ÖRMÉNYORSZÁG - GRÚZIA - AZERBAJDZSÁN

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 103925
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Azerbajdzsán, Grúzia, Örményország
Város: Baku, Ecsmiadzin, Garni, Geghard, Gobustan, Gosavank, Jereván, Sheki, Tbiliszi

Szállás / program részletes leírása



Utazás: Bp. – Tbiliszi és Baku – Bp. útvonalon átszállással, Tbiliszi – Baku szakaszon közvetlen járattal
A körutazáson örmény, grúz és azeri autóbuszokkal.

Elhelyezés: **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora a program szerint).

 

~ Program ~

 

1. nap: Budapest – Tbiliszi

2. nap: Sanahin kolostor – Hagpat kolostor – Jereván

3. nap: Jereván

4. nap: Ecsmiadzin – Garni – Geghard

5. nap: Kor Virap – Noravank

6. nap: Szeván-tó – Gosavank – Dilijan – Tbiliszi

7. nap: Tbiliszi

8. nap: Grúz hadi út – kaukázusi kirándulás

9. nap: Mcheta – Uplisztszik

10. nap: Utazás a Tbiliszi – Baku

11. nap: Baku – „Festett hegység” – Khinaliq – Baku

12. nap: Gobusztan – „Iszapfortyogó”

13. nap: Tűz temploma – Baku – Budapest

 

1. nap: Budapest – Tbiliszi
Repülés Budapestről átszállással Tbiliszibe. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Tbilisziben.

2. nap: Sanahin kolostor – Hagpat kolostor – Jereván
Határátkelés Örményországba, ahonnan örmény autóbusszal folytatjuk utunkat a fővárosba az „Örmény Svájcon” keresztül. SANAHIN és HAGPAT kolostorai nemcsak egyházi központok voltak, de felsőoktatási intézményként is elismerést vívtak ki a XI. század elejétől. Vacsora, szállás Jerevánban.

3. nap: Jereván
Ismerkedés Örményország fővárosával, JEREVÁN-nal. A település különleges hangulatát földrajzi fekvésének, természeti adottságainak köszönheti. Az autóbuszos városnézés során sorra vesszük a város legfontosabb nevezetességeit: Parlament, Elnöki Palota, Opera, Kék-Mecset, Genocídium emlékhely stb. Programunkban a Matenadaran (kézirattár) látogatása is szerepel, ahol az időszámítás előtti időkből származó kéziratokat is őriznek a több tízezer kódex mellett, és jelentős a művészettörténeti gyűjteménye is. A napot kóstolóval egybekötött konyakgyár-látogatással zárjuk. Vacsora, szállás Jerevánban.

4. nap: Ecsmiadzin – Garni – Geghard
Irány ECSMIADZIN, Örményország ősi fővárosa, melyet az örmény kultúra központjának tartanak! Látogatás az UNESCO világörökségek közé választott székesegyházban és kincstárban, amely a IV. század elején épült, egy korábbi pogány szentély helyén. Továbbutazás az Azat-folyó völgyébe. Következő megállónk a GARNI ERŐD, ahol az I. század második felében emelt pogány szentély áll, majd GEGHARD-ban a Szent Dárda kolostor templomát keressük fel. Vacsora Garniban, szállás Jerevánban.

5. nap: Kor Virap – Noravank 
Délelőtt az örmény-török határ felé vesszük az irányt, ahol a bibliai Ararat lábánál álló KOR VIRAP (Mély Verem – kolostor) található. Érdekessége, hogy hajdanán tömlöcként funkcionált. Itt börtönözték be Világosító Szent Gergely apostolt is, minden örmény első pátriárkáját, térítő tevékenysége miatt. Innen gyönyörű kilátás nyílik az Ararát hegységre, ahol a Biblia szerint Noé bárkája kikötött. Továbbutazás az Arpa folyó mellékfolyójának völgyében NORAVANK kolostorhoz. Vörös színű sziklák között a XIII – XIV. században püspökségi székhely és fontos kulturális központként ismerték. Szállás Jerevánban.

6. nap: Szeván-tó – Gosavank – Dilijan – Tbiliszi
Utazás a SZEVÁN-TÓ-hoz, Örményország gyöngyszeméhez. Rövid pihenő Szeván-ban. Továbbutazás a Kaukázus hegyi útjain a középkori örmény szellemi élet központjához, a GOSAVANK kolostorhoz. Az épületegyüttes leglátványosabb része a Szt. Gergely tiszteletére felszentelt V. századi templom. Délután határátkelés Grúziába, ahonnan grúz autóbusszal folytatjuk utunkat a fővárosba. Vacsora, szállás Tbilisziben.

7. nap: Tbiliszi
Grúzia fővárosa több mint 1500 éves múltra tekint vissza. Látképét meghatározza a várost körbeölelő hegyek vonulata. Egész napos városnézés TBILISZI-ben. Az óváros színes homlokzatú házai, templomai stb. lenyűgözik a turistákat. A Szentháromság Székesegyház, ahogy a helyiek nevezik, a Sameba, a Dél-Kaukázus legnagyobb építménye és egyben a Grúz Ortodox Keresztény Egyház legnagyobb temploma is. A Metekhi dombon álló templom a XIII. században épült. A Chardin a főváros centruma, ahol kávézók, üzletek sora található. Látogatás a Nemzeti Múzeumban. Vacsora, szállás Tbilisziben.

8. nap: Grúz hadi út – kaukázusi kirándulás 
Kirándulás a Kaukázus bércei között. Első megállónk a híres „Grúz hadi út” mentén fekvő ANANURI épületegyüttese, mely Grúzia egyik legősibb családjának, az Aragvi hercegek rezidenciája volt. Időjárás függvényében továbbutazás terepjárókkal a 2.170 m magasságban található Gergeti Szentháromság templomhoz, lenyűgöző völgyeken, erdős tájakon és hágókon keresztül. Vacsora, szállás Tbilisziben.

9. nap: Mcheta – Uplisztszik
MCHETA Grúzia egyik legrégibb városa és a világörökség része. A város templomépítészetéről nevezetes. A legősibb templom a Szveti Choveli, amit az első keresztény grúz király felesége építtetett a IV. században. A ma látható épület a XI. századtól bővült és az ország legnagyobb temploma volt az új tbiliszi katedrális megépüléséig. A Jvari monostor a VI–VII. századi építészet remeke. UPLISZTSZIK barlangvárosát az i.e. I. században alakították ki, a lakóhelyiségek mellett pogány- és keresztény templommal, színházzal, boros pincével. Vacsora, szállás Tbilisziben.

10. nap: Utazás a Tbiliszi – Baku
Menetrend függvényében délelőtt repülés Tbiliszi – Baku útvonalon. BAKU-ról mindenkinek az olaj jut eszébe. Ez nem véletlen, hiszen már az ókorban felfedezték a kiváló minőségű „fekete aranyat”, amelyet nagy tételben vásároltak, fűtésre, világításra és gyógyászati célokra egyaránt használták. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel: az óváros zegzugos utcái, Leánytorony, a tengerparti sétány, Mártírok emlékműve stb. Látogatás a Sirvánsahok palotájában, amely felkerült az UNESCO világörökség listájára is. Vacsora, szállás Bakuban.

11. nap: Baku – „Festett hegység” – Khinaliq – Baku
Reggeli után utazás Guba felé. Útközben rövid megálló és fényképezési lehetőség a KIZHI közelében elterülő azeri „Festett-hegység”-nél. Ehhez hasonló természeti különlegesség az USA nyugati partján, valamint Kínában is felfedezhető. Időjárás függvényében „terepjárókkal” felkapaszkodunk KHINALIQ-ba, amely 2500 méteres magasságban fekszik a Nagy-Kaukázus ormai között. A hegyi falucskában a mai napig még mindig szinte csak őslakosok laknak sajátos nyelvhasználattal. Egyesek szerint az ősi lakók a mai Dagesztán területéről vándoroltak ide, mások szerint az ott élő Kaukázusi Albánia egyik törzsének leszármazottai. Vacsora, szállás Bakuban.

12. nap: Gobusztan – „Iszapfortyogó”
Kirándulás GOBUSZTAN-ba. A különleges tanúhegyen (kb. 500 hektár) sok ezer sziklarajz található, némelyik több ezer éves. Ezek közül az alkotások közül láthatunk néhányat. Rövid pihenő a különleges természeti képződményeknél, az iszapfortyogóknál. Délután szabadidő. Vacsora, szállás Bakuban.

13. nap: Tűz temploma – Baku – Budapest
Délelőtt a főváros közelében, SZURAHANI-ban található Tűz templomát keressük fel. Napjainkban szinte alig akad olyan turista, aki azerbajdzsáni utazása során az egykori Zoroaszter-szentélybe, későbbi karavánszerájba ne látogatna el. Majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek: 

Örményország:
- Ecsmiadzin: Katedrális és templomai 
- Geghard monostora és az Azát-folyó felső szakasza :
- Sanahin kolostor 
- Hagpat kolostor 

Azerbajdzsán
- Baku óvárosa
- Gobusztáni sziklarajzok

Grúzia:
- Mcheta város történelmi emlékei

 

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- utazás autóbusszal,
- szállás ***/**** szállodákban,
- félpanziós ellátás,
- belépők,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték: 95.000 FT/fő(az indulásig változhat),
- vízumdíj: 3500 FT/fő,
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás (1,5%).

Helyben fizetendő:
- szervízdíj/borravaló (50 USD/fő)

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Tbiliszi és Baku – Bp. útvonalon átszállással, Tbiliszi – Baku szakaszon közvetlen járattal
- körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbuszokkal
- 12 éj szállást **** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd vagy vacsora a program szerint)
- városnézéseket, kirándulásokat a program szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- belépőjegyek árát 
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 95.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat.)
- vízumdíjakat: 
- Azerbajdzsán: 25,- USD / fő
- Azeri vízum ügyintézési díja: 3.500,- Ft / fő

A vízumot irodánk intézi és az ehhez szükséges az útlevél színes, kiváló minőségű scannelt másolata, valamint a mellékelt adatlap kitöltése és leadása. Ennek határideje: 2019. április 15. illetve augusztus 16.

- egyáygas felár: 129 000 Ft
- Örményországba és Grúziába magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak
- kedvezményes csoportost útlemondás biztosítás díját (1,5%)
- 20 – 24 fő indulása esetén 27.000,- Ft- / fő a felár
- kötelező szerviz díjat / borravalót: kb. 50,- USD / fő (szállodák, helyi idegenvezető, buszsofőrök stb.)
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat) 

 

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás