Azerbajdzsán: körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 123910
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Azerbajdzsán
Város:

Szállás / program részletes leírása



Körút a "tűzországban"

Figyelem! A 2015. júliusi időpont pontos dátuma és árai még kialakítás alatt vannak! Bővebb információ a 2015. február végén megjelenő katalógusunkban lesz megtalálható és folyamatosan töltjük fel honlapunkra is!

Az Európa és Ázsia határán fekvő Azerbajdzsán sokszínű kultúrája és történelme évszázadokra nyúlik vissza. Az ország egyike az emberiség legősibb színterének, az itt élő, vendégszeretetükről híres emberek a régmúltban tűzimádók voltak, nyelvükön az "azer" szó tüzet jelent.

Tervezett program:

1. nap: Budapest – Baku
Elrepülés Budapestről egy európai átszállással Bakuba, Azerbajdzsán fővárosába. Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás Bakuban.



2. nap: Baku – Absheron-félsziget
Reggeli, majd felfedezzük Kelet egyik legősibb és legnagyobb városát, Bakut. A középkorban fallal körülvett óvárosban (Icheri Sheher) még ma is megtalálható a különböző kultúrák (perzsa, arab, török, orosz) keveredése. Kanyargós utcákon, sikátorokon keresztül érjük el a XII. századi Szűz-tornyot, melynek tetejéről az egész város és a kikötő is látható. Másik fontos látnivaló a XV. századi sirváni sahok palotakomplexuma, mely Azerbajdzsán építészetének gyöngyszeme. Megtekintjük a karaván szerájt, a Synyk Gala kastélyt, és a Juma mecsetet is. Sétát teszünk a Baku sugárúton, amely Európa második leghosszabb útja. Délután megismerjük az Absheron-félsziget történelmi és építészeti emlékeit, a zoroasztrizmus XII. századi templomát Surakhaniban. A zoroaszter vallás legjellemzőbb vonása a tűztemplomokban a szent tűz őrzése, emiatt az iszlám tűzimádóknak tartja őket. Surakhaniban a templom kupolájánál égő fáklyákat az alatta lévő földgázmező táplálja. Vacsora. Szállás Bakuban.


3. nap: Baku – Shemakha – Lahij – Ismayilli
Reggeli, majd indulás a Kaukázusba. Magas hegyek és mély kanyonok között visz az út Shemakha városa felé, ahol megtekintjük „Yeddi Gumbez” és a Diri baba temetkezési helyeit, ahová a sahok királyi családtagjai is temetkeztek. Shemaka több évszázadon keresztül a sirván királyság központja volt. Továbbutazunk a kézműves termékeiről híres Lahijba, amely a perzsa várostervezés és az ókori építészet kiemelkedő emlékeivel büszkélkedhet. A város kövezett utcáival, csatorna-hálózatával és vízgyűjtőjével különleges középkori hangulatot áraszt. Továbbutazás Ismayillibe. Vacsora. Szállás Ismayilliben.



4. nap: Ismayilli - Kish - Sheki
Reggeli, majd utazás Shekibe. Útközben megállunk a III. századi, ún. albán templomnál Kishben, mely a keleti emberek spirituális központjává vált. Érkezés után városnézés Sheki történelmi városában, mely évszázadokkal korábban a nagy Selyemút egyik megállója volt. Megtekintjük többek között a Sheki kánok palotáját, az iszlám építészet egy nagyszerű munkáját, melyet a XVIII. században Hussein kán építtetett nyári palotának, illetve a Történeti Múzeumot. A város gyönyörű természeti környezetben épült fel: délről sűrű erdőkkel borított területek, északon a Nagy-Kaukázus hófödte csúcsai foglalják keretbe a települést. Vacsora. Szállás Shekiben.



5. nap: Sheki – Ilisu – Baku
Reggeli, majd utazás Bakuba. Útközben megállunk Ilisu településen, ahonnan csodás kilátás nyílik a körülötte fekvő vidékre. A kendtala törzsek népesítették be a környéket még a 13. század folyamán. Folytatjuk utunkat Baku felé. Érkezés Bakuba, vacsora, szállás Bakuban.


6. nap: Baku – Guba
Reggeli után kirándulás Azerbajdzsán északi részére, Guba városába. Útközben „teaszünet” a helyiek közt igen kedvelt, egyben szent helynek számító Beshbarmaq-hegynél. Gubában meglátogatjuk a fürdőket és a vörös téglából emelt, cilinderre hasonlító Sakina Khanum mecsetet, valamint a XIX. századi, egyedi helyi stílusban felépült Juma mecsetet, melynek hatalmas csarnokát egy 16 méter átmérőjű kupola koronázza meg. Vacsora. Szállás Gubában.


7. nap: Baku – Gobustan - Baku
Reggeli után utazás Bakun keresztül a Gobustáni sziklarajzokhoz, ahol megtekintjük a Világörökség részét képező rajzokat. A terület magában foglal ezernyi sziklarajzot, felső-paleolitikumi, bronzkori és középkori településmaradványokat és sírokat. A barlangok közelében közel hatezer különféle ábrázolás látható mintegy ezer mészkősziklán. Ezek nagy részén ember- és állatalakok szerepelnek: nyilakkal és íjjal felszerelt vadászok, harcosok, rituális táncot járó férfiak, anyafigurák, szarvasmarha- és lófélék, bölények, szarvasok, kecskék, vaddisznók, oroszlánok, halak, hüllők és rovarok, égitestek, valamint számos csónak. A 8–4 ezer éves ábrázolások élethűek, méreteiket tekintve azonban helyenként eltúlzottak. Délután szabad program Bakuban. Vacsora. Szállás Bakuban.



8. nap: Baku – Néprajzi Múzeum
Reggeli, majd megtekintjük a Néprajzi Múzeumot, mely Gala faluban egy másfél hektáros területet felölelő szabadtéri múzeum mecsetekkel, fürdőkkel, házakkal, mezőgazdasági épületekkel. Megismerhetjük az itt élő absheroni emberek mindennapi életét, használati tárgyait. Vacsora. Szállás Bakuban.


9. nap: Baku – Budapest
A hajnali órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a reggeli órákban.



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Baku fallal körülvett része

- Gobustani sziklarajzok



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy

- BBP biztosítás

- közlekedés a program alapján külön busszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:
  • Belépők 50,00 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
  • A program szerinti étkezések 145,00 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

Az 50 EUR a belépőket és a 145 EUR a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő

10-14 fő közötti felár: 25.000 Ft

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 881 utazás 351 434 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás