Szicília, Capri, Pompeji

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77459
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Agrigento, Amalfi, Cefalu, Monreale, Nápoly, Palermo, Pompei, Ravello, Siracusa, Sorrento, Taormina

Szállás / program részletes leírása



Megkezdődött a tavasztól őszig tartó körutakra szóló előjelentkezés. Biztosítsa Ön is a helyét, mert bizonyára tudja, hogy aki késlekedik könnyen lemaradhat.


Az oldalunkon található tájékoztató árak változhatnak a végleges katalógus megjelenéséig, ami febr. 10-15. között várható. A várólistánkon szereplő utasokat telefonon kiértesítjük


(Figyelem: az időpont és az árak a végleges katalógusban kis mértékben változhatnak), küldje el írásos jelentkezését, akár online foglalását és mi félretesszük Önnek a helyeket, nehogy elfogyjanak a katalógus megjelenéséig! Később ez a regisztráció, minden következmény nélkül lemondható!

 

A népszerű dél-olasz körutazásunkat a 2011-es évtől úgy szervezzük, hogy Palermóból (Szicíliából) Nápolyba hajón utazunk, éjszaka. Igaz, így vala­mivel ma­ga­sabb az uta­zás összkölt­sége, vi­szont el­marad egy egész na­pos buszozás. He­lyet­te ma­rad idő olyan ér­dekes Nápoly kör­nyéki lát­nivalók­ra, mint a Vezúv, Ravello, vagy ép­pen a hí­res nápolyi Nem­zeti Ré­gészeti Mú­zeum.

1. nap:
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok - Nagykanizsa - Tornyiszentmiklós - Maribor - Ljubljana - Mestre (a **-gal jelölt időpontnál a Veszprém - Körmend - Rábafüzes - Klagenfurt - Udine - Mestre) útvonalon. Szállás Firenze környékén (1 éj).

2. nap: Caserta kastélya
Utazás déli irányba, keresztül az olasz csizmán. A nápolyi királyok a Nápoly melletti Casertában az 1700-as években egy monumentális barokk kastélyt építtettek a Párizs melletti Versailles-i kastély min­tá­jára. Hasonlóan Versailles-hoz, a casertai kas­tély­hoz is egy lát­vá­nyos park tar­to­zik. Lá­to­ga­tás a kastély dísz­termeiben, majd ismerkedés a gyönyörű parkkal. Szállás Nápoly környékén (1 éj).

3. nap: Szicília - Taormina
Utazás az olasz csizma orráig Calabria gyönyörű tájain keresztül. Átkelés Szicíliába a Messinai-szo­roson, majd továbbutazás Taorminába. Szicília leg­nép­szerűbb turisztikai attrakciója ez a kisváros, mely a tenger felett, egy hegy nyúlványán fekszik (pa­no­rá­ma az Etnára). Séta a városban, a Csontváry által is megfestett görög színház megtekintése. Szál­lás Taorminától délre (2 éj).

4. nap: Etna, Siracusa
Szabad program, pihenés. Fakultatív program: Kirándulás az Etnához és Siracusába. Az Etna Európa legnagyobb működő vulkánja, ahol holdbéli tájak várják a turistákat. Lehetőség felmenni a csúcs közelébe, körülbelül 2500 méteres ma­gas­ságig. Ezt köve­tően uta­zás Archimédész vá­ro­sába, Siracusába. Siracusa az ó­kori Nagy-Gö­rög­or­szág egyik leg­jelen­tő­sebb vá­rosa volt, ma is több mű­em­lé­ke emlékeztet erre az időszakra. Vá­rosné­zés: az Ortügia szigetén fekvő óváros, Aretusa for­rása, gö­rög színház, „Dionüsziosz füle” bar­lang stb. A fakultatív program ára: 6.500 Ft + belépők (ga­ran­tált indulás).

5. nap: Piazza Armerina, Agrigento
Utazás Szicília középső területein keresztül. Piazza Armerinában a római kori villa megtekintése. A villa több mint 4000 négyzetméternyi padlómozaikjai vi­lág­hírűek, és bepillantást engednek az ókori római élet­mód­ba. Délután látogatás Agrigentóban a híres Temp­lo­mok völgyében. Agrigentót is a görögök ala­pí­tották Krisztus előtt a VI. században, abból az idő­szak­ból származnak monumentális görög temp­lo­mai. Szál­lás Palermó­ban (1 éj).

6. nap: Cefalú, Monreale, Palermo
Délelőtt utazás Cefalúba, séta a kisvárosban, mely egy hatalmas sziklatömb tövében fekszik a ten­ger­parton (hangulatos, középkori városközpont, erőd­sze­rű nor­mann-kori ba­zilika). Ezután látogatás a Palermo melletti Monrealéban, a világhírű XII. századi dóm megtekintése (gyönyörű mozaikok). Délután városnézés Palermóban, Szicília fővárosában: Szé­kes­egy­ház, Normann Palota, Palatinus-kápolna stb. Az esti órákban elutazás komppal Palermo kikö­tő­jéből, hajózás a Tirrén-tengeren. Éjszaka a hajón, két­ágyas kabinok­ban (1 éj).

7. nap: Nápoly, Pompéji
Érkezés komppal Nápoly kikötőjébe a kora reggeli órákban. Ismerkedés az „Olasz Dél" fővárosával, Nápollyal, melynek hangulata sokáig emlékezetes marad az ott járt utasok számára (Castel Nuovo - Új Vár, Királyi palota, San Carlo színház, I. Umberto galéria, Viktor Emanuel korzó stb.). A városnézés során lehetőség a Nemzeti Régészeti Múzeum megtekintésére. Ez a világ egyik leggazdagabb ókori emlékeket bemu­tató múzeuma, hiszen a Pompéjiben és Herculaneum­ban ta­lált mű­kin­csek nagy ré­szét itt he­lyezték el. Délután látogatás Pompéjiben, Földünk talán leg­épeb­ben megmaradt ókori romvárosában. Pompéji a Római Biro­dalom egyik virág­zó vá­rosa volt, a Vezúv Krisztus után 79-ben bekövetkezett kitörése során pusztult el. Por és kőeső temette be, de ugyanakkor konzerválta is az utókor számára. Szállás Nápoly környékén (3 éj).

8. nap: Sorrentói-félsziget, Amalfi, Ravello
Körutazás helyi autóbusszal a csodálatos fekvésű Sorrentói-félszigeten a Positano - Amalfi - Ravello útvonalon. Az útvonal a világ egyik legszebb pa­noráma­útjának szá­mít. Séta az elbűvölő kis­vá­ros­ban, Amalfiban, a dóm és a Szt. András em­lékek meg­tekin­tése, majd szabad­idő. (Szt. András apostol Szt. Péter testvére volt, földi maradványai a dóm kriptájában nyugszanak.) Ezt követően ismerkedés az Amalfi felett 350 mé­terrel talál­ható Ravello városával. Ravello két nagy nevezetessége a középkori Rufolo-palota (gyönyörű mediterrán kerttel) és a Cimbrone-villa. Ez utóbbi parkjában található az a kilátópont, mely szinte a ten­ger fe­lett lebeg. Az in­nen nyíló panoráma az Amalfi környéki partvidékre leírhatatlan látvány (Itália talán legszebb panorámája).

9. nap: Sorrento, Capri szigete
Utazás Sorrentóba, szabad program. Lehetőség hajó­ki­rán­du­lásra a közeli Capri szigetére, melyet sokan a világ legszebb szigetének tartanak. Ba­ran­go­lás Caprin kisbuszokkal a Marina Grande - Anacapri - Capri útvonalon. Mind Anacapri, mind Capri városában lesz közös séta a központban, és marad egy kis szabadidő is e két pazar fekvésű városka önálló felfedezésére.

10. nap: Vezúv, Orvieto
A Vezúv 1200 méter magas vulkáni kúpja Nápoly környékének egyik jelképe. Kora délelőtt autóbusszal felmegyünk a csúcs közelébe, ahonnan tiszta időben gyönyörű panoráma nyílik a Nápolyi-öbölre, Nápoly városára, a Sorrentói-félszigetre és Caprira. Lehe­tőség sétá­ra a kráterhez. Továbbutazás a Nápoly - Tivoli - Orvieto útvonalon. Séta Orvieto középkori óvárosában, az „Itália cso­dá­jának" is nevezett dóm megtekintése. Szállás Firenze környékén (1 éj).

11. nap:
Hazautazás a Mestre - Ljubljana - Maribor - Tornyiszentmiklós - Nagykanizsa - Siófok (a **-gal jelölt időpontnál a Mestre - Udine - Klagenfurt - Rába­füzes - Körmend - Veszprém) útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos uta­zást,
- a kompátkelést Szicíliába,
- a hajózást Palermóból Nápolyba,
- a 10 éjszakai szállást,
- 9 reggelit,
- a felsorolt programokat,
- a helyi idegenvezetőt és az iroda magyar nyelvű ide­gen­ve­ze­tőjét (indulástól érkezésig).

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív program,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépődíjak,
- a Capri programhoz tartozó hajó- és kisbuszjegyeket.

Olaszországi idegenforgalmi adó: kb. 7 EUR - a helyszínen fizetendő.

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás