Indonéz óriás körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 150352
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Indonézia
Város: Borobudur, Makassar, Mengwi, Tanah Lot, Yogyakarta

Szállás / program részletes leírása



INDONÉZ ÓRIÁS KÖRUTAZÁS
JÁVA – CELEBESZ – BALI – KOMODÓ

2015. október 1 – 15.

Utazás:  Bp. – Doha – Jakarta és Denpasar – Doha – Bp. útvonalon menetrend szerinti áratokkal, valamint Jakarta– Yogyakarta , Yogyakrata – Celebesz és Celebesz - Bali útvonalakon belső járatokkal, a program során autóbusszal.

Elhelyezés: *** / **** csillagos szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban. 
Ellátás: bőséges büféreggeli és félpanzió (ebéd vagy vacsora), Celebeszen teljes ellátás.

 

1. nap: Budapest – Doha
Elutazás Budapestről a délutáni órákban a Perzsa-öböl egyik gazdag emírségének, Katar fővárosán, Dohán keresztül Dzsakartába. A Qatar Airways a legjobbak közé tartozik a világon.  

2. nap: Doha – Dzsakarta

Átszállás az Indonéziába tartó járatra, Java szigetrére Dzsakartába ( Jakarta ). Érkezés a kora délutáni órákban. Városnézés az "ARANYVÁROS"-ban, melynek során érintjük Fatahillah teret. Vacsora,szállás.

3. nap: Dzsakarta - Yogyakarta
A városnézés folytatása és látogatás a Nemzeti Múzeumban. Délután transzfer a repülőtérre és irány Yogyakarta. Szállás a Közép-Jáva szívében található Yogyakarta városában.

4. nap: Yogyakarta 
Városnézés YOGYAKARTA-ban, a "művészetek fővárosában". Szultán palota, Wayang árnyékbábokat készítő műhely, ezüst patkolókovács műhely és a Sonobudoya Múzeum (gyűjteményében jávai batikolt textíliák, régi bútorok, gamelán hangszerek, wayang árnyékbábok, maszkok , fegyverek stb.). PRAMBANAN a hindu kőcsipkés templomai miatt vált ismretté. Este Rámájána vacsorás balett előadás megtekintése. Szállás Yogyakartában.

5. nap: Yogyakarta – Solo/Surakarta  – Sukuh 
Utazás SOLO (SURAKARTA) városában. Látogatás a Mangkunegaran palotában, amely Jáva szellemi és kulturális centruma. Yogyakarta és Solo a központja a legjobb táncművészeti akadémiáknak is, ahol a meditatív wayang táncokat, a Rámájana-belett lépéseit, illetve különböző táncok tudományát sajátíthatják el a hallgatók. Délután kirándulás a Lawu-hegy nyugati lejtőin fekvő piramis alakú SUKUH templomhoz (erotikus témájú szobrokkal és faragásokkal díszített épületegyüttes). Visszatérés Yogyakartába. Szállás.

6. nap: Borobudur
BOROBUDUR a Buddhista templom együttes révén kihagyhatatlan! Az odavezető teraszokat kb. 5 km hosszan Buddha tanításait ábrázoló domborművek, a szentér pedig 504 különböző Buddha-szobor díszíti. Az építhezés a IX. sz. közepéig tartott, ekkora a környékbeli lakosság száma erőteljesen megcsappant. Az angol hódítók csak a XIX. sz. elején fedezték fel ismét a grandiózus kőpiramist. Útközben edéd. Délután repülés Celebesz- (Sulawesi) szigetére. Érkezés után ismerkedés Dél-Celebesz fővárosával, MAKASSZAR-ral ( UJUNG PANDANG).Korábban a Gowa királyság székhelye volt. A holland gyarmati időkből származó Rotterdam erőd az egyik érdekessége a városnak. Szállás Makasszárban.

7 . nap: Rantepano
Utazás a sziget nyugati partján, ahol egymást érik a halászfalvak jellegzetes, facölöpökre épült házaikkal. A látványosságok a természeti csodák közül is kiemelkedik egy kicsiny RANTEPAO nevű városka. Az ezerméteres hegyek között megbúvó terület különleges kultúrája és lenyűgöző tájai miatt számít a legnépszerűbb attrakciónak egész Celebeszen. Szállás Rantepaoban.

8. nap: Kirándulások Toradzsa földön
Toradzsa föld a különleges építkezési szokásairól híres. A helyiek számára a ház nem egyszerű lakhely, hanem egyben tradicionális rítusok része is. Halottaknak külön házat építenek. A cölöpökön álló tradicionális faházak ("tongkonan") és az újonnan épülő modern lakóépületek észak-déli tájolásúak, formájuk egyfajta csónakot szimbolizál. A toradzsa építészet alkotásait és a helyi kézműves remekeket a Rantepao körüli falvakban ismerhetjük meg közelebbről, pl. a KETE KESU-i falumúzeumban. LEMO-ban és LONDA-ban a néphagyomány és a népművészet számos példájával találkozhatunk. Szállás Rantepaoban.

9. nap: Makasszar - Bali
Reggeli indulás vissza MAKASSZAR-ba, útközben ebéd.Transzfer a repülőtérre és repülés Bali szigetére. Szállás.

10. nap: Kintamani -Besakih - Tenganan
Kirándulás a sziget belsejébe, mely elsősorban Bali természeti, kulturális és művészeti értékeire összpontosít.  KINTAMANI fontos gyümölcs- és zöldségtermelő vidék. Nemcsak vásárai teszik híresséa települést, hanem az óriásikráter nyugati peremét is Kintamani-ként említik a helyiek. Itt élvezhetjük a tista levegőt, a még működő Batur vulkán és a krátertó látványát. BESAKIH "Anyatemploma" az Agung tűzhányó oldalán épült, hogy az istenek minél kevesebbet kelljen utazniuk az áldozatokért. Igazából nem egy templomról, hanem sok templom együtteséről, komplexumáról beszélhetünk, amely a leghatalmasabb és legszentebb minden templom között. TENGANAN Bali egyik legősibb falva, lakosai a bali aga hagyományainak követői. A település híres a kultikus textíliáról melyet a turisták előszeretettel vásárolnak, hiszen legedák alapján viselőit megóvja a gondosz varázslattól. Szállás a tengerpart közeli szállodában.

11. nap: Batubulan - Mengwi - Tanah Lot 
NATUBULAN faluban Barong és Keris táncbemutatón vesszünk részt. Itt készülnek a balinéz templomok bejáratait, a hídfőket védelmező őrzőszellemek, az útkereszteződéseket vigyázó mitológiai teremtmények szobrai is. MENGWI temploma az egykori királyság székhelyének fő látnivalója a XVII. századból. A Batukaru vulkán alatt lévő BRATAN-TÓ partján épült Devi Danun istennő számára Ulun Danu temploma, amely szinte a víz felszínén lebegő hindu-buddhista szentély miatt vált híressé- A festői TANAH LOT a délnyugati tengerpart legszebb dísze. A balinézek úgy tartják, hogy a templomszigetet tengeri kígyók őrzik. Az éles szirtekkel körülvett építmény csak apálykor közelíthető meg, de csak hinduk léphetnek a szentélybe. A turisták számára a lenyűgöző látvány maradandó élményt nyújt. Szállás

12. nap: Bali

Üdülés, pihenés a tengerparton. Vacsora, szállás, Fakultatív lehetőség , 2 napos kirándulás KOMODO szigetére, a hatalmas sárkénygyíkok hazájába. A program helyi, angol nyelvű idegenvezetéssel

13. nap: Bali

Üdülés , pihenés a tengerparton. Vacsora, szállás.

14. nap: Bali

Délelőtt üdülés, pihenés a tengerparton, majd indulás DENPASAR-ba, a sziget székhelyére. A város nevének jelentése: "piac mellett keletre". A városban szembetűnő a hagyomány és a modern világ egyidejű jelenléte, hiszen a XXI. századra jellemző lakóparkok, bevásárlóközpontok mellett a belváros területén még érintetlen rizsföldek váltják egymást. A városnézés után, késődélután transzfer a repülőtérre. Hazautazás Dohán keresztül Budapestre.

15. nap: Doha - Budapest

Érkezés a déli órákban.

 

Belső repülések: kb. 480,- USD (Utazás előtt , az irodában fizetendő!)

 

KOMODO fakultatív program ára után, kérjük érdeklődjön irodánkban.

 

Indonéz vízum: kb. 25,- USD (A belépéskor a helyszínen fizetendő!)

Indonéz kilépési illeték: kb. 20,- USD (A helyszínen fizetendő!)

 

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

 

Kötelező szervízdíj / borravaló: 50,- USD

 

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). 
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

 

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %.  

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

 

UNESCO Világörökségek: 
Borobudur: Buddhista templom-együttes; 
Prambanan: Hindu templom együttese 
Bali: kultúrtáj (öntözőrendszer - subak)  

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- utazás autóbusszal,
- transzfer,
- szállás,
- bőséges büféreggeli és félpanzió (ebéd vagy vacsora), Celebeszen teljes ellátás.
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- magyar idegenvezetés,
- belépődíj.

Külön fizetendő:
-
Belső repülések: kb. 480,- USD
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- szervízdíj,
- Indonéz kilépési illeték: kb. 20,- USD
- Indonéz vízum: kb. 25,- USD.

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 498 utazás 331 879 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás