Velence, a tengerek királynője I.

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 65067
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria, Olaszország
Város: Aquileia, Hochosterwitz, Velence

Szállás / program részletes leírása



ELŐFOGLALÁSI IDŐKSZAK: 2017. FEBRUÁR 13 – 2017. MÁRCIUS 14.

A 2017. évi meghirdetett programokra előfoglalási kedvezmény adható. Előleg fizetése esetén 5%, teljes összeg - egyösszegű – befizetése esetén 6%, melyek a részvételi díjból, félpanziós felárból és az egyágyas felárból adhatóak.

1. nap: Aquileia

Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pá­lya­ud­vartól. Székesfe­hér­várról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parko­lóból. Utazás a Siófok – Nagy­ka­ni­zsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubljana út­vo­na­lon. Is­mer­ke­dés Aquileiával, mely város az ókorban a Római Biro­dalom leg­je­len­tő­sebb tele­pü­lései közé tarto­zott, majd a korai ke­resz­tény­ség egyik bástyája volt (ókori lakó­házak, mauzó­leum, Fórum, ókeresz­tény bazi­lika híres mozaik­pad­lóval stb.). A bazi­lika és a régé­szeti körzet része az UNESCO vi­lág­örök­ségnek. Szállás Padova kör­nyé­kén (2 éj).

2. nap: Velence

Egész napos kirándulás Velencébe. Velencéről már mindenki hallott. Egy mese­város, ahol a házak lábát a tenger vize mossa, ahol szinte minden épületre ki lehet írni, hogy műemlék. 
Séta a városban, is­mer­ke­dés a város kü­lön­le­ges hangu­la­tával és leg­fon­to­sabb ne­ve­zetes­sé­geivel (Rialto híd, Szent Márk tér, Szent Márk-szé­kes­egy­ház, Campanile, Doge palota, Sóhajok hídja stb.). A közös prog­ramok után marad elegendő sza­bad­idő arra, hogy mindenki kedvére baran­gol­hasson a siká­torok és csatornák vilá­gában. A velencei program zárá­saként hajózás a Canal Grandén, a város főút­vonalán, ahol a leg­szebb paloták talál­hatóak.

3. nap: Padova (Szent Antal-bazilika és óváros)

A délelőttöt Padovában, Szent Antal váro­sában töltjük. Miután megnéztük a város mo­nu­men­tá­lis dísz­terét, a Prato della Vallét és a híres Szent Antal-bazilikát (gyönyörű freskók, szobrok, dombor­művek stb.), egy óvárosi sétára indu­lunk, ahol számos szép épü­letet, palotát csodál­hatunk meg: Pedrocchi kávéház (Olasz­or­szág egyik legelő­kelőbb kávézója), Palazzo della Ragione (a régi vá­ros­háza), Palazzo del Capitanio (a velencei hely­tartó palo­tája), Palazzo del Bo (a nagy múltú egyetem épülete), a dóm a ke­resz­telő­ká­polná­val stb. 
Rövid sza­bad­idő után indulás hazafelé. Utazás a Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagy­ka­ni­zsa – Siófok út­vo­na­lon. Érkezés Székesfe­hér­várra és Buda­pest­re az esti órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

- az autó­buszos uta­zást,
- a 2 éj­sza­kai szál­lást félpanzióval,
- az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást,
- magyar nyelvű idegenvezetés, programok,
- a belépési illetéket Ve­len­cé­be.

Külön fizetendő:

- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:

- belépődíjak,
- velencei vaporettojegy.

Olaszországi idegenforgalmi adó: kb. 4 Euro (helyszínen fizetendő).

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás