ki lehet írni, hogy műemlék. 
Séta a városban, is­mer­ke­dés a város kü­lön­le­ges han­gula­tával és leg­fon­to­sabb ne­ve­zetes­sé­geivel (Rialto híd, Szent Márk tér, Szent Márk-szé­kes­egy­ház, Cam­pa­nile, Doge palota, Sóhajok hídja stb.). A közös programok után marad elegendő sza­bad­idő arra, hogy mindenki kedvére baran­gol­hasson a sikátorok és csatornák világában. A velencei program zárá­saként hajózás a Canal Grandén, a város főút­vonalán, ahol a leg­szebb paloták talál­hatóak.
A fakultatív program ára: 7.900 Ft (ga­ran­tált indulás). A program ára tartalmazza a velencei be­lé­pé­si ille­téket, de nem tartal­mazza az eset­le­ges belé­pő­díjak és a vapo­rettójegy árát.

4. nap: Dél-Tirol, I. világháborús katonatemető, Innichen

Utazás hazafelé Dél-Tirolon keresztül. Ebben az Olasz­or­szághoz tartozó tarto­mányban mind a mai napig több­ségben vannak a német ajkúak. Út­közben pihenő a Toblach (olaszul Dobbiaco) melletti I. világ­háborús kato­nate­mető­nél, ahol sok magyar katona alussza örök álmát. Ezután séta egy han­gu­la­tos alpesi kis­vá­rosban a Dolo­mitok lábainál – Innichenben (olaszul San Candido), a kö­zép­ko­ri apátsági temp­lom meg­te­kin­té­se (Dél-Tirol leg­je­len­tő­sebb román kori műemléke). 
Hazautazás a Lienz – Wörthi-tó – Graz – Bucsu – Szom­bathely – Sárvár – Veszprém út­vo­na­lon. Érkezés Székesfe­hér­várra, majd Buda­pest­re a késő esti órákban.



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos uta­zást,
- a 3 éjszakai szállást reggelivel,
- az Auronzo menedékházhoz vezető út hasz­ná­la­ti díját 
- az út­le­mon­dá­si biztosítást,
- a fel­sorolt programokat és az idegen­ve­ze­tést

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépődíjak,
- a velencei vaporettojegy.

Olaszországi idegenforgalmi adó:  jelenleg nincs érvényben.

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás