USA keleti part

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 80367
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Város: Baltimore, Corning, New York, Niagara, Toronto, Washington

Szállás / program részletes leírása



Utazás: Bp. – Washington / New York – Bp. menetrend szerinti repülőjárattal, európai átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli.

 

~ Program ~

1. nap: Budapest – Washington
Elutazás kora reggel Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal, európai átszállással Washingtonba. Érkezés a koradélutáni órákban. Első ismerkedés az USA fővárosával. Szállás Washingtonban.

2. nap: Washington
Egész napos városnézés WASHINGTON-ban: Capitolium (az amerikai főváros hivatalos földrajzi központja, egyben a washingtoni élet jelképe), a Fehér Ház (mindkettő csak kívülről), a Washington-, Lincoln- és Jefferson emlékművek, az Arlington temetőben a Kennedy sírok stb. Délutáni szabadidőben egyénileg kereshetjük fel a híres – és nem mellékesen ingyenes – múzeumokat (pl. Indián Múzeum, Űrhajózási és Légügyi Múzeum stb.). Szállás Baltimore környékén.

3. nap: Baltimore – Hershey – Niagara (650 km)
Irány HERSHEY, az USA csokoládégyártásának fővárosa! Továbbutazás a NIAGARA-vízeséshez, melynek robaja már kilométerekről hallható, nem véletlenül kapta az indián őslakosoktól a „Messze dübörgő” elnevezést. A kanadai és amerikai oldalról egyaránt megcsodálhatjuk a természet impozáns alkotását. Szállás a Niagara kanadai oldalán.

4. nap: Niagara – Torontó (kb. 260 km)
Délelőtt folytatjuk az ismerkedést a vízesések ezernyi arcával. Fakultatív programként hajóval is megközelíthetjük a hatalmas Patkó-vízesést. A Skylon Tower kilátójából páratlan panoráma tárul elénk. Délután kirándulás TORONTO-ba, Kanada pénzügyi és kereskedelmi központjába. Autóbuszos ismerkedés: az üzleti negyed fénylő felhőkarcolói, a régi és az új városháza, egyetemi negyed stb. Nem maradhat ki programunkból a világ egyik legmagasabb tornya, a CN Tower sem. Egy kis szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség az EATON’S áruházban. Szállás a Niagara kanadai oldalán.

5. nap: Niagara – Corning – New York (kb. 690 km)
Visszatérünk az Egyesült Államokba, irány a „Nagy Alma”! Útközben pihenő CORNING-ban, mely a Steuben üveggyárnak és az Üveg Múzeumnak köszönheti világhírnevét. A régmúlt történelmi kincseiből és a jelenkor modern alkotásaiból összeállított kiállítás megtekintése. Szállás New York környékén.

6. nap: New York
Egész napos városnézés NEW YORK Manhattan negyedében: Empire State Building, ENSZ-Székház (kívülről), Times Square, 5. sugárút, Rockefeller Center, Szt. Patrick székesegyház (a legnagyobb katolikus templom az USA-ban), a kedvelt Central Park, Strawberry Fields (ahol John Lennont érte a végzetes lövés). Szabadidő, vásárlási lehetőség. Szállás New York környékén.

7. nap: New York
A városnézés folytatása Manhattanben: Wall Street, hajókázás a Szabadság-szobor körül. Délután szabadidő, melynek keretében érdemes felkeresni a Guggenheim Múzeumot, a Metropolitan Múzeumot, a Frick Gyűjteményt vagy ellátogatni a Central Parkba. Szállás New York környékén.

8. nap: New York – Budapest
Délelőtt szabadidő, vásárlási lehetőség New Yorkban. Transzfer a repülőtérre, majd késődélután hazautazás. Éjszaka a repülőn.

9. nap: Budapest
Érkezés a déli órákban, a menetrend függvényében.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- helyszínen utazás autóbusszal,
- szállás,
- reggeli,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- magyar idegenvezetés,

- betegség,baleset,poggyászbiztosítást.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték, (változhat)
- foglalási díj,
- ESTA engedély: 14 USD, + 3500 Ft ügyintézési díj
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
-  hajó- és belépőjegyek ára: kb. 140,- USD/fő és kb 90 CAD/fő
-  kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: kb 40 USD/fő


Kedvezmény a 3. személynek 2 ágyas szobában:
- 119.000,- Ft (18 éves korig)
- 93.000,- Ft (18 éves kortól)

A részvételi díj a hajó- és belépőjegyek árát (kb. 140,- USD + 90,- CAD) nem foglalja magában.

Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 40,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
 

Vízumok:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de un. ESTA engedély szükséges. ESTA beutazási engedély díja: 14,- USD + 3.500,- Ft ügyintézési díj.

 

 

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás