Spanyol körutazás II.

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77456
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Avila, Cordoba, Gibraltár, Granada, Madrid, Malaga, Segovia, Sevilla, Toledo, Torremolinos

Szállás / program részletes leírásaELŐJELENTKEZÉS A 2017. ÁPRILISTÓL NOVEMBERIG TARTÓ UTAZÁSOKRA!

Az árak és dátumok a 2016-os katalógus alapján lettek feltöltve, 2017. februárjában töltjük fel oldalunkra a pontos árakat a végleges programtervezettel és dátumokkal együtt, de 2016. december 7-től lehetőség van előleg befizetése nélkül előjelentkezni az alábbi programra! A pontos árak megjelenéséig a helyeket félretesszük, így biztosan nem marad le az alábbi szenzációs lehetőségről!

1. nap: Madrid
Elutazás a Ferihegyi repülőtérről Madridba a délutáni órákban. Megérkezés után transzfer a szállodába (1 éj).

2. nap: Madrid, Toledo
Autóbuszos városnézés Madridban: óváros, a Habsburg és a Bourbon dinasztiák Madridja, a Királyi Palota, a modern Madrid a hivatali negyeddel stb. Továbbutazás Toledóba, a spanyol királyok ősi székvárosába. Városnézés: XIV. sz-i katedrális, Kincstár, El Greco-emlékek, zsinagóga stb. Toledót a világ műemlékekben egyik leggazdagabb városának tartják. Szállás Toledóban (1 éj). 

3. nap: Granada
A „királyi" várostól délre fekvő La Mancha vidékét, Don Quijote kalandjainak földjét átszelve, majd hatalmas szőlőskertek és olajfaligetek között haladva megérkezés Granadába. Ismerkedés a várossal, lehetőség a Királyi Kápolna meglátogatására. Ezt követően az utolsó szultáni rezidencia, a világhírű Alhambra palota és a Generalife kertek megtekintése. (2008 januárjától az Alhambra belépőfoglalásával kapcsolatban új szabályozás lépett érvénybe. E szabályozás szerint a belépők csak két hónappal a látogatás napját megelőzően foglalhatóak. Ezért partnerirodánk is a fenti feltételekkel tudja a csoportbelépőket lekérni, és nagy eséllyel visszaigazolni. Az elmúlt 6 év alatt – tehát a fenti szabályozás bevezetése óta – a több mint 50 spanyolországi körutazásunk során egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna az Alhambrát meglátogatni.)
Szállás Granadában (1 éj).

4. nap: Málaga, Ronda
Utazás Spanyolország szubtrópusi tengerpartjára, a Costa del Solra, a „Napospart”-ra. Rövid városnézés Málagában, a Costa del Sol „fővárosában", majd továbbutazás az egyedülálló fekvésű Ronda városába, mely nevével ellentétben Andalúziának egyik legszebb városa. Az ódon hangulatú óvárost két részre osztja egy több mint 100 méter mély szurdok. Szállás egy tengerparti üdülőhelyen, Torremolinosban (2 éj).

5. nap: Torremolinos, Gibraltár
Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Kirándulás Gibraltárba, az Ibériai-félsziget legdélibb részébe, amely 1704 óta brit felségterület.
A fakultatív program ára: 13.900 Ft, mely tartalmazza a városnéző kisbusz árát is (garantált indulás).

6. nap: Córdoba, Sevilla
Elutazás Córdobába, a Córdobai Kalifátus egykori fővárosába. A Nagy Mecset megtekintése, mely a város legfőbb látnivalója, valaha a nyugati iszlám főmecsetje volt (20.000 négyzetméter alapterület, 850 márványoszlop). Ezt követően séta az óváros szűk utcáin, illetve a Zsidó negyedben. Délután továbbutazás Sevillába, Andalúzia fővárosába, ismerkedés a várossal. Szállás Sevillában (1 éj).

7. nap: Sevilla, Mérida
A sevillai városnézés folytatása: Plaza de España, Alcázar palota, Santa Cruz negyed (az egykori zsidó negyed), a világ egyik legnagyobb katedrálisa a híres harangtoronnyal (a Giraldával). Elutazás Sevillából Méridába, Spanyolország római kori emlékekben leggazdagabb városába. Rövid séta, majd továbbutazás a cáceresi szállodába (1 éj).

8. nap: Cáceres, Plasencia, Candelario
Városnézés Cáceresben, melynek történelmi belvárosa a középkorba viszi vissza a látogatót (Európa egyik legépebben megmaradt középkori városa). A dombra épült óvárost 12 toronnyal megerősített városfal veszi körül.
Továbbutazás változatos extremadurai és kasztíliai tájakon keresztül Salamanca irányába. Útközben rövid látogatás Plasenciában, melynek katedrálisa impozáns látványt nyújt, majd kitérőt teszünk egy elbűvölő hegyi faluba, Candelarióba. Szállás Salamanca mellett (1 éj).

9. nap: Salamanca, Ávila
Délelőtt városnézés Spanyolország híres egyetemi városában, Salamancában, mely tele van műemlékekkel (gyönyörű főtér, a régi és az új katedrális, a Kagylók háza, az egyetem épületei stb.). Délután Ávilával ismerkedünk, Szent Teréz városával, amely középkori városképét napjainkig megőrizte (2,5 km-es városfalrendszer 88 bástyával). Szállás Segoviában (1 éj).

10. nap: Segovia, El Escorial
A segoviai városnézés során megtekintjük a híres római vízvezetéket, valamint az óvárost ősi nemesi házaival és román stílusú templomaival. Lehetőség a csupa torony Alcázar palota megtekintésére is. Továbbutazás Madrid irányába a Guadarrama-hegységen keresztül. Útközben az El Escorialban, a világ nyolcadik csodájának tartott kolostorpalotában teszünk látogatást (II. Fülöp királyi lakosztályai, nagytemplom, a spanyol királyok mauzóleuma stb.). Szállás Madridban (1 éj).

11. nap: Madrid
Szabadidő Madridban, illetve az érdeklődők idegenvezetőnkkel egy közös sétát tehetnek a Királyi Palota – Puerta del Sol – Prado útvonalon. Ezután lehetőség a Prado (Európa egyik leggazdagabb képtára) vagy egyéb más nevezetességek megtekintésére. A késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre.

 Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- a repülőjegyet,
- a helyi autóbuszt Spanyolországban,
- a 10 éjszakai szállást félpanzióval,
- az útlemondási biztosítást,
- a felsorolt programokat,
- a helyi idegenvezetőt és az iroda magyar nyelvű ide­gen­ve­ze­tőjét (indulástól érkezésig).

Figyelem: A részvételi díj 5-6 városban a helyi idegenvezetéseket is tartalmazza, ami elég jelentős költségnövelő tényező (kb. 14.000 Ft/fő), de sajnos Spanyolországban csak így biz­to­sítható, hogy egyes fontos ne­ve­zetes­sé­geken belül utasaink szakszerű idegenvezetést kapjanak.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- repülőtéri illeték,
- fakultatív program,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépődíjak
  Toledo, katedrális és kincstár - 8 EUR 
             zsinagóga - 2,50 EUR 
             Santo Tomé - 2,50 EUR 
  Granada, Alhambra - 26 EUR 
  Sevilla, Alcázar palota - 9,50 EUR 
             katedrális - 9 EUR 
  Córdoba, Nagy Mecset - 8 EUR 
  El Escorial - 8 EUR EUR 
  Segovia, Alcázar palota - 3,50 EUR 
  Madrid, Prado - 15 EUR 
  Mérida, színház - 8 EUR 
 Salamanca, katedrális - 4 EUR 

 
Töltődik a foglalási lap
Keresés
11 750 utazás 310 580 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak