Madeira, az örök tavasz szigete "B"

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 152440
Indulás dátuma:2017.11.11. (Szo)
Időtartam:8 nap/7 éj
Ár:  249 000 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  302 000 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Portugália
Város: Funchal, Madeira, Porto Santo

Szállás / program részletes leírásaELŐFOGLALÁSI IDŐSZAK: 2017. február 13 - 2017. március 14.

A 2017. évi meghirdetett programokra előfoglalási kedvezmény adható. Előleg fizetése esetén 5%, teljes összeg - egyösszegű - befizetése esetén 6%, melyek a részvételi díjból, félpanziós felárból és az egyágyas felárból adhatóak.

A Portugáliához tartozó sziget az Atlanti-óceánban található, Észak-Afrika partjaitól mintegy 500 kilo­mé­ter­re. A sziget vonzerejét elsősorban a mese­szép tájak, az egzotikus növényzet, a ren­ge­teg virág, a bájos falvak jelentik, és nem utolsó­sor­ban a szinte örökké tavaszias, kellemes ég­haj­lat. A sok napsütés a sziget déli részén – ahol az általunk használt szállodák találhatóak – akkor is jellemző, ha a sziget középső vagy északi részén esetleg folyamatosan borult az idő.

1. nap:
Elutazás Bu­da­pest­ről Madeirára, transzfer a funchali szállodába (7 éj).

2. nap: Funchal (botanikus kert, piac, óváros)
Délelőtt szabad program, pihenés. Délután is­mer­ke­dés Madeira meseszép fekvésű fővárosával, Fun­chal­lal (kb. 5 óra). Először a botanikus kertet nézzük meg: szubtrópusi és trópusi növények Afrikából, Ázsiából, Dél-Amerikából és Ausztráliából; kak­tusz­gyűj­te­mény; egzotikus madarak; pazar pano­ráma Funchalra. Ezután látogatás a városi piacon, ahol a Madeirán termesztett szubtrópusi gyümölcsök, zöldségek és virágok hihetetlen választékát kínálják. A délután hátralévő részében séta Funchal szépen karbantartott óvárosában (katedrális, Egyházi Mű­vé­sze­tek Múzeuma, városháza, Jezsuita templom stb.).

3. nap: Kelet-Madeira (Camacha, Pico do Arieiro, Ribeiro Frio, Santana, Portela-hágó, Machico, Ponta do Garajau)
Egész napos kirándulás (8-9 óra). Először a sziget belsejének egyik leg­na­gyobb falujába, Camachába utazunk. Camacha a híres madeirai kosárfonó ipar központja. Ezután jó idő esetén felkapaszkodunk Madeira második leg­ma­ga­sabb hegycsúcsára. A Pico do Arieiro 1818 méter magas, tiszta időben nagyszerű kilátás nyílik a környező sziklavilágra. A csúcsról lejőve pihenő Ribeiro Frióban, a pisztrángnevelő meg­lá­to­ga­tá­sa. Innen könnyű tú­rá­zási le­he­tő­ség egy levada mentén a Balcões-kilátópontra. 
A sziget északi lejtőin leereszkedve is­mer­ke­dés San­ta­na faluval és annak jellegzetes nádtetős házai­val. Ebéd egy helyi étteremben. 
Délután a Portela-hágón keresztül érkezünk meg Madeira legkeletibb pontjaira. Kilátópontok fel­ke­re­sé­se után séta a sziget második leg­na­gyobb vá­ro­sá­ban, Machicóban. Visszaútban a szállodához meg­álló a Ponta do Garajau fok mo­nu­men­tá­lis Krisz­tus szobránál, ahonnan lélegzetelállító pano­ráma nyílik Madeira déli partjaira.

4. nap: Monte, Pico dos Barcelos, Curral das Freiras
A délelőttöt a Funchal felett található Monte városkában töltjük. Funchal központjától kabinos felvonóval megyünk fel Montéba. Az utazás során meg­cso­dál­hat­juk Madeira fővárosának különböző negyedeit. Montéban közös látogatás a Monte Palace Trópusi Kertben (egzotikus fák a világ minden részéből; japán kert; apró tavacskák díszhalakkal; csempefestmények, melyek Portugália történelmét mesélik el; ásványkiállítás stb.). Ezután a montei Miasszonyunk templomot tekintjük meg, ahol lerójuk kegyeletünket az utolsó magyar király, IV. Károly sírjánál.
A Montéból Funchalba való lejutás ősi módja a toboggan nevű speciális szán, amit két jól meg­ter­mett férfi kormányoz a szán mellett futva, mi­köz­ben az nagy sebességgel csúszik lefelé az aszfalton. Lehetőség a toboggan kipróbálására (ára: kb. 15 EUR, a helyszínen fizetendő). A montei program után borkóstoló a világhírű madeirai bo­rok­ból. 
Délután először a Barcelos kilátópontról gyö­nyör­kö­dünk Funchal és kör­nyé­kének pano­rá­má­já­ban, majd kirándulás a sziget belsejébe. Sűrű eukaliptusz erdőn keresztül haladva érkezünk meg az 1000 méter magasan lévő Serra­do-nye­reg­re, ahon­nan kb. 15 perc gyaloglással érhető el a Serrado-kilátópont. Innen fe­lejt­he­tet­len pano­ráma nyílik Madeira hegyeire és a több száz méterrel alatta lévő majdnem kerek völgyben található Curral das Freiras falura. A faluba leereszkedve rövid séta és kóstoló a helyiek által készített Ginja likőrből.

5. nap: Porto Santo szigete
Szabad program, pihenés.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Porto Santo szigetére, ebéddel (kb. 14 óra). Transzfer a funchali kikötőbe, majd hajózás a Madeirától 43 km-re fekvő Porto Santo szigetére (kb. 2,5 óra). Porto Santo elsősorban a 8 km hosszú homokos strand­já­ról nevezetes. A megérkezés után utazás az egyik ten­ger­par­ti szállodába, le­he­tő­ség átöltözésre és strandolásra – jó idő esetén. Ebéd a szál­lo­dá­ban vagy egy helyi étteremben.
Délután utazás a sziget délnyugati csücskében található Calheta-kilátóponthoz, ahonnan tiszta idő­ben Madeira is jól látható. Ezután a Vila Baleira város­ká­ban lévő Kolumbusz-ház meg­te­kin­té­se – kis múzeum. (Kolumbusz a sziget első kormányzójának lányát vette feleségül.) To­vább­uta­zás a sziget egyik leg­ma­ga­sabb pontjára, a 437 méter magas Castelo-csúcson lévő kilátóhoz, majd a Portela-kilátópont következik. Késő délután visszahajózás Madeirára.
A fakultatív program ára: kb. 110 EUR – belépődíjjal és ebéddel együtt (irányár) / a helyszínen fizetendő. 
Figyelem: Az érzékenyebb gyomrúaknak az óceán eset­leges erősebb hullámzására gyógyszerrel aján­la­tos felkészülni.

6. nap: Nyugat-Madeira (Câmara de Lobos, Cabo Girão, út a tenger felett, Porto Moniz, Paúl da Serra)
Egész napos kirándulás (kb. 9 óra). Kora délelőtt séta Câmara de Lobosban, egy festői halászfaluban (Winston Churchill kedvenc tartózkodási helye volt). A következő programunk a Cabo Girão. Ez a hatalmas sziklatömb 580 méterrel emelkedik a tenger fölé (lé­leg­zet­elállító pano­ráma). To­vább­uta­zás Ribeira Brava érintésével a sziget északi partjára az Encu­mea­da-hágón keresztül. 
Érkezés egy gyönyörű pano­rámaúton Porto Monizba, Madeira északnyugati csücskébe. Ebéd, majd rövid sza­bad­idő. Lehetőség az akvárium meg­te­kin­té­sé­re. Délután felkapaszkodunk az 1400 méteres ma­gas­ság­ban lévő Paúl da Serra fennsíkra. Ez a kietlen, mocsaras vidék pont az ellentéte a buja növényzettel borított tengerpart közeli területeknek. Hamarosan ismét leereszkedünk a déli part kö­ze­lé­be, Ponta do Sol faluba, és banánültetvények mentén haladva érkezünk vissza Funchalba.

7. nap: Madeira Tematikus Park
Szabad program, pihenés.
Fakultatív program: Délelőtt kirándulás (4-5 óra) a Madeira Tematikus Parkba, mely látványos formában bemutatja mindazt, amit Madeiráról tudni érdemes: Madeira felfedezése, történelme, jelene, földrajza, hagyományok, kézművesek, gazdasági élet, a sziget legszebb tájai, Madeira jelképei stb. A park honlapja: www.parquetematicodamadeira.pt
A fakultatív program ára: 8.000 Ft – belépővel (garantált indulás). 
Fakultatív program: Espetada-est
Vacsora egy tipikus helyi étteremben: madeirai para­dicsom- vagy zöldségleves, espetada (nyárson grille­zett marhahúsdarabok), vegyesköret, desszert, madeirai borok. Vacsora közben az énekesek por­tu­gál népdalokat adnak elő (fado), az est fény­pontja pedig a helyi folklórcsoport bemutatója.
A fakultatív program ára: 9.500 Ft (garantált in­dulás).

8. nap:
Transzfer a repülőtérre, hazautazás Buda­pest­re.

Figyelem: A programok sorrendje a nyitva tartások függvényében felcserélődhet.

 

 

 Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- a repülőjegyet,
- a 7 éjszakai szállást reggelivel,
- a 3. és 6. napi ebé­det,
- az útlemondási biztosítást,
- a helyi autó­buszt,
- a felsorolt programokat helyi ide­gen­ve­ze­tővel,
- az idegenvezetőt a budapesti indulástól a budapesti érkezésig,
- a következő belépődíjakat: Funchal Botanikus Kert, Egyházi Művészetek Múzeuma, kabinos felvonó Montéba, Monte Palace Trópusi Kert.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív programok,
- repülőtéri illeték,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépődíjak.

A reptéri illeték összege az indulásig változhat.

 

 
Töltődik a foglalási lap
Keresés
10 689 utazás 107 154 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak