Zanzibár, Nungwi: Royal Zanzibar Beach Resort 4*, all inclusive

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 216991
Lejárt ajánlat
Ellátás: all inclusive
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:nyaralás

Ország: Tanzánia
Város: Nungwi

Szállás / program részletes leírása



Zanzibár évtizedek óta misztikus és varázslatos hely, a világ egyik legromantikusabb helyszíne, amit a gyönyörű türkizkék tenger, és a fehér homokos  tengerpart tesz felejthetetlenné az idelátogatóknak.

Zanzibár Tanzániához tartozó szigetcsoport Afrika keleti partjainál. Mindössze két szigetből áll: Unguja és Pemba. Székhelye és legnagyobb városa Zanzibar City.

Zanzibár gazdasága főleg a fűszer termelésére és a turizmusra épül. Az elmúlt néhány évben a sziget turistaforgalma fellendülni látszik, hiszen a helybéliek barátságosak, vendégszeretőek, s nem utolsó sorban az ország különlegessége miatt látogatnak ide egyre többen.  Unguja szigeten fekvő Zanzibár város régi központja és idegenforgalmi attrakciója „Mji Mkomwe” (óváros), amit sokan az angol nevén ismernek: Stone Town, vagyis Kőváros. A Kőváros köré később vályogházak épültek, ahol az újonnan érkezők telepedtek le. Ez az egyetlen, ma is működő ősi város Kelet-Afrikában, mely az UNESCO Világörökség részét képezi. Egy időben a zanzibári kikötő volt az egész kontinens egyik legfontosabb állomáshelye, ahol elefántcsonttal, teknőspáncéllal, ébenfával, fűszerekkel megrakott hajók várakoztak, hogy aztán kelmékkel, ruhákkal, gyöngyökkel, kínai porcelánnal, selyemmel, fegyverekkel, borral, búzával térjenek vissza. Zanzibár szigete 20 000 éve lakott, és valószínű, hogy első lakói az afrikai kontinensről érkeztek.

Zanzibáron trópusi, egyenlítői klíma van. Ez azt jelenti, hogy egész évben magas a hőmérséklet hosszabb-rövidebb esős időszakokkal. A legtöbb csapadék október közepétől november közepéig van, de jelentősek az áprilisi záporok is. Az eső rövid, de nagyon intenzív. Nyár: novembertől májusig forró az idő, nagy páratartalommal. Tél: júniustól októberig meleg, napos, kellemes az idő. Ideális utazási időpont: december - március, július - október.



ROYAL ZANZIBAR BEACH RESORT 4*

Szálloda honlapjának megtekintéséhez kattintson ide

Fekvése
Közvetlenül a Nungwi strandon fekszik, a sziget északi részén. A busztranszfer a repülőtérről kb. 75 perc.



Felszereltsége
A tipikus zanzibári stílusban épült, hatalmas szállodában összesen 124 szoba található. A vendégek rendelkezésére áll hall, recepció, ingyenes WIFI, Spices főétterem, Samaki a'la carte-étterem (reggeli és ebéd ingyenesen, vacsora térítés ellenében), Coco snack-étterem, Mapenzi főbár, Baraza strandbár és ajándéküzlet. A kertben több teraszos kialakítású úszómedence (az egyik Upepo swim-up-bárral és egy pezsgőfürdővel) és napozóteraszok. Napernyők és törölközők a medencénél és a strandon is ingyenesen, napágyak a medencénél ingyenesen. 

Elhelyezés

Superior-szobák: Tea-/kávéfőző, kis hűtőszekrény, légkondicionálás, ingyenes WIFI, szúnyogháló, széf, LCD-SAT-TV, telefon, fürdőszoba fürdőkáddal és zuhanyozóval, WC, hajszárító és oldalról tengerre néző balkon vagy terasz. 

Sport
Strandröplabda, strandtenisz, darts, fitneszterem, kajak, asztalitenisz és vízilabda. Térítés ellenében: búvárkodás (PADI, helyi szolgáltatóknál).

Wellness
Térítés ellenében: masszázs.

Szórakozás
Animációs programok napközben sporttal. Esti szórakoztató programok élőzenével.

All Inclusive
Minden étkezés büférendszerben. Snack-ételek 10.30. és 17.30 óra között. Bor, égetett szesze, víz, üdítők és helyi alkoholmentes italok 07.00 és 23.00 óra között. Helyi alkoholos italok 10.00 és 23.00 óra között.

A részvételi díj a repülőgépek és a szálloda telítettségének függvényében változhat, emelkedhet, így érdemes mielőbb helyet foglalnia! Fogaláls után a név nem módosítható!

Helyszínen fizetendő:
- vízum: 50 USD / fő,
- kilépési illeték: 25 USD / fő.

Beutazási feltételek
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?tanzania
Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Tanzániába. A vízum a határokon felvehető, ára 50 dollár. A vízum kiadásakor az útlevélnek legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie. A normál vízum a beutazástól számított három hónapig érvényes és kizárólag egyszeri beutazásra jogosít, egy alakalommal további három hónapra meghosszabbítható. A többszöri vízum 3-12 hónapig érvényes. A szárazföldi Tanzánia és Zanzibár szigete közötti mozgás országon belüli utazásnak számít, így ehhez külön vízumra nincsen szükség. Vízumkiadásról naprakész információval Tanzánia európai nagykövetségei szolgálnak.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- all inclusive ellátás
- magyar nyelvű asszisztencia a helyszínen

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás (980 Ft/nap/fő),
- útlemondási biztosítás (1 millió forintos szerződés összegig 2%, 1-2 millió forintos szerződés összegig 2,5%, 2-3 millió forintos szerződés összegig 3,5%, Z1-es Covid fertőzésre is kiterjedő útlemondási biztosítás 4,5%)

Helyben fizetendő:
- vízum: 50 USD / fő
- kilépési illeték: 25 USD / fő
- idegenforgalmi adó

 
Töltődik a foglalási lap








© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás