USA NYUGATI PART

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 63278
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Város: Las Vegas, Los Angeles, San Diego, San Francisco

Szállás / program részletes leírása



Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés:  középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás:  reggeli

~ Program ~

1. nap: Budapest – San Francisco
Repülés Budapestről, átszállással, San Franciscóba. Érkezés a délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás San Francisco környékén.

2. nap: San Francisco
Egész napos városnézés SAN FRANCISCO-ban: Lombard Street, Coyote Tower, Kínai városrész, Union Square, Golden Gate híd, Móló, Twin Peaks (Iker csúcsok). Fakultatív hajókirándulás az öbölben, ahonnan az Alcatrazt, a hajdani börtönszigetet is megszemlélhetjük. Szállás San Francisco környékén.

3. nap: Yosemite Nemzeti Park
Látogatás a YOSEMITE NEMZETI PARK-ban, mely a világ egyik legszebb hegyvidéke. Ez a terület a magas sziklafalak, festői völgyek, óriás fenyők és vízesések birodalma. Szállás Fresno környékén.

4. nap: Death Valley – Las Vegas
Utazás a DEATH VALLEY NEMZETI PARK-on keresztül, amely a legforróbb, legszárazabb és a legmélyebben fekvő sivatag Észak-Amerikában. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, pl. 1913-ban 57 oC mértek. Ez a táj volt a helyszíne a világhírű „Jézus Krisztus Szupersztár” filmnek. A Badwater (rossz víz), Devil’s Golf Course (az ördög golfpályája), Zabriskie Point ahonnan csodás kilátás nyílik, néhány különleges helyszínre. Szállás Las Vegas-ban.
 

5. nap: Zion Nemzeti Park – Valley Of Fire
Utazás Utah állam legnépszerűbb természeti képződményéhez a ZION NEMZETI PARK-ba. A vidék gazdag faunájáról a folyó menti vad mezők, és a pompás növényzet tanúskodik. Továbbutazás Nevada állam legrégebbi nemzeti parkjába, a VALLEY OF FIRE STATE PARK-ba, mely nevét a vörös homokkő alakzatokról kapta. Szállás Las Vegas-ban.

6. nap: Grand Canyon
A Colorado völgyéhez érkezve láthatjuk a természet egyik legnagyszerűbb alkotását, a GRAND CANYON-t. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Aki szeretne, helikopterrel leereszkedhet a völgybe, s motorcsónakról is megcsodálhatja a világhírű kanyont (fakultatív)! A Hualapai indián rezervátum területén épült a SKYWALK. A különleges kilátó 1.200 m-es magasságban nyúlik a kanyon fölé. Azok a turisták, akiket nem zavar a magasság, az U-alakú építmény üvegpadlójáról a meredek sziklafal teljes mélységét érzékelhetik. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodaként ismerték el. Szállás Las Vegasban.


7. nap: Calico Ghost – San Diego
Dél-Kalifornia, forró sivatagait sajátos, kísérteties szépség jellemzi, csipkés kanyonok, meredek dombok tagolják. Las Vegastól elbúcsúzva, megállónk CALICO „szellemvárosánál” A XIX. század második felében egy virágzó nagyváros volt, ahol ezüstöt bányásztak, egykor mintegy 500 bányában. A XIX: század végére, azonban az ezüst elveszítette értékét, s emiatt egymás után a bányák bezártak, s viszonylag rövid idő alatt elnéptelenedett a város. Ezzel vált „szellemvárossá” A látogatással hű képet kapunk az „Újvilág” XIX. század végének életéről. Továbbutazás az óceán partjára San Diego-ba. Szállás.

8. nap: San Diego
SAN DIEGO Kalifornia második legnagyobb városa. Arculatát mindig a tenger határozta meg. Pompás természetes kikötője vonzotta a spanyolokat és az aranykeresőket. A több mint 110 km hosszú partját nagyszerű strandok, sziklafalak, kis öblök, tengerparti üdülők tagolják. A mexikói határ közelében fekvő település több látnivalót kínál: Balboa park, „Gázlámpás negyed”, történelmi városközpont. A délutáni órákban utazás Los Angeles-be. Szállás


9. nap: Los Angeles
Városnézés a filmgyártás fővárosában, LOS ANGELES-ben: Hollywood, Beverly Hills, a híres Rodeo Drive, a világmárkák utcája, a Sunset és a Hollywood Boulevard stb. Fakultatív program: látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában. Este hazautazás. Éjszaka a repülőn.


10. nap: Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
- Grand Canyon
- Yosemite Nemzeti Park



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás (3* szállodák / motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban),
- reggeli,
- utasbiztosítás,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték, (változhat)
- foglalási díj,
- ESTA beutazási engedély díja
- útlemondási biztosítás.
- fakultatív programok


Helyben fizetendő:
- Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára
- belépőjegyek ára (kb. 120,- USD).

Kedvezmény a 3. személynek 2 ágyas szobában,
2 – 17,99 éves korig:  112.000,- Ft
18 éves kortól:   88.000,- Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.  
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Vízum: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem szükséges, de un. ESTA előzetes belépési engedély igen!
ESTA beutazási engedély díja: 14,- USD + 3.500,- Ft ügyintézési díj

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kb. 120,- USD) és a fakultatív programok árát (Universal Studios, Las Vegas by Night, helikopterrepülés a Grand Canyon-ba, kb. 390,- USD) nem foglalja magában.

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 45,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

 
Töltődik a foglalási lap








© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás