Őszi nyaralás Dubajban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 174616
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás és üdülés

Ország: Egyesült Arab Emírségek
Város: Abu Dhabi, Dubai, Fujairah

Szállás / program részletes leírása



Őszi nyaralás Dubajban - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel

Időtartam: 8 nap

Tartalmas és látnivalókban gazdag utazásra invitáljuk az Arab-félszigeten található Egyesült Arab Emirátusokba. Utazásunk során többek között ízelítőt kapunk a hét emírség múltjából és jelenéből, felkeressük Dubaj nevezetességeit, kinézünk a Világ legmagasabb épületének 124. emeletéről, megcsodáljuk a legnagyobb szökőkutat, kőhegyeken át oázisokat érintve elutazunk a félsziget keleti részén található Fujairah Emirségbe, megnézzük az Emirátusok legöregebb ismert mecsetét és kívülről-belülről megcsodáljuk a szigetekre épült Abu Dhabiban található impozáns Nagy Mecsetet. Dubaj grandiózus építészeti újításaival, jól kiépített szállodáival, óriási bevásárlóközpontjaival, a napsütéses napok magas számával és kellemes tengerpartjaival méltán érdemelte ki a népszerűséget az utazók körében.

Az út kiemelkedő értékei:

    Magyar idegenvezetés az Emirátusokban
    Grandiózus látnivalók
    Tartalmas, látnivalókban gazdag út
    Tengerparti pihenés Dubajban
    Szállás igényes négycsillagos szállodában a Dubaj Marinában
    Vízum nem szükséges az úthoz

Szállás a 4*-os Marina Byblos szállodában. A Dubaj mesterséges kikötőjében található hoteltől pár perc sétával elérhető a homokos Jumeirah Beach és az éttermeiről és boltjairól híres The Walk. A szálloda szobái légkondicionáltak, tágasak és igényesen berendezettek. A szobák felszereltségéhez minibár, széf és síkképernyős televízió tartozik. A szálloda számos szolgáltatással, tetőtéri medencével, konditeremmel, étteremmel és kávézóval várja vendégeit.

 
Programok:

Október 25.
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Dubajba (12.35-20.00). Érkezést követően transzfer a szállodába, majd a szobák elfoglalása.

Október 26.
Pihenés és szabadprogram.

Egész napos fakultatív városnézés Dubajban: 24 900 Ft/fő (tartalmazza a belépő árát a Burj Khalifa kilátóteraszára.).
A nap során felkeressük a Dubaj múzeumot, a Bastakiya-negyedet, abrával áthajózunk a Creeken, meglátogatjuk a fűszer- és aranypiacot, áthaladunk Dubaj mesterséges pálmaszigetén, megnézzük Jumeirah homokos strandjait, felkeressük a Burj Khalifát (a Világ legmagasabb épületét) és a Világ legnagyobb szökőkútját.

Október 27.
Pihenés és szabadprogram.

Félnapos fakultatív sivatagi szafari vacsorával és magyar idegenvezetéssel: 22 900 Ft/fő.
A délután kezdődő program során lehetőségünk nyílik a sivatag dűnéin tevegelni és terepjáróval "terepjárni", tradicionális arab öltözékben fotókat készíteni és megismerkedni a hennafestéssel. A program során autentikus arab vacsoránkat egy exkluzív táborban fogyasztjuk el a sivatagban.

Október 28.
Pihenés és szabadprogram.

Egész napos fakultatív kirándulás Al Ainba: 19 900 Ft/fő.
Az ománi határ mentén található Al Aint, az egykori híres oázisvárost, a sivatagon átvezető autópályán érjük el. Harmadik napunkon már biztos fel fog tűnni, hogy a homok színe teljesen eltérő az egyes emírségekben. Al Ainben felkeressük a tevepiacot, a helytörténeti múzeumot, Zayed sejk egykori palotáját és természetesen az oázist.

Október 29.
Pihenés és szabadprogram.

Egész napos fakultatív kirándulás az Arab-félsziget keleti részén található Fujairah emírségbe: 19 900 Ft/fő.
Ezt az emírséget a sziklás Hajar-hegység korábban teljesen elszigetelte a többi hat emírségtől, de 1975-ben az első út megépítésével itt is megnyílt a lehetőség a fejlesztések előtt, napjainkban pedig Abu Dhabi olaját indítják innen útnak. Utunk során lesz alkalmunk vásárolni a Sharjahból Fujairáhba vezető út mentén található 'Péntek piacon', ahol szebbnél szebb szőnyegekkel és friss gyümölcsökkel várják a vásárolni vágyó utazókat. Ezt követően megnézzük a sziklás környezetben található Bithna oázist és megtudjuk miért is áll egy bástyás erődítmény az oázis közepén. Fujairáhban látogatást teszünk a múzeumban és a várban. Fujairáhból Dibba hangulatos halászkikötőjének érintésével indulunk vissza Dubajba.

Október 30.
Pihenés és szabadprogram.

Egész napos fakultatív kirándulás Abu Dhabiba: 19 900 Ft/fő.
A nap során a Boldogság-szigetén betekintést nyerünk a jelenleg zajló és előkészítés alatt álló fejlesztésekbe és megismerjük a tervek mögött meghúzódó ars poeticát. A datolya piacon óriási kínálatból finom csemegéket vásárolhatunk. Felkeressük a hagyomány falut, ahol az emirátusok múltjával ismerkedünk meg. A múlt után következik a jelen. Az Emirates Palace előkelően ötvözi az arab építészeti hagyományokat és modern kor igényeit. Napunkat a Nagy Mecset megtekintésével koronázzuk meg. A Világ nyolcadik legnagyobb mecsete 40 000 hívőt tud egyszerre befogadni. A fő imacsarnokot a Világ legnagyobb 24 karátos arannyal díszített 10 méter átmérőjű és 15 méter magas 12 tonnás csillárja világítja be és padlóját a Világ legnagyobb kézzel szőtt szőnyege borítja. Ezt tényleg látni kell!

Október 31.
Pihenés és szabadprogram.

Esti fakultatív program: Dubaj éjszakai fényeinek megtekintése hajóról: 15 900 Ft/fő.
Esti programunk keretében arab hajóra, majd buszra szállunk és megcsodáljuk a Dubai Marina felhőkarcolóit és fényeit, a Madinat Jumeirah látképét, Dubaj esti pompáját beleértve a világ legnagyobb szökőkútjának éjszakai fény- és hangjátékát.

November 1.
Napközben szabadprogram, lehetőség strandolásra és vásárlásra, majd késő délután transzfer a repülőtérre és elutazás Budapestre (21.35-00.45). Érkezés Budapestre november 2-án 00.40-kor.

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

    Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Dubaj útvonalon közvetlen Wizz Air járattal
    Szállás hét éjszakára Dubajban igényes 4*-os szállodában a Dubai Marinában
    Tourism Dirham - helyi idegenforgalmi díj
    Reggeli
    Kis méretű kézipoggyász (max. 42*32*25 cm)
    Oda-vissza repülőtéri transzfer Dubajban
    Magyar idegenvezetés Dubajban


Az ár nem tartalmazza:

    Repülőtéri illeték: 49 000 Ft/fő

Választható felárak:
Nagy méretű kézipoggyász/db (max. 56x45x25 cm):9 400 Ft
Sivatagi szafari/fő:22 900 Ft
Egész napos fakultatív kirándulás Al Ainbe/fő:19 900 Ft
Egész napos fakultatív kirándulás Fujairah Emírségbe/fő:19 900 Ft
Egész napos fakultatív kirándulás Abu Dhabiba/fő:19 900 Ft
Feladott poggyász/db (max. 23 kg):23 600 Ft
Félpanzió (büfévacsora a Captain's Table Coffee Shopban, a helyszínen fizetendő): 90 AED/étkezés/fő
Egész napos fakultatív városnézés Dubajban/fő:24 900 Ft


Kedvezmények:
 Harmadik fő kedvezménye pótágyon: 40 000 Ft

Gyermekkedvezmény (két felnőttel egy szobában, kétágyas szoba pótággyal szobatípusban, 2-6 éves kor között) 120 000 Ft
Harmadik fő kedvezménye pótágyon 40 000 Ft

 

 

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás