Marokkó királyi városai

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 193848
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Marokkó
Város: Casablanca, Fez, Marrakesh, Meknes, Rabat

Szállás / program részletes leírása



PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – CASABLANCA Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban indulás Marokkóba. Átszállás után érkezés délután, majd transzfer a szállodába, szállás.

2. NAP: CASABLANCA – RABAT Reggelit követően városnézés Casablancában, mely az ország üzleti és haditengerészeti központja, fő kikötője. A városban keverednek az eredeti marokkói, a francia és spanyol építészeti stílus elemei. A Hasszan II. Mecset, Casablanca meghatározó látványossága, Marokkó legnagyobb, a világ hetedik legnagyobb mecsete, egyben a világ legmagasabbja a 210 méteres tornyával. Egyszerre 105.000 hívő fér el a hatalmas épületben. A város északi részén található a fallal körbevett Óváros, a Medina. Látjuk a tengerparti sétányt és a világítótornyot is, valamint a Királyi Palotát. Szabad program keretében lehetőség nyílik a hagyományos marokkói ízek kipróbálására, majd délután elutazunk Rabatba. Szállás.

3. NAP: RABAT – VOLUBILIS – MEKNES – FES Reggeli után az adminisztratív központként ismert Rabatban nézelődünk. Megtekintjük kívülről a Királyi Palotát, a Hassan tornyot, V. Mohammed mauzóleumát, és az Oudaya kertet, ahonnan meseszép kilátás nyílik a folyóra. A várost elhagyva Meknes felé veszszük az irányt. Útközben Marokkó másik arcát is láthatjuk, hatalmas szőlő- és paratölgy ültetvényeken keresztül vezet az utunk. Meknest kb. 40 km hosszú városfal veszi körbe, csodásak a városba vezető kapuk, és sétálunk majd a zsidó negyedben is. Szabadidő, ebéd lehetőség, majd továbbutazunk az iszlám 5 legfontosabb szent városa egyikébe, Moulay Idriss-be, majd a román kori emlékeiről híres Volubilist nézzük meg mielőtt Fesbe, Marokkó talán leginkább lüktető és vibráló városába érkezünk. Szálláshely elfoglalása.

4. NAP: FES Reggelit követően egész nap Fesben, a legrégibb Királyi városban barangolunk. A város Medináját az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. A rengeteg látnivaló közül a Madrasa Bou Inania van talán a legnagyobb hatással az utazóra. A XIV. században épült főiskola a legkifinomultabb mór építészeti remekmű. A hatalmas városkapuk mellett a különböző negyedek is elvarázsolják az itt sétáló turistát. Különálló egységet képeznek pl. a fazekasok, bőrdíszmű- vesek-bőrfestők, kőfaragók stb... Közvetlen a sikátorokban dolgozzák meg a portékáikat, így mi is részesei lehetünk a folyamatoknak. Talán a leglátványosabb, ahogy a bőrfestők dolgoznak. Séta a zsidó negyedben, a Nejjarine téren, majd este visszatérünk a szállásunkra.

5. NAP: FES – BENI MELLAL – MARRAKESH (500 km) Reggeli után a várost elhagyva Marrakesh felé indulunk. Több órás utunk során érdekes tájakon, sűrű fenyvesek és cédrus erdők mellett, sár- és agyagtéglából épült berber falvakon haladunk keresztül, ahol láthatjuk, amint a fafaragók és szőnyegkészítők még a hagyományokhoz hűen végzik napi munkájukat. Az Atlaszhegységen átkelve érkezünk az esti órákban Marrakeshbe, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: MARRAKESH Reggeli után a „Dél gyöngyeként” ismert Marrakesh vilá- gába kóstolunk bele. A város nevéből ered az ország neve is. Az Atlasz-hegység hófödte csúcsai által övezett oázisban fekszik, melynek gazdag növényvilágát megtekinthetjük a Menara kertben. Megnézzük a Koutoubia mecsetet, majd délután folytatjuk a városnézést a tipikus és Afrika legnagyobb hagyományos piacán a Jemaa El Fna-n. A mindig lüktető, emberekkel teli tér mesés látványt nyújt, amit este is megcsodálhatunk, amikor igazán életre kel a tér és a helyi ízek is csábítóan hívogatnak. Este szállásunk ismét Marrakeshben.

7. NAP: MARRAKESH – CASABLANCA – BUDAPEST Reggeli után pár órás utazással érkezünk vissza Casablancába. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és átszállással hazautazás Budapestre. 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

- Utazás: repülővel, a helyszínen légkondicionált autóbusszal

- Ellátás: félpanzió Szállás: 6 éjszaka **** szállodákban (2 ágyas tusolós, WC-s szobákban)

- Magyar idegenvezetés

- Útlemondási biztosítás

Külön fizetendő:

- reptéri illeték kb.: 47.000,- Ft + transzfer: 12.000,- Ft 
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív belépők

Belépők ára: kb. 12 € + fakultatív

 

 

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás