Dél-Afrika, a szivárványország

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 71703
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Dél-afrikai Köztársaság
Város: Fokváros, Johannesburg, Knysna, Oudtshoorn, Paarl, Port Elizabeth, Pretoria, Sun City

Szállás / program részletes leírása



Program:

 

 

1. nap:

Elutazás Bu­da­pest­ről egyszeri át­szál­lás­sal Dél-Af­rikába.

2. nap: Johannesburg, Sun City

Érkezés Dél-Afrika leg­na­gyobb váro­sába, Johannes­burgba. A rövid autó­buszos vá­ros­né­zés után to­vább­uta­zás Sun Citybe, Dél-Afrika Las Vega­sába. Délután sza­bad­idő, illetve is­mer­ke­dés Sun Cityvel (előkelő szállodák és üzletek, elegáns parkok, szeren­cse­játékok, az Elveszett Város Palo­tája, az Idő hídja, vízipa­ra­dicsom, dzsungel­ösvény stb.). Szállás Sun Cityben (1 éj).

3. nap: Pilanesberg Nemzeti Park, Lesedi bennszülött skanzen

Körutazásunk egyik csúcspontja a Pilanesberg Nemzeti Park, amelyet lehetőség lesz autóbusszal vagy dzsipekkel bejárni. A közel 1000 négyzetkilométeres területen a „nagy ötök" (elefánt, orrszarvú, bivaly, oroszlán, leopárd) mellett számtalan más állatfaj is él: gepárd, zsiráf, víziló, krokodil, zebra, gnú stb. A Pilanesberg Nemzeti Park előnye a többi nagy nemzeti parkkal szemben (Kruger, Hluhluwe), hogy malária­mentes.
A részvételi díj tartalmazza a Nemzeti Park autóbusszal történő meglátogatását.
Fakultatív program: dzsipes vadles a Pilanesberg Nemzeti Parkban
A fakultatív program ára: 10.900 Ft (ga­ran­tált indulás). Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.
Figyelem: az autóbuszos és a dzsipes látogatás egy időben zajlik, tehát csak az egyiken van lehetőség részt venni.
Délután látogatás a Lesedi bennszülött skanzenban, ahol öt különböző törzs életmódjával, kultúrájával, táncaival ismerkedhetünk meg. Szállás Pretoria és Johannesburg között (2 éj).

 

4. nap: Pretoria, Gold Reef City, Aranybánya

Dél-Afrika fővárosa, Pretoria jellemzői a széles utcák, a szép parkok, az elegáns épü­letek és az emlék­művek. Déle­lőtt vá­ros­né­zés (Templom tér, Város­háza, Melrose-ház, Kruger-ház, Union Buildings, Voortrekker emlékmű stb.), majd a Johannes­burg melletti Gold Reef City tema­tikus parkba láto­gatunk, amely a nagy arany­láz (az 1890-es évek) Johannes­burgjának élet­teli mása szóra­kozási lehe­tő­ségekkel és múzeu­mokkal. A program része egy arany­bánya meglá­to­ga­tása és az arany­öntés meg­te­kin­té­se is.Ezt követően rövid autóbuszos városnézés, ismerkedés napjaink Johannesburgjával.

5. nap: Port Elizabeth

Délelőtt továbbrepülés Port Elizabeth-be, az In­diai-óceán part­jára. Délután séta Port Elizabeth szépen karban­tartott tör­té­nel­mi város­köz­pont­jában, majd pihenés a ten­ger­parton. Fakul­tatív lehe­tő­ség a város feketék lakta negye­dének megis­me­résére. Szállás Port Elizabeth-ben (1 éj).

6. nap: Addo Elefánt Nemzeti Park, Garden Route, Tsitsikamma Nemzeti Park

Látogatás Dél-Afrika egyik leg­je­len­tő­sebb vadre­zer­vá­tu­mában, az Addo Elefánt Nemzeti Parkban (malária­mentes). Az elefán­tokon kívül más vadak is élnek itt, pl. orrszarvúk, zebrák, gnúk, struccok stb. Fakul­tatív lehe­tő­ség dzsipes vadlesre is a Nemzeti Park terü­letén. 
Délután to­vább­uta­zás a híres pano­rá­ma­úton, a Gar­den Route-on keresztül az óceán mentén nyugati irányba (fotó­szünetek). Megálló a Tsitsikamma Nemzeti Parkban, könnyű túrázási lehe­tő­ség az őser­dőben a Storms folyó torko­latához (roman­tikus függőhíd). 
Szállás a Gar­den Route egyik híres üdü­lő­helyén (1 éj).

7. nap: Knysna, Oudtshoorn – struccfarm

A délelőttöt Knysnán töltjük, amely egy gyönyörű lagúna partján fekszik, Dél-Afrika leg­na­gyobb őshonos erdeje által körül­ölelve. Hajózás a lagúna bejá­ratát védel­mező sziklákig (Knysna Heads) – ebéd a hajón.
Ezután tovább­utazunk a Garden Route pano­rá­ma­úton, majd eltá­vo­lodva az óceán part­jától érkezünk meg a strucc­te­nyész­tés főváro­sába, Oudtshoornba, ahol nagyon látvá­nyosak az egykori strucc­bárók palotái. Láto­gatás egy strucc­farmon (érdekes bemu­tató). Szállás Oudtshoorn kör­nyé­kén (1 éj).

8. nap: Cango barlangok, Paarl

Délelőtt kitérő a kü­lön­le­ges csepp­kö­veiről híres Cango barlan­gokhoz. A barlan­gok fenséges terme­inek bejá­rása egy kényelmes séta kere­tében. 
A szikla­alak­za­tokkal tarkított, festői 62-es úton tovább­utazva érkezés Paarlba, az Afrikaans Nyelv Emlék­mű­vének meg­te­kin­té­se. Szép pano­ráma nyílik innen arra a 3 gránit­hegyre, melyeknél nagyobb csak Közép-Auszt­rá­liában talál­ható (Ayers Rock). 
Szállás Fokvárosban (3 éj).

9. nap: Fokváros (Cape Town), Table-hegy

Autóbuszos és gyalogos vá­ros­né­zés Fokvá­rosban, melyet sokan a világ leg­szebb váro­sának tartanak, köszön­hetően pazar fekvé­sének és nagy­szerű építé­sze­tének (a belváros felhő­kar­co­lói, a Maláj negyed, Jóre­ménység vára, anglikán ka­ted­rá­lis, Company's Gardens a par­la­ment épüle­tével, a Dél-Afrika Múzeum a híres bushman diorá­mákkal stb.). A város jelképe az 1085 méter magas Table-hegy, ahova kabinos felvo­nóval megy fel a csoport (léleg­zet­el­ál­lító pano­ráma).

10. nap: Fókasziget, Groot Constantia, pingvinkolónia, Jóreménység Foka, Kirstenbosch Botanikus Kert

Egész napos kirándulás a Cape (Fok) félszigetre – gyönyörű tájak. Hout Bay-ben fakultatív lehe­tő­ség hajó­ki­rán­du­lásra a fókák szige­téhez, majd a Groot Constantia több száz éves borgaz­daság meg­te­kin­té­se (borkós­toló, múzeum, kastély). Ezt köve­tően a félsziget egyik kü­lön­le­ges látvá­nyos­sága következik, az afrikai pingvinek koló­niája Simon's Town mellett. A Jóre­ménység Fok Nemzeti Park a kö­vet­ke­ző állomás, majd a késő délutáni órákban a világ­hírű Kirstenbosch Bota­nikus Kert jelenti a nap csúcs­pontját, ahol az egyedül­álló fokföldi növé­nyek és virágok páratlan gaz­dag­ságában gyö­nyör­köd­he­tünk.

11. nap: Fokváros

Szabadidő a Victoria és Alfred Waterfrontnál. Az egykori kikötőt alakí­tották át az utóbbi években, és így jött létre ez a modern szóra­koz­ta­tó­köz­pont, tele üzle­tekkel, piacokkal, étter­mekkel, szóra­ko­zó­he­lyek­kel, múze­umokkal. Fakul­tatív lehe­tő­ség a modern Két Óceán Akvá­rium meg­te­kin­té­sé­re. 
Kora délután transzfer a repülő­térre, elutazás Fokvá­rosból egyszeri át­szál­lás­sal Buda­pest­re.

12. nap:

Érkezés Buda­pest­re a déli órákban.



Tudnivalók az árról

Az árak és dátumok a 2016-os katalógus alapján lettek feltöltve, 2017. februárjában töltjük fel oldalunkra a pontos árakat a végleges programtervezettel és dátumokkal együtt, de 2016. december 7-től lehetőség van előleg befizetése nélkül előjelentkezni az alábbi programra! A pontos árak megjelenéséig a helyeket félretesszük, így biztosan nem marad le az alábbi szenzációs lehetőségről!

 

Az ár tartalmazza:
- a repülőjegyeket beleértve a belső járatokat is,
- a helyi autóbuszt,
- a 9 éjszakai szállást félpanzióval,
- a csomaghordást a szállodákban,
- az útlemondási biztosítást,
- a felsorolt programokat belépődíjakkal (a fakultatívok kivételével),
- valamint a helyi idegenvezetést.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- fakultatív programok,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Utazás:  A Budapest – Johannesburg, a Johannesburg – Port Elizabeth és a Fokváros – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, Dél-Afrikában légkondicionált autóbusszal.

A menetrend szerinti repülőjáratok a hosszú repülési szakaszokon nem tartanak félúton technikai szünetet üzemanyagfelvétel céljából. Ezeken a nagyméretű gépeken általában jóval kényelmesebb ülések vannak, mint azon kisgépek esetében, melyeket gyakran charterezésre használnak az utazási irodák.

Szállás: 9 éjszaka 3 csillagos (esetenként 4 csillagos) szintű szállodák kétágyas, fürdőszobás szobáiban.

Ellátás: Félpanzió (büféreggeli, vacsora). A hetedik napon a hajón ebédet is kapnak a csoportok.

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás