FRANCIA KÖRUTAZÁS: Párizs, Loire-völgye, Burgundia, Elzász

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 90
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Amboise, Beaunne, Chambord, Chenonceaux, Dijon, Párizs, Reims, Strasbourg, Versailles

Szállás / program részletes leírása



ELŐFOGLALÁSI IDŐSZAK: 2017. FEBRUÁR 13 – 2017. MÁRCIUS 14.

A 2017. évi meghirdetett programokra előfoglalási kedvezmény adható. Előleg fizetése esetén 5%, teljes összeg - egyösszegű – befizetése esetén 6%, melyek a részvételi díjból, félpanziós felárból és az egyágyas felárból adhatóak.

Program:

1. nap:
Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reg­gel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Linz – Nürnberg út­vo­na­lon. Szállás Német­országban, a Rajna-vidéken (1 éj).

2. nap: Reims, Párizs
Utazás a Saarbrücken – Metz – Reims út­vo­na­lon a fran­cia fő­vá­ros­ba. Útközben a francia gótika leg­éret­tebb alko­tá­sának tartott Reimsi Szé­kes­egy­ház meg­te­kin­té­se. Itt koro­názták évszá­za­dokon keresztül a francia kirá­lyokat.
Érkezés Párizsba a délu­táni órákban. Rövid autó­buszos vá­ros­né­zés (Diáknegyed, Luxembourg-kert, Luxembourg-palota, Sorbonne egyetem, Pantheon, Szt. Mihály útja, Inva­li­dusok temp­loma stb.) után lá­to­ga­tás a Notre-Dame-ban, majd a gótika csodá­jaként emle­getett Sainte-Chapelle-t (Szent Kápolnát) nézzük meg.
Szállás Párizs elő­vá­ro­sában (3 éj).

3. nap: Párizs, Versailles
Kora délelőtt az autó­buszos vá­ros­né­zés folyta­tása Párizsban (Diadalív, Champs Elysées, Concorde tér, Tuileriák kertje stb.). Ezután a világ talán leggaz­da­gabb mú­zeu­mába, a Louvre-ba láto­ga­tunk. A mú­ze­um sok ezer műkincse közül a leghí­re­sebbek a Milói Vénusz (az ókori eszményi szépség meg­tes­te­sí­tő­je) és Leonardo da Vinci Mona Lisája.
Délután XIV. Lajos (a Napkirály) fényűző palo­tá­jának, a Versailles-i kastélynak a meg­te­kin­té­se következik. Pompás belső termei ma is bizo­nyítják a francia kirá­lyok egykori mérhe­tetlen gaz­dag­ságát. Lehe­tő­ség sétára a gyönyörű parkban is. 
Fakultatív program: Az éj­sza­kai Párizs
Késő esti autó­buszos kirán­dulás Párizs sugár­útjain keresztül a város egyik leghí­resebb negye­débe, a Montmartre-ra. Séta a Festők terén és a Sacré Coeur bazili­kához.
A fakultatív program ára: 3.500 Ft (garantált in­du­lás).

4. nap: Chambord, Chenonceaux, Amboise
Szabad program Párizsban.
Fakultatív program: Egész napos kirán­dulás a Loire-völgybe. Elő­ször lá­to­ga­tás a hatalmas Chambord-i kastélyban, majd lehe­tő­ség a sokak által leg­szebbnek tartott kastély, a Chenonceau-i vízi­kas­tély és park­jának meg­te­kin­té­sé­re. Amboise, egy bájos kisváros a kö­vet­ke­ző állomás, ahol Leonardo da Vinci életének utolsó éveit töltötte. 
A fakultatív program ára: 7.200 Ft + belépők (ga­ran­tált indulás).

5. nap: Párizs, Fontenay
Délután to­vább­uta­zás Burgundiába, az apát­ságok és a borok hazá­jába. Fontenay apátsá­gának meg­te­kin­té­se. A XII. századi ciszterci kolostor kiváló álla­potban fenn­ma­radt termei bepil­lan­tást engednek a szer­ze­te­sek egykori aszkéta élet­mód­jába (UNESCO vi­lág­örök­ség). To­vább­uta­zás Burgundia főváro­sába, Dijonba. Szállás a város­köz­pont­ban (1 éj).

6. nap: Dijon, Beaune
Burgundia sokszáz éven keresztül önálló hercegség, illetve királyság volt, bizo­nyos idősza­kokban Nyugat-Európa leggaz­dagabb orszá­gaként tartották számon. Dijonban ma is rengeteg műemlék emlé­keztet az egy­kori gaz­dag­ságra. Vá­ros­né­zés, majd rövid sza­bad program. Délután kirán­dulás a közeli, ódon hangu­latú Beaune váro­sába, mely a burgun­diai bor­termelés központja. Lehe­tőség a Hotel Dieu (kö­zép­ko­ri kórház), illetve a Burgundiai Borok Múzeu­má­nak meg­te­kin­té­sé­re. To­vább­uta­zás a Besançon – Bel­fort – Mulhouse út­vo­na­lon Elzászba. Szállás Mul­house mellett (2 éj).

7. nap: Colmar, Strasbourg, Riquewihr
Egész napos program Elzászban. Elő­ször Colmarral, Francia­ország egyik legel­bű­vö­lőbb váro­sával is­mer­ke­dünk, majd to­vább­uta­zás Elzász főváro­sába, Stras­bourgba, mely az Európa Par­la­ment és az Európa Tanács szék­helye. A hatalmas ka­ted­rá­lis meg­te­kin­té­se, majd séta a Petite France negyed han­gu­la­tos, favázas házai között. Vissza­úton a szállo­dához pihenő egy, a XVI. századból szinte érin­tet­lenül ránk maradt kis­vá­rosban, Riquewihrben.

8. nap: Utazás az Alpokon keresztül
Utazás Svájcon és az osztrák Alpokon keresztül, a Basel – Zürich – Feldkirch – Innsbruck – Salzburg – He­gyes­halom – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Haza­ér­kezés Buda­pest­re, majd Székesfe­hér­várra a késő esti órákban.

Figyelem: Párizsban és kör­nyé­kén a fontosabb ne­ve­zetes­sé­geket / mú­zeu­mokat csoportok részére előre be kell foglalni, ami egyes esetekben csak 1-2 hó­nap­pal a lá­to­ga­tás előtt lehet­séges. Ezért a progra­mok sorrendje ezek vissza­iga­zolásának függ­vé­nyé­ben felcserélődhet.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:- utazás autóbusszal,
- szállás,
- reggeli,
- útlemondási biztosítás,
- programok,
- idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépődíjak
  Párizs, Eiffel-torony (3.szint) - 17 EUR
               Sainte Chapelle - 10 EUR
               Louvre - 15 EUR
  Versailles-i kastély - 18 EUR
  Chambord kastélya - 9 EUR
  Chenonceaux kastélya - 10 EUR
  Fontenay apátság- 8,80 EUR
  Beaune, középkori kórház - 6,50 EUR
                  borkóstoló - 8,50 EUR
 

 

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás