Fenséges Alaszka körutazás, magyar idegenvezetéssel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 79423
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Város: Ancorage, Dawson, Fairbanks, Seward, Skagway, Whitehorse

Szállás / program részletes leírása



 Utazás: Budapest – Anchorage / Whitehorse – Budapest útvonalon repülővel, átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal, vonattal, hajóval.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli (kontinentális- vagy amerikai reggeli).

1. nap: Budapest – Anchorage – Seward 
Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással. Érkezés a délutáni órákban Anchorage városába. Továbbutazás autóbusszal Sewardba. Szállás.

2. nap: Kenai Fjord Nemzeti Park 
A mai napon hajózunk, a KENAI FJORD NEMZETI PARK-ban, ahol – ha az égiek is kegyesek hozzánk – bálnát is láthatunk számos más vízi emlős és madár mellett, nem beszélve a gyönyörű gleccserekről, az álomszép part menti tájról, fóka- és madár kolóniákról! Ebéd a hajón. Szállás Sewardban.

3. nap: Anchorage
Visszautazás ANCHORAGE-ba, az „izgalmas” alaszkai településre, amely modern és szép, régies hangulatú, tele virággal, vendéglőkkel, üzletekkel. Séta a Földrengés Parkban, látogatás az Anchorage Történeti Múzeumban (kiváló kiállítás mutatja be a helyiek életét), valamint az Alaszka Néprajzi Központban bepillantást nyerhetünk az őslakosok eredeti életébe. A parti sétányt sem hagyjuk ki a programunkból. Szállás Anchorageban.

4. nap: Anchorage – Wasilla – Talkeetna – Denali 
Reggeli után utazás északra. WASILLA-ban megismerkedünk a szánhúzó kutyák idomításával, az évente megrendezésre kerülő Iditarod kutyaszános versennyel. Rövid séta TALKEETNA-ban, a mesébe illő, színes házakkal tarkított kis falucskában. Továbbutazás a 6.000 m magas McKinley-hegy lábánál, szebbnél szebb alaszkai tájakon. A világhírű DENALI NEMZETI PARK-ba érkezve, fakultatív programként lehetőségünk lesz - idő függvényében - részt venni vadvízi evezésen vagy helikopteres repülésen a McKinley-hez. Szállás a Denali környékén.

5. nap: Denali Nemzeti Park
Egész napos vadles a DENALI NEMZETI PARK-ban. A tundra életét, állatait leshetjük meg és kis szerencsével a „négy nagy” állatfaj egy-egy példánya is felbukkan: karibu (kanadai rénszarvas), jávorszarvas, farkas, barnamedve. Mellettük még több tucat különböző emlős- (alaszkai vadjuh, mormota stb.) és madárfaj él a park területén. A több ezer méter magas hegycsúcsok tövében lévő terület fenséges látvány! Tiszta időben megmutatja magát a 6.000m magas McKinley csúcs is! Szállás ismét a Denali környékén.

6. nap: Denali – Fairbanks 
Utazásunk legészakibb pontjára, Fairbanks felé vesszük az irányt. Útközben pihenő NENANA-ban. Itt megállt az idő, minden, mintha az 1900-as években lenne. A helyiek évről évre fogadást kötnek a Tanana-folyó jégolvadásának kezdetére. Utazás tovább az Északi-sarkkörhöz legközelebb eső "nagyvárosba", a kb. 30.000 lakosú FAIRBANKS-be. Városnézés: Skanzen (az Aranyláz idejéből származó emlékek), látogatás az Alaszka Egyetem Múzeumában. Hajókázás a Tanana-folyón. Szállás Fairbanksben.

7. nap: Fairbanks – Tok – Dawson City
Irány Kanada! Utunk egy szakaszán követjük, és közelről is megszemlélhetjük, az Alaszkát észak-déli irányban átszelő, 1.286 km hosszú Transz-Alaszka kőolajvezetéket, mely a Prudhoe-öböl partján lévő lelőhelyeket összeköti az Alaszkai-öbölben lévő jégmentes kikötővel, Valdezzel. A Top of the World (a Világ teteje) nevű úton fantasztikus panorámában lesz részünk. Olyan kis” falvakon” utazunk át, mint Chicken vagy Action Wade Camp. A határátkelő Little Gold Creek, az amerikai-kanadai határvidék legmagasabb pontja. Késő délután komppal kelünk át a Yukon folyón, így érkezve az aranyásók legendás településére, Dawson City-be. Este ellátogathatunk Gyémántfogú Bertie kaszinójába, ahol ifjú táncos hölgyek ma is úgy ropják a kánkánt, mint az Aranyláz idején. Szállás.

8. nap: Dawson City 
A napot az Aranyláz leghíresebb városában, DAWSON CITY-ben töltjük. Az egykori aranyásók vidékén, a Yukon folyó területén járunk, ott ahol a Klondike a Yukonba ömlik. A városban hűségesen megőrizték a "láz" idejéből megmaradt épületeket, máig is laknak bennük! Megnézhetjük Jack London kunyhóját, a régi postahivatalt, a múzeumot, mely bemutatja az Aranyláz-kori életet. Ellátogatunk arra a területre is, ahol először fedezték fel az aranyat (1896. augusztus 17.). Szállás Dawson City-ben.

9. nap: Dawson City – Whitehorse 
Folytatjuk utunkat, a vadregényes Yukon területén, a Klondike-Highway-n. A 3.200km hosszú Yukon folyását követve érjük el estére Whitehorse-t, a Yukon-terület fővárosát. Útközben régi postahivatalok, út menti fogadók, aprócska települések idézik fel a 120 évvel ezelőtti küzdelmes időket. Természetesen megállunk a Yukon leghírhedtebb, legveszélyesebb szakaszánál, a Five Fingers zuhatagnál is. Szállás Whitehorse-ban. 

10. nap: Skagway
Ismét az USA területére kirándulunk. Átkelés a hírhedt White Pass-on, ahol hajdanán az arany keresésére indult szerencsevadászok százai vesztették életüket. Ők gyalog tették meg a rendkívüli veszélyeket tartogató, félelmetesen nehéz utat – mi kisvasúttal vágunk neki. Utazás busszal Fraserig, ott szállunk át kisvasútra. Láthatjuk majd a régi gyalogösvényt, a zordságában is lélegzetelállítóan szép tájat. A tengerparti SKAGWAY megőrizte az „aranyásó város” hangulatát. Itt kezdődött az aranyláz, itt kísért ma is Szappanos Smith szelleme. Estére visszatérünk Kanadába, a whitehorse-i szálláshelyünkre.

11. nap: Whitehorse 
Délelőtt ismerkedés a várossal, utolsó vásárlási lehetőség. Délután transzfer a repülőtérre és hazautazás. Éjszaka a repülőn.

12. nap: Budapest
Európai átszállás után, érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Felárak: 
- 17-18 fő esetén: 120,- USD / fő
- 15-16 fő esetén: 260,- USD / fő
- 13-14 fő esetén: 440,- USD / fő
- 11-12 fő esetén: 680,- USD / fő 
- 10 fő esetén: 1.000,- USD / fő


A részvételi díj a hajó-, vonat- és belépőjegyek árát (kb. 250,- USD / CAD), valamint a Kenai Fjord Nemzeti Parkban a hajózást (kb. 175,- USD) nem foglalja magában.

Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 50,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

 Vízum: 
USA: az új bordó útlevéllel, magyar állampolgároknak vízum nem, de ún. ESTA engedély szükséges.
ESTA beutazási engedély díja: 14,- USD + 3.500,- Ft ügyintézési díj, amennyiben irodánk intézi.
KANADA: vízummentes, magyar állampolgároknak

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- a helyszínen utazás autóbusszal,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés,
- betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- vízumdíj,
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- A részvételi díj a hajó-, vonat- és belépőjegyek árát (kb. 250,- USD / CAD), valamint a Kenai Fjord Nemzeti Parkban a hajózást (kb. 175,- USD) nem foglalja magában.
- Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 50,- USD

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás