Csillagtúra Sri Lankán, majd pihenés Negombo tengerpartján, a vadonatúj Herintance Negombo luxusszállodában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 201751
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás és üdülés

Ország: Sri Lanka
Város: Kandy, Negombo

Szállás / program részletes leírása



FIGYELEM!!  A MAGYAR IDEGENVEZETŐS PROGAM ÉS TRANSZFER FELTÉTELE MINIMUM 6 FŐ EGYÜTTES JELENTKEZÉSE ÉS UTAZÁSA!
Garantált indulás már 2 fő esetén, kérje ajánlatunkat a felárakkal kapcsolatban!

Sri Lanka különleges varázsát a brit gyarmatbirodalom örökségeinek és a buddhista hagyományoknak sajátos keveredése adja. 2000 éves műemlékei, templomai, őserdői és nemzeti parkjai, kókuszpálmákkal tarkított tengerpartja egzotikus utazásra csábítja a turistákat. Vendégszerető lakosaival várja Önöket Sri Lanka. A pihenni vágyóknak tengerparti szállodák sora ad lehetőséget a kikapcsolódásra. Az ősi romvárosok építészeti, szobrászati emlékei páratlan élményben részesítik az odautazót. Ázsia egyik leghíresebb botanikus kertje, a vadrezervátum, a tea- és fűszerültetvények maradandó emlékekkel ajándékozzák meg az odalátogatót. Az Indiai óceán gyöngyszeme 420 km hosszú és 240 km széles könnycsepp alakú sziget. Indiától a Mannari-öböl és a Palk-szoros választja el. A legenda szerint ez az a hely, ahol Ádám a földre lépett, mikor kiűzetett a paradicsomból. A buddhisták szerint Buddha is ezt a szigetet látogatta meg útban az örök élet felé. A sziget nagy részét sík terület jellemzi csodálatosan dús és változatos vegetációval, monszunerdőkkel, vadrezervátumokkal, kaktuszos szavannákkal és trópusi tengerparttal, a déli részein a hegyláncolat 2000 méter fölé magasodik. Különleges ajánlatunk során most betekintést nyerhet Sri Lanka mesés világába, majd pihenjen Negombo tengerpartján a vadonatúj Herintance Negombo luxusszállodában!

PROGRAMLEÍRÁS:

1.nap: Elutazás Budapestről átszállással Sri Lankára.

2.nap: Érkezés Colombo repülőterére, transzfer Kandy városába. Rövid pihenő után a délutáni órákban a Fog templom megtekintése, majd részvétel egy kultúrális táncesten. Vacsora és szállás.
Fog templom: Szent fogereklye temploma buddhista templom a Sri Lanka-i Kandy városban. Az egykori Kandy királyság palotaegyüttesében található templomban helyezték el Buddha fogrelikviáját. Már ősi időktől fogva ez az ereklye fontos szerepet játszott a helyi politikában, mert úgy tartják, hogy akié az ereklye, azé az ország irányítása is. Kandy – amely ma az UNESCO világörökség részét képezi – volt a Srí Lanka-i királyok legutolsó fővárosa, elsősorban az itt található templom miatt.

3.nap: Reggelit követően kirándulás Sigiriyába és Dambullába
Dambulla: A Kr. e. 1. században élt Vattagamini Abhaya király nevéhez fűződik ez a gyönyörű barlangkolostor, mely jelenleg 5 megtekinthető templomból áll. A Sri Lankán található nyolc Unesco örökség közül ő az egyik.
Sigiriya: Sinha Giriya, avagy Oroszlánszikla, mely Dathusena király és az apagyilkos Kasyapa herceg nevéhez fűződik. A körülbelül 1400 lépcsős sziklaerődben megtekinthetjük az Égi Leányokat ábrázoló freskókat, a Tükörfalat, az Oroszlánmancsot, a Kobrabarlangot, és sok más, a 6. századból fennmaradt érdekességet. Szintén Unesco örökség. 

4.nap: Reggeli után kirándulás Nuwara Eliyába, egy teagyár és teaültetvények látogatása. Vacsora és szállás.
Nuwara Eliya: A "Kis Anglia", ahol mindig hűvös van, legtöbbször esik, mindig zöld a fű és angol stílusú házak épültek.  A britek hajdani nyaralóhelyén ma is golfpályák, lovaspályák találhatóak, elegáns hotelekkel, klubokkal. Ha másra nincs is idő, de a főtéren érdemes egy sétát tenni. 

5.nap: Reggeli után a Királyi Botanikus kert, egy drágakő múzeum és a Pinnawela elefántárvaház meglátogatása. A programot követően transzfer Negomboba, szállás elfoglalása, 
Pinnawela: 1975-ben nyitották meg az elefántárvaházat 5 elefánttal, ahol jelenleg már több, mint 100 elefánt él együtt. Az állatokat speciális gondozók látják el, külön nyelvet használva. Naponta kétszer, délelőtt 10 órakor és délután 2-kor viszik őket le a Maha Oya folyóhoz fürdeni. 

6-8.nap: Egyéni tartózkodás és pihenés a szállodában.

9.nap: Kijelentkezés a szállodából, majd az esti órákban transzfer egyénileg Colombo repülőterére.

10.nap: Menetrendtől függően a hajnali órákban elutazás, majd érkezés Budapestre.

+ 2 TIPP:
- Kérje kisebb létszámra szóló ajánlatunkat vagy a programokat akár angol akár német nyelven! 
- Hosszabbítási lehetőségek iránt érdeklődjön irodánkban!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a foglaláskor rendelkezésre álló helyek függvényében az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A részvételi díj a repülőgépek és a szálloda telítettségének függvényében változhat, emelkedhet, így érdemes mielőbb helyet foglalnia!  



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- 3 éj szállás Kandy városában 4* szállodában, félpanzióval,
- 4 éj szállás a Herintance Negombo 5* szállodában, reggelivel,
- a minikörút során a megadott programok magyar nyelvű idegenvezetővel,
- Colombo repülőtér - Kandy - Negombo transzfer

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- vízumdíj,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyszínen fizetendő:
- transzfer Negombo - Colombo repülőtér között
- belépőjegyek: kb. 80 USD
- a sofőr javasolt borravalója: 5 USD / nap / fő.

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás