Málta, az élő történelem: Málta és Szicília

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 9457
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Málta, Olaszország
Város: Taormina, Valletta

Szállás / program részletes leírása



Körutazás és pihenés a Földközi-tenger két gyöngyszemén

Tervezett program:

1. nap: Budapest - Qawra
Elrepülés Máltára menetrendtől függően. Érkezést követően transzfer a sziget egyik leghangulatosabb tengerparti üdülővároskájába Buggiba-Qawra körzetében. A környék felfedezése, vacsora. Szállás Buggiba-Qawra körzetében.



2. nap: Valletta - Mosta - Mdina
Reggeli után egésznapos szigettúra: bejárjuk a főváros, Valletta mérnöki pontossággal megtervezett utcáit, közben felkeressük a Máltai Lovagrend kulturális örökségeit (Felső Barakka kertek, kilátó a világ egyik legszebb kikötőjére, Szent János katedrális, Nagymesteri Palota, stb.). Ezt követően az arabok által alapított egykori fővárosba, Mdinába látogatunk, ahol a zegzugos utcácskák közt sétálva, mintha visszautaznánk az időben. Végezetül Mostába látogatunk, ahol a híres mostai dómot keressük fel. Vacsora, szállás az előző napi szállodában.


3. nap: Gozo szigete
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás Gozo szigetén:komppal átkelés Gozora és a sziget történelmi, építészeti és természeti nevezetességeinek - többek közt a világhírű "Gozo-ablak" nevű sziklaképződménynek - a meglátogatása. Késő délután visszautazás Máltára. (A program ára: 15.500 Ft.) Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.


4. nap: Marsaxlokk-öböl - Blue Grotto

Reggeli után kirándulás keretében vásárlás a festői halászfalu, Marsaxlokkpiacán, majd csónaktúra a lélegzetelállítóan szép tengeri kék-lila barlangokban (időjárásfüggő, a csónakázás a helyszínen fizetendő). Délután szabad program. Vacsora, szállás az előző napi szálláshelyen.


5. nap: Catania
Kora reggel átrepülünk Máltáról Szicíliára. Utána kirándulás a sziget déli központjába, az Etna által többször is elpusztított Catania városába. Séta a kikötőben, a halpiacon, a kicsi utcácskákban. Felkeressük a barokk dómot, és az elefántos kutat, amelyet egy földrengés után visszamaradt lávából faragtak ki. Élvezzük a város nyüzsgő életét. Délután szabadidő, vásárlási lehetőség. Vacsora, szállás Szicílián.


6. nap: Etna - Taormina

Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás a ma is működő vulkán, az Etna krátereihez és Taorminához, a Csontváry által is megfestett görög-római amfiteátrumáról híres ősi, igazi szicíliai hangulattal teli városhoz. Utazás a Nicolosi városkán át a Rifugio Sapienza-ig, az Etna déli részéhez, Európa legnagyobb és legaktívabb vulkánjához kb. 1800 méter magasságig. A Silvestri kráterek körbejárása vagy fakultatív felmenetel 3000 méterre felvonóval és/vagy terepjáróval (ez utóbbi a vulkáni tevékenység, az időjárási viszonyok és az egészségi állapot függvénye). A felvonó és a Jeeppel való felmenetel a helyszínen fizetendő (felvonó + jeep kb. 60 EUR/fő). Délután a Szicília "gyöngyszemeként" emlegetett Taormina nevezetességeivel ismerkedünk. Felkeressük a görög-római színházat, a Dómot és a Városi Parkot, gyönyörködünk a jón-tengeri kilátásban. (A program ára: 18.500 Ft, nem tartalmazza a felvonó és Jeep költségét). Vacsora, szállás az előző napi szállodában.



7. nap: Aci Trezza
Reggeli után szabad program, fürdési lehetőség, pihenés. Délután fakultatív programlehetőség: a Jón-tenger partján fekvő, történelmi falucska, Aci Trezza meglátogatása. Városnézés és séta a parton, mely során megnézzük az Odüsszeia-ból jól ismert Küklopsz sziklákat. (A program ára: 5.900 Ft.) Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.



8.nap: Szicília - Budapest
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre.


Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Valletta városa

- Etna

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy

- BBP biztosítás

- közlekedés külön autóbusszal, komppal

- szállás: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban, reggelikkel

- csoportkísérő idegenvezető, helyi idegenvezetők

- belépők a közös programokra

Helyben fizetendő:
  • Belépők és a program szerinti étkezések 115,00 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

A 115 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 4 EUR/fő/nap

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás