KIEMELT AJÁNLATUNK! Jordánia, Aqaba: Hotel Marina Plaza 4*+, all inclusive

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 69580
Lejárt ajánlat
Ellátás: all inclusive
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:nyaralás

Ország: Jordánia
Város: Aqaba

Szállás / program részletes leírása



ELŐFOGLALÁSI AKCIÓS ÁRAK AZ ŐSZI IDŐPONTOKRA: szeptember 15-ig (vagy amíg a készlet tart) Az október 30-i indulási időpont az Őszi szünet idejére esik, utolsó helyekkel rendelkezünk, érdeklődjön még ma! (+1 ok, hogy a Start Utazási Irodát válasssza >>)

Aquaba: csodálatos szállodák épültek az elmúlt évtizedek során Jordánia egyetlen tengerparti szakaszán, végig a tengerparton. Egymást érik a szórakozó helyek, bárok, éttermek, valamint a különböző vízi sportokat kínáló centrumok. Jordánia gazdag történelmi múltjának örökségei ma számos látnivalót kínálnak: romantikus sétát tehetünk az ókori városfalak mentén és megtekinthetjük az erődöt is. Akik a strandolás mellett az ország múltjával is szívesen megismerkednének, magyar idegenvezetőnk segítségével felfedezhetik az egyedülálló Petrát vagy a naplementét a sivatagban, akár 2 napos kirándulás során Jeruzsalembe is eljuthatunk. 

Program:
1. nap Budapest - Aqaba: Elutazás charter járattal Aqabába. Érkezés után transzfer az aqabai szállodába, szabad program. Szállás Aqabában.

2.-7. nap: Aqaba: Reggeli után szabad program. Fakultatív programlehetőségek: Petra, Wadi Rum, kirándulás a Holt-tengerhez, kirándulás a Szentföldre (Jeruzsálem és Holt-tenger). Szállás Aqabában. 

8. nap: Aqaba  - Budapest: Transzfer az aqabai repülőtérre, hazautazás Budapestre. 

MARINA PLAZA HOTEL 4*, all incluisve
A szálloda honlapja >>

Fekvése: A szálloda Tala Bay-en fekszik, kb. 25 km-re az aqabai repülőtértől és kb. 15 km-re Aqaba központjától, ahova naponta többször ingyenes buszjárat indul. A hotel saját partszakasszal rendelkezik, mely kb. 250 m-re található a szállodától.

Szobák: A szálloda 260 szobával és lakosztállyal rendelkezik. A standard szobák mindegyike légkondicionált, televízióval, ingyenes WiFi csatlakozási lehetőséggel, minibárral, széffel, a fürdőszoba hajszárítóval felszerelt. A szobák egy részéhez erkély vagy terasz tartozik. 2 felnőtt + 2 gyermek elhelyezése csak családi szobában lehetséges.

FONTOS: A standard szoba maximum 2 felnőtt vagy 2 felnőtt + 1 gyermek részére ajánlott a kényelmes elhelyezés érdekében. 3 felnőtt foglalása esetén a szoba nagyon szűkös lehet, így 3 felnőttet egy szobában csak abban az esetben tudunk elhelyezni, ha az utas írásban tett nyilatkozattal ezt tudomásul veszi és elfogadja. A nyilatkozat aláírásának hiányában 3 felnőtt utast kizárólag 1 db kétágyas és 1 db egyágyas szobában tudunk visszaigazolni, az egyágyas felár megfizetése ellenében!

Szolgáltatások: Étterem, bárok, 2 medence (télen fűtött), wellness szolgáltatások (szauna, gőzfürdő, masszázs, különböző kezelések), fitneszterem, vízi aerobic, strandröplabda, darts, asztalitenisz, ingyenes WiFi csatlakozási lehetőség a közösségi területeken, konferenciaterem, ajándékbolt, orvosi ügyelet, mosoda, gyermekmedence, játszótér. Egyes szolgáltatások csak külön térítés ellenében vehetők igénybe!

Ellátás: all inclusive ellátás, tartalma: napi háromszori főétkezés (reggeli, ebéd*, vacsora), üdítőitalok (cola, fanta, ásványvíz, stb.../ pohárban és nem üvegben szervírozva), kávé, tea, valamint a helyi alkoholos italok (whisky, vodka, sör, stb... - kivéve a bor). Délelőtt 11.00 és este 23.00 óra között, a főmedence melletti bárban vehető igénybe (a szállodához tartozó beach bárban nem!)
*ebéd: kizárólag a főmedence melletti bárban vehető igénybe, snack, kész menürendszerben.

Tekintse meg videón, hogyan tud lejutni a szállodából a tengerpartra >>

FAKULTATÍV PROGRAMOK (itthon, Forintos áron is megrendelhető Irodáinkban)

1.) Holt-tenger + Madaba - Nebo-hegy, ebéddel:
Időtartam: reggel 6:30 - 7:00 közötti indulás és este 21:30 - 22:00 körüli hazaérkezés. Kora reggel indulás Aqabából (reggeli reggelicsomag formájában). Egy körülbelol 3,5 órás út vár ránk autóbusszal, egy sivatagi pihenőhellyel. Útközben érdekes információk az országról, történelméről és a Holt - tengerről. Majd megérkezünk a Holt - tenger partján található színvonalasan kiépített strandszakaszhoz, ahol kb. 2 órás szabadprogram, fürdőzési lehetőség a Holt - tengerben. A fürdőzés után svédasztalos ebéd következik. (Az ebéd benne van a kirándulás árában, az italok külön fizetendőek.)Továbbutazás a strandszakasztól 13:30 körül. Egy kb. félórás út a Nébó-hegyig, ahonnan Mózes megpillantotta az Ígéret földjét.A Nébó- hegy után rövid megálló egy mozaikkészítő műhelynél, ahol vásárlásra is lehetőségünk nyílik.Innen már csak kb. 10 km-re található Madaba, ahol megismerkedünk a Szent- György templom padlózatán található világhírű VI. századból származó Szentföld mozaiktérképpel.Madabai állomásunk után indulunk vissza Aqaba felé, egy kb 4,5 órás út vár ránk, egy sivatagi megállóhellyel.Késő este érkezünk vissza aqabai szálláshelyeinkre.

2.) Petra:
dőtartam: reggel 7:30 - 8:00 közötti indulás és délután 19:30 - 20:00 körüli hazaérkezés. Reggeli után indulás az aqabai szállodáktól Petra irányába. Egy körülbelül 2 órás út vár ránk (Az út nagy részén már elkezdünk ismerkedni Petra sziklavárosának a város lakóinak történetével, történelmével, különböző érdekességekkel, Bibliai történetekkel tarkítva.) Egy sivatagi pihenőhellyel, ahol lehetőség nyílik mosdóhasználatra, italvásárlásra. Megérkezünk Petra látogatóközpontjához és innen indulunk majd magyar idegenvezetéssel, csoportban a nabateusok sziklavárosának felfedezésére. Egy közel 6 km-es gyalogtúra vár ránk, át a világhírű 1,2 km hosszúságú Siq-en is. Utunk során megnézzük a Dzsinkockákat, a híres sírokat, valamint a Kincstárat is és pontosan megismerjük ezen helyek eredeti rendeltetését, a város kialakulását, és történelmét. A vezetett túra a sziklaváros szívében két étteremnél ér véget, ahol lehetőségünk nyílik ebédelni, vagy akár visszatérhetünk a nekünk leginkább tetsző helyekre, vagy új utakat, helyszíneket fedezhetünk fel, (pl. Kolostor, Magasáldozati hegy, Urnasír, stb.), nézhetünk meg tüzetesebben.Visszafelé mindenki egyénileg halad az odafelé csoportosan megtett úton. Külön térítés fejében lehetőségünk van teveháton, szamárháton illetve lovaskocsin utazni ezen az úton.Kb. délután 17:00- kor indulunk vissza Petrából Aqaba irányába. Ismét egy kb. 2 órás út vár ránk, egy sivatagi megállóval. Vacsoraidőben érkezünk aqabai szálláshelyeinkre.

3.) Wadi Rum:
Időtartam: délután 14:30 - 15:00 (évszaktól függően) körüli indulás és este 21:00 - 21:30 körüli hazaérkezés. Autóbuszunkkal a szállodánktól indulunk a délutáni órákban. Kb. 1 órát teszünk meg a sivatag pereméig, a látogatóközpontig. A látogatóközpontnál átszállunk sivatagi négykerékmeghajtású, nyitott terepjárókra. Egy körülbelül 2- 2 és fél órás dzsiptúra vár ránk három megállóval (forrás, homokdűne, naplemente nézés helyszíne).A naplemente megtekintése után terepjáróval és autóbusszal indulunk vissza a hotelekbe. Érkezés a kora esti órákban.

4.) Jeruzsálem - Holt-tenger (2 nap): Időtartam: hajnali 3:30 - 7:00 közötti indulás és másnap késő esti 21.30 - 22:00 körüli hazaérkezés. 1. nap: Autóbuszunkkal a szállodánktól a hajnali órákban (reggeli reggeli csomag formájában) indulunk a körülbelül 6 óra hosszú buszutunkra a Sheikh Husszein jordán - izraeli határátkelőhelyre. A határátkelés pontos időtartama teljes mértékben a jordán és izraeli oldal hivatali szerveitől függ! Részletes biztonsági ellenőrzésen esünk át!). A határtól egy - másfél órás további út Jeruzsálembe (pontos érkezési idő a határátkelés időtartalmától függ.) Jeruzsálemben megtekintjük az Olajfák hegyét, ahonnan látjuk majd Jeruzsálem óvárosának panorámáját és madártávlatból láthatjuk a város összes fontosabb nevezetességét. A nap folyamán sétát teszünk Jeruzsálem óvárosában (Siratófal, Via Dolorosa, Szent Sír Bazilika megtekintése, Sion hegy, Getshemani - kert, Minden nemzetek temploma).A látnivalók pontos megtekintési sorrendje a helyi viszonyoktól függően változhat! Számos egyéb nevezetességét látunk majd buszos és gyalogos utunk során (pl. Sziklamecset, Al-aksza mecset, Dávid városa, Dominus flevit templom, Qidron völgye, Mária Magdolna ortodox templom). A nap folyamán egy ebéd benne van a kirándulás árában ( italfogyasztás nélkül). Délután 17:30 körül visszaindulás a Sheikh Husszein határátkelőhelyre. Határátkelés után továbbutazás a Dead Sea Spa 4*-os Holt- tenger parti szállodába. Érkezés 22:00 után a hotelbe, szállodai szobák elfoglalása. (szállodai ellátás: félpanzió). 2. nap: Reggeli után szabadprogram, fürdőzési lehetőség a Holt - tengerben. Továbbutazás a szállodától 13:30 körül. Egy kb. félórás út a Nébó-hegyig, ahonnan Mózes megpillantotta az Ígéret földjét.A Nébó- hegy után rövid megálló egy mozaikkészítő műhelynél, ahol vásárlásra is lehetőségünk nyílik. Innen már csak kb. 10 km-re található Madaba, ahol megismerkedünk a Szent - György templom padlózatán található világhírű VI. századból származó Szentföld mozaiktérképpel. Madabai állomásunk után indulunk vissza Aqaba felé, egy kb 4,5 órás út vár ránk, egy sivatagi megállóhellyel. Késő este érkezünk vissza aqabai szálláshelyeinkre.

5.) Hajókirándulás snorkelezéssel és ebéddel: Az utazás során egy ízben élvezhetik utasaink a tenger felől érkező hűs szellőt, miközben megcsodálhatja a várost egy másik szemszögből. Az aqabai partvonal mentén a tenger gazdag élővilágban bővelkedik. A sznorkelezési, fürdőzési lehetőség mellett kikapcsolódhatnak a fedélzeten, ahol bőséges svédasztalos ebédet szolgálunk fel.

A program a várakozási idő függvényében változhat. A programok árai létszám függőek. Magyar nyelvű idegenvezetést minimum 15 főtől biztosítunk! Külföldi partnerünk fenntartja a jogot a fakultatív programok tartalmának és árainak megváltoztatására! Utolsó frissítés: 2016.06.08.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- all inclusive,
- magyar nyelvű idegenvezetés,
- szerviz díj,
- vízumdíj.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás