Karácsonyi Varázs - Aqua Hotel Kistelek

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 209153
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:
Indulás:
Utazás:egyénileg
Típus:nyaralás

Ország: Magyarország
Város: Kistelek

Szállás / program részletes leírása



A karácsonyi időszakra a szálloda szobái sajnos elfogytak.

A szálloda további ajánlatait itt tekintheti meg: https://startutazas.hu/belfold/del-alfold/kistelek/utazas

Karácsonyi varázs

3 nap/ 2 éj

2 fő részére

bőséges félpanziós ellátás( december 24-25-26-án kibővített ünnepi vacsorával)

Szenteste szalonzenével egybekötött ünnepi vacsora

ajándék pohár forralt bor vagy meleg tea az ünnepi vacsora mellé

részvételi lehetőség a kisteleki Termálfürdő zenés estjén december 25-én 

meglepetés karácsonyi ajándék minden vendégünknek

napi fürdőbelépő a szállodával közvetlen összeköttetésben álló termálfürdőbe

ingyenes internet hozzáférés a szálloda teljes területén

ingyenes parkolási lehetőség

 

A csomag érvényessége:

2017. december 22- december 26.

 

 

Csomag ára:

49.900 Ft/ 2 éj/ 2 fő

Hosszabbítás:

18.500 Ft/éj



Kistelek a Dél- Alföldön, Szeged és Kiskunfélegyháza között, Ópusztaszer mellett fekszik.

A szállodáról

Az Aqua Hotel*** Kistelek központjában a várja vendégeit 20 db igényesen berendezett, családias hangulatú szobáival. A szállodából közvetlen átjárás biztosított a termálfürdőbe, ahol úszómedence, élmény- és gyógymedence, valamint szauna gondoskodik Vendégeink kikapcsolódásáról. A hotel Szegedtől mindössze 25 kilométer távolságra fekszik, az M5 autópályán vagy az E75 főúton haladva könnyen megközelíthető akár Szeged, akár Budapest irányából.

A szálloda 54 fő kényelmes elhelyezését tudja biztosítani, két- és háromágyas, valamint apartman jellegű szobáiban. A szobákban fürdőszoba, klíma, minibár és ingyenes WIFI elérés áll rendelkezésre.

A szálloda saját étteremmel és hangulatos kávézóval is rendelkezik. Az étteremben svédasztalos reggeli várja a vendégeket és melegkonyha is üzemel. A bárban borkülönlegességek és rövidital specialitások teszik teljessé az étkezés élményét.

A szálloda étterme kiválóan alkalmas konferenciák, családi vagy céges rendezvények lebonyolítására, melyhez kapcsolódóan konyhai szolgáltatások is igénybe vehetők.

Parkolásra a szálloda saját parkolójában van lehetőség, mely Vendégeink számára ingyenes.

A szállodával szomszédos Kisteleki Termálfürdő gyógyvize mintegy 2000 méter mélyről, 84°C-os hőmérséklettel tör a felszínre. A nátrium-hidrogénkarbonátban és metakovasavban gazdag, lágy, fluoridos jellegű gyógyvíz kiválóan alkalmas izületi és mozgásszervi megbetegedések, egyes nőgyógyászati panaszok enyhítésére, valamint megelőzésére. A családias hangulatú fürdőben négy medence üzemel. A 25 m-es úszómedence mellett egy 34°C fokos, három élményelemet kínáló ülőmedence várja a vendégeiket. A 38°C fokos gyógyvizű termálmedencében felhevült test a kellemesen langyos hőmérsékletű, 50 négyzetméteres tanmedencében hűlhet le. Aki még nagyobb forróságra vágyik, az a két finn szauna egyikében hódolhat szenvedélyének. A fürdőszint felett található galéria zárt bokszai gyógykezelésekkel, iszapkezelésekkel és különféle masszázsokkal várják a fürdőbe látogatókat. A termálfürdő így nemcsak gyógyulásra, de felüdülésre, ellazulásra, szórakozásra alkalmas szolgáltatásokat is kínál vendégeinek.

Akár egy kis nyugalomra és pihenésre vágyik, akár a környék színes programjai vagy neves látnivalói vonzzák, családias hangulatú szállodánk sok szeretettel várja Önt és családját az év minden napján!

A városról

Dinamikusan fejlődő 8000 lakosú kisváros, mely Csongrád megye kisteleki kistérségének központja. Kisteleket Szeged városa telepítette 1776-ban a Budáról Szeged felé tartó postaút egyik állomásának védelmére.

Központjában emelkedik a kora klasszicista stílusú plébániatemplom, tövében a világháborúk emlékműveivel. A klasszicizáló későbarokk stílusban épült, Szent István nevét viselő római katolikus templomot az Országos Műemlékvédelmi Hivatal 1958-ban műemlékké nyilvánította.

A Kocsó kápolna méltón hirdeti, hogy Kistelek városát mindig is katolikus hitű, mélyen vallásos emberek lakták. A kisteleki temetőrészben lévő Kocsó Kápolnát Kocsó József kereskedő és neje, Gémes Teréz építette 1899-ben a község által ingyen átengedett telken. A kápolna elé ugyanekkor lakossági felajánlásokból elkészültek a Kálvária stációi is.

 

A Petőfi és Rákóczi utcában néhány fordított szárazkapu bejáratú ház őrzi az 1920-as, 30-as évek parasztpolgári építészetének jellegét. Napjainkra ilyen parasztpolgári jellegű házsor csak nyomokban maradt meg, ezért a fennmaradt ilyen épületek városképi jelentőségűek és védelmet érdemelnek.

A népi alkotók kulturális örökségének leghíresebb helyi reprezentánsa Gyifkó Gyula népi iparművész. A lovas felszereléseket kézimunkával, egyedi és hagyományos minták alapján készítő szíjgyártó munkái magyar és nemzetközi lovasversenyeken is megcsodálhatók. Mesterségét vele dolgozó fia viszi tovább.

A kisteleki Pro-Art Táncstúdió 2002 óta rendezi meg a Kistelek Open Nemzetközi Táncversenyt több kategóriában. A háromnapos rendezvény alatt a párok standard, latin és tíztánc versenyeken mérik össze tudásukat. A versenyek idején szabadtéri gasztronómiai bemutató és kirakodóvásár is várja a látogatókat.

A környékről

Kistelek és környéke számos, a szabadidő eltöltésére alkalmas programot kínál látogatóinak.

A környék pusztái, folyói, tavai, nemzeti parkjai és erdői az aktív pihenést kedvelőket túrázásra, evezésre, horgászatra, lovaglásra, vadászatra vagy a szinte érintetlen természeti táj és állatvilág megfigyelésére hívják. A népi mesterségek ősi eljárásai nemzedékről nemzedékre öröklődnek, s az elődök tudása hosszú időn át fennmarad a szépen formált tárgyak képében, melyekbe lelket lehelt a mesterek keze munkája. A dél-alföldi táj népének hagyományai, kézműveseinek változatos szakmai fogásai számtalan jellegzetes népművészeti remeket hívtak életre, mely emlékeket tájházakban, alkotóházakban őrzik az utókor számára.

A városlátogatások során érdemes betérni különböző múzeumokba és kiállítóhelyekre, ahol megismerkedhetünk a település kultúrájával, hagyományaival és történelmével.

A Kistelektől mindössze 7 km-re található Ópusztaszer 2000 lakosú község, A település mellett terül el a sokak által látogatott Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Anonymus szerint a honfoglaló magyarok itt tartották első országgyűlésüket. Árpád fejedelem a környéket Ond vezérnek adományozta, akinek leszármazottjai monostort emeltek itt. A bejárattól árnyas sétány vezet az Árpád-emlékműhöz, melyet a magyar történelem jeles személyiségeinek mellszobrai vesznek körül. Ez a park központja, a hagyományos népünnepély, a Hunniális színhelye. A rotundában helyezték el a magyarok bejövetelét ábrázoló 120 méteres körképet, amelyet Feszty Árpád és társai festettek az 1896. évi milleniumra. A szabadtéri néprajzi múzeum a mezővárosi és tanyai élet, illetve a paraszti kultúra hagyományait mutatja be, kiegészítve a köz- és közösségi élet tipikus helyszíneivel. A kiállítóhely Kistelekről kerékpárúton is megközelíthető. ☺

A Csillagösvény Útvesztő Öko Élménypark Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékpark szomszédságában található. A Közép-Európában egyedülálló, labirintus tematikájú élménypark a környéken fellelhető természetes alapanyagokból épült fel. Útvesztők, logikai feladványok, népi- és gyermekjátékok világát kínálja a legkisebb gyermekektől kezdve az aktív idősekig. Európa legnagyobb sövénylabirintusát a magyar történelem, földrajz, élővilág érdekes, játékos módon történő megismertetése teszi még izgalmasabbá.

 

Szeged városa kihagyhatatlan a környékre látogatók programjából. A megyeszékhely a paprika és a Pick-szalámi városa, mely kora tavasztól késő őszig vidám fesztiválhangulattal és egész évben rengeteg látnivalóval és programmal csábítja vendégeit.

Szeged mai városképe hosszú idő alatt, történelmi, természeti tényezők átalakító, romboló és építő munkájának eredményeképpen alakult ki, melyben az 1879-es tiszai árvíznek döntő szerepe volt. A nemzetközi összefogásnak köszönhetően hamarosan egy új, modern nagyváros épült fel a régi helyén, pompás eklektikus-szecessziós épületekkel, melyek közül kiemelkedik a Reök-palota. A palota épületében 2007-ben Regionális Összművészeti Központ kezdte meg működését, mely színvonalas időszaki kiállítások mellett állandó programokkal – többek között Irodalmi és Opera Szalonnal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, szobaszínházi előadásokkal – is várja látogatóit.

Szeged legismertebb jelképe a Dóm téren található Fogadalmi templom, mely a XX. századi egyházi építészetünk egyik legmonumentálisabb alkotása, hazánk negyedik legnagyobb temploma. Nevének eredete a várost szinte teljesen elpusztító nagy árvíz utáni évre tehető, amikor a város elöljárói a polgárság nevében ünnepélyes fogadalmat tettek, hogy hatalmas templomot emelnek Szűz Mária tiszteletére, ha a város újra felépül. Az építkezés megkezdésére 1913-ig kellett várni, az ünnepélyes templomszentelésre pedig 1930. október 24-én került sor. A már méreteivel is tekintélyt parancsoló építmény lenyűgöző hátteret nyújt az évente megrendezésre kerülő Szegedi Szabadtéri Játékoknak.

A Dóm tér északnyugati sarkában találjuk a Dömötör tornyot, mely Szeged legrégebbi építészeti emléke, továbbá a Püspöki Palotát és a Nemzeti Emlékcsarnokot. Szeged kulturális értékét növeli számos múzeuma és kiállítóterme, pl.: a Móra Ferenc Múzeum. A Szegedi Nemzeti Színház városképi jelentőségű épület, melyet a budapesti Vígszínházhoz hasonlóan Hellmer és Fellner tervezett eklektikus-neobarokk stílusban. A város főterén, a nemzet nagyjainak szobraival övezett gyönyörűen parkosított Széchenyi téren áll a neobarokk stílusú Városháza. Alsóvároson található a magyar gótikus építészet egyik legérettebb alkotása, a ferences rendi Havas Boldogasszony-templom, mely a Dél-Alföld egyik legjelentősebb középkori műemléke. Kiváló szórakozást és remek kikapcsolódást nyújthat továbbá az egész családnak a Napfényfürdő Aquapolis Szeged fürdőkomplexumban, a Szegedi Vadasparkban vagy az Egyetemi Füvészkertben tett látogatás.

Itt a délvidék kapujában találkozik a Balkán térségre jellemző bizáncias szellemiség a közép-európai katolicizmussal, az Erdélyt uraló ortodox valláskultúra a protestáns puritánizmussal, az Alföldre jellemző népi kultúra a városias polgárosultsággal. Ennek köszönheti Csongrád megye színes és változatos turisztikai kínálatát. Országos jelentőségű történelmi eseményei, patinás műemlékei, egyedi néprajzi sajátosságai, gasztronómiai hagyományai és színvonalas rendezvényei miatt Hódmezővásárhely, Csongrád, Szentes, Mórahalom és egyéb települések is látogatásra buzdítják a környékre érkező vendégeket.

Engedjen Ön is a csábításnak és látogasson el hozzánk!

Az Aqua Hotel*** egész évben minőségi szolgáltatásokkal, kedvező árakkal és a környék gazdag programkínálatával várja kedves Vendégeit!

 

 



Tudnivalók az árról

„Karácsonyi varázs” csomagajánlat
 

  • 2 fő részére
  • 3 nap/ 2 éj
  • bőséges félpanziós ellátás (december 25-26-án kibővített ünnepi vacsorával)
  • Szenteste (2017. december 24-én) szalonzenével egybekötött ünnepi vacsora
  • ajándék forralt bor vagy meleg tea az ünnepi vacsora mellé
  • részvételi lehetőség a kisteleki Termálfürdő Zenés Estjén december 25-én
  • meglepetés karácsonyi ajándék minden vendégünknek
  • napi fürdőbelépő a szállodával közvetlen összeköttetésben álló kisteleki Termálfürdőben
  • ingyenes WIFI elérés a szálloda egész területén
  • ingyenes parkolási lehetőség

Ár: 49.900 Ft/ 2 fő/ 2 éj

Éjhosszabbítás: 18.500 Ft/éj

Érvényes: 2017. december 22- december 26.

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 832 utazás 345 328 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás