Párizs, Versailles, Loire-völgye II., repülővel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 66277
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Amboise, Chambord, Chenonceaux, Versailles, Reims, Versailles

Szállás / program részletes leírása



ELŐFOGLALÁSI IDŐSZAK: 2017. FEBRUÁR 13 – 2017. MÁRCIUS 14.

A 2017. évi meghirdetett programokra előfoglalási kedvezmény adható. Előleg fizetése esetén 5%, teljes összeg - egyösszegű – befizetése esetén 6%, melyek a részvételi díjból, félpanziós felárból és az egyágyas felárból adhatóak.

Az akciós árak 5% előfoglalási kedvezményt tartalmaznak!

Néhány éve egyes párizsi autó­buszos cso­port­jainkat úgy indítjuk, hogy felár ellenében re­pü­lő­gép­pel is csatlakozhatnak utasaink a cso­portok­hoz. Az ilyen típusú repülős városlá­to­ga­tás előnye, hogy a helyszínen a Fe­hér­vár Travel autó­busza a repülős utasok számára is rendelkezésre áll, tehát nem kell sokat gyalogolniuk, metrózniuk.

Program:

1. nap:
Az autó­buszos utasok számára elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Linz – Nürnberg út­vo­na­lon. Szállás Né­met­or­szág­ban, a Rajna-vidéken (1 éj).

dicső korok emléke, a Diadalív

2. nap: Reims, Párizs
Utazás a Saarbrücken – Metz – Reims út­vo­na­lon a fran­cia fő­vá­ros­ba. Útközben az autó­buszos utasok számára a francia gótika legérettebb alkotásának tartott Reimsi Szé­kes­egy­ház meg­te­kin­té­se. Itt ko­ro­náz­ták év­szá­za­do­kon keresztül a francia királyokat.
Érkezés Párizsba a délutáni órákban. A re­pü­lő­gép­pel érkező utasok Párizs központja felé menet, a bel­vá­ros keleti részén, a Lyoni pá­lya­ud­varnál csat­la­koz­nak a csoporthoz. (Őket egy bérelt autó­busz szállítja a repülőtértől a Lyoni pá­lya­ud­varig.)
Rövid autó­buszos vá­ros­né­zés (Diáknegyed, Luxem­bourg-kert, Luxembourg-palota, Sorbonne egye­tem, Pantheon, Szt. Mihály útja stb.) után lá­to­ga­tás a Notre-Dame-ban, majd szabad program. 
Szállás Párizs elő­vá­ro­sában (4 éj).

3. nap: Chambord, Chenonceaux, Amboise
Egész napos kirándulás a Loire-völgybe. Elő­ször lá­to­ga­tás a hatalmas Chambord-i kastélyban, majd a sokak által leg­szebbnek tartott kastélyt, a Chenon­ceau-i vízikastélyt és parkját nézzük meg. Amboise, egy bájos kisváros a kö­vet­ke­ző állomás, ahol Leonardo da Vinci életének utolsó éveit töltötte.

4. nap: Párizs, Versailles
Kora délelőtt az autó­buszos vá­ros­né­zés folytatása Párizsban (Diadalív, Champs Elysées, Concorde tér, Tuileriák kertje stb.). Ezután a világ talán leggaz­dagabb múzeumába, a Louvre-ba látogatunk. A múzeum sok ezer műkincse közül a leghíresebbek a Milói Vénusz (az ókori eszményi szépség meg­tes­tesí­tője) és Leonardo da Vinci Mona Lisája.

Délután XIV. Lajos (a Napkirály) fényűző palotájának, a Versailles-i kastélynak a meg­te­kin­té­se következik. Pompás belső termei ma is bizonyítják a francia ki­rályok egykori mérhetetlen gaz­dagságát. Lehe­tő­ség sétára a gyönyörű parkban is. 
Fakultatív program: Az éj­sza­kai Párizs
Késő esti autó­buszos kirándulás Párizs sugárútjain keresztül a város egyik leghíresebb negyedébe, a Montmartre-ra. Séta a Festők terén és a Sacré Coeur bazilikához.
A fakultatív program ára: 3.500 Ft (ga­ran­tált in­du­lás).

5. nap: Párizs
Szabad program Párizsban, illetve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel is­mer­ke­dés to­váb­bi ne­ve­zetes­sé­gekkel és híres mú­zeu­mokkal: a gótika csodájaként emlegetett Sainte-Chapelle (Szent Kápolna), az Orsay Múzeum – a XIX. század múzeuma a világ leggaz­dagabb impresszionista gyűjteményével, Rodin Múzeum, In­va­li­du­sok temp­loma Napóleon mo­nu­men­tá­lis sír­em­lé­ké­vel, la Défense negyed szupermodern épít­mé­nyei stb.

6. nap: Párizs

Délelőtt is­mer­ke­dés a várossal az Eiffel-toronyból, majd szabad program, lehe­tő­ség hajó­ki­rán­du­lásra a Szajnán. Kora délután elutazás Párizsból. A re­pü­lő­gép­pel utazók a Lyoni pá­lya­ud­varnál ki­száll­nak, számukra a délután hátralévő ré­szé­ben szabad program, majd késő délután egy bérelt busz fogja őket a repülőtérre szállítani. (Ide­gen­ve­ze­tőnk meg­mu­tat­ja a repülős utasoknak a pá­lya­ud­var cso­mag­meg­őrzőjét.)
Utazás a Reims – Metz – Saarbrücken út­vo­na­lon, szállás Németországban, a Rajna-vidéken (1 éj).

7. nap:
Hazautazás a Nürnberg – Linz – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re, majd Székesfe­hér­várra az esti órákban.

Figyelem: Párizsban és kör­nyé­kén a fontosabb ne­ve­zetes­sé­geket / mú­zeu­mokat csoportok részére elő­re be kell foglalni, ami egyes esetekben csak 1-2 hó­nap­pal a lá­to­ga­tás előtt lehetséges. Ezért a progra­mok sorrendje ezek visszaigazolásának függ­vé­nyé­ben fel­cse­ré­lőd­het.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás repülővel,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- útlemondási biztosítás,
- felsorolt programok,
- belvárosi és reptéri transzferek,
- idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.
- reptéri illeték

A reptéri illeték összege az indulásig változhat!

Helyben fizetendő:
- belépődíj
   Párizs, Eiffel-torony (3.szint) - 17 EUR
               Sainte Chapelle - 10 EUR
               Louvre - 15 EUR
               Rodin Múzeum - 10 EUR
               Orsay Múzeum - 12 EUR
               Invalidusok temploma - 11 EUR
  Versailles-i kastély - 18 EUR
  Chambord kastélya - 9 EUR
  Chenonceaux kastélya - 10 EUR

 
Töltődik a foglalási lap








© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás