Grúzia - Örményország - Azerbajdzsán

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 123913
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia
Város: Tbiliszi, Mtskheta, Jereván, Garni, Geghard, Gyumri, Baku, Surakhani, Guba, Gobustan

Szállás / program részletes leírása



A Kaukázus múltat őrző világa



JELENLEG ÉRVÉNYES COVID-19 BEUTAZÁSI FELTÉTELEK (2023.04.11.):

Azerbajdzsánba, Grúziába és Örményországba covid-19 elleni védőoltás és teszt nélkül is be lehet már utazni. Azerbajdzsánban néhány helyi étterem, bevásárlóközpont, stb.továbbra is ellenőrizheti az oltási/védettségi igazolványokat.



Tervezett program:

1. nap: Budapest - Baku (Azerbajdzsán)
Elrepülés Budapestről. Megérkezés Bakuba a délelőtti órákban. Megkezdjük városnézésünket: kelet egyik legősibb és legnagyobb városának felfedezése. A középkorban fallal körülvett óvárosban (Icheri Sheher) még ma is megtalálható a különböző kultúrák (perzsa, arab, török, orosz) keveredése. Kanyargós utcákon keresztül érjük el a Szűz-tornyot, melynek tetejéről az egész város és a kikötő is látható. Folytatjuk látogatásunkat a sirváni sahok palotakomplexumánál: az épületegyüttes részei a főpalota, a Divankhana nevű pavilon, a mauzóleum, a mecset, illetve a fürdő. A palota Azerbajdzsán építészetének gyöngyszeme. Napközben ebéd. Láthatjuk a part menti Baku sugárutat, mely Európa második leghosszabb útja. Meglátogatjuk a Szökőkút teret és sétálunk a Nizami utcában. Szállás Bakuban.



2. nap: Baku - Absheron-félsziget
Reggeli, majd megismerjük az Absheron-félszigetnél található `tűz templomát” az Ateshgah-ot és Yanardagh-ot. A zoroaszter vallás alapítója egy Multan provinciából (India) ideérkező próféta és hitújító, Zarathusztra volt. Istentiszteletük legjellemzőbb vonása a tűztemplomokban a szent tűz őrzése, emiatt az iszlám tűzimádóknak tartja őket. A történészek szerint ezért kapta Azerbajdzsán a `Tűz Országa” címet. Folytatjuk látogatásunkat a Heydar Aliyev Központnál, mely fontos szerepet játszik az ország kulturális életében és különleges formavilágának köszönhetően elkápráztatja az odalátogatókat. Vacsora. Szállás Bakuban.



3. nap: Baku - Gobustan
Reggeli után megtekintjük az UNESCO Világörökségek részét képző Gobustani sziklarajzokat. A kultúrtáj magában foglal ezernyi sziklarajzot, felső-paleolitikumi, bronzkori és középkori településmaradványokat és sírokat. A barlangok közelében közel hatezer különféle ábrázolás látható mintegy ezer mészkősziklán. Ezek nagy részén ember- és állatalakok szerepelnek: nyilakkal és íjjal felszerelt vadászok, harcosok, rituális táncot járó férfiak, kövér anyafigurák, szarvasmarha- és lófélék, bölények, szarvasok, kecskék, vaddisznók, oroszlánok, halak, hüllők és rovarok, égitestek, valamint számos csónak. A több mint 4000 éves ábrázolások élethűek, méreteiket tekintve azonban helyenként eltúlzottak. Kirándulás az egyedülálló iszap-fortyogókhoz. A térségben közel 300 különleges iszapvulkán található; akár meg is mászhatunk egyet és fotókat is készíthetünk a folyamatosan működő, fortyogó sárláváról. Vacsora, szállás Bakuban.



4. nap: Baku - bakui-öböl
Reggeli után meglátogatjuk a Nemzeti Történeti Múzeumot, mely az ország legnagyobb múzeuma. Ezután megtekintjük a híres szőnyegmúzeumot, mely egy kigördített szőnyeget formáz. Délután hajókázunk a Kaszpi-tengeren a bakui-öbölben (a hajókázás min. 70 főtől indul - nem privát hajók / a hajók indulása időjárásfüggő, erősebb szél esetén nem indulnak). Vacsora és szállás Bakuban.



5. nap: Baku - Shamakhi - Kish - Sheki
Reggeli. Utazás a hegyek lábánál fekvő Shamakhiba, mely az azeri borvidék központja. Megtekintjük a Juma (Péntek) mecsetet. Utazás Kish faluba, ahol meglátogatjuk a III. századi ún. albán templomot. Továbbutazás Shekibe. Sheki a festői szépségű Kaukázus lábánál fekszik. A középkori építészet számos maradványát fellelhetjük itt: erődök, őrtorony, templomok és kolostorok romjai. A város a nagy Selyemút egyik állomása. Az első selyem-malmot, a világon a legnagyobbat itt építették. A Sheki selymet Londonban a XIX. századi nemzetközi kiállításon aranyéremmel tüntették ki. Megtekintjük a középkori erődöt, a Sheki kánok palotáját, a helyi kézművesek portékáit és a helyi bazárt. Vacsora. Szállás Shekiben.



6. nap: Sheki - Tbiliszi (Grúzia)
Reggeli, majd továbbutazunk az azeri-grúz határhoz, Lagodekhibe, majd folytatjuk utunkat Tbiliszibe. Érkezést követően megnézzük Sighnaghi középkori erőd-várost, majd Kakhetiben a Bodbe apátságot. Sétát teszünk ebben a kellemes kisvárosban, melyet az ország szőlőskertjeként is szoktak nevezni. (Idő függvényében lehetőség van borkóstolásra, mely a helyszínen külön fizetendő, kb. 15 USD/fő.) Vacsora. Szállás Tbilisziben.



7. nap: Tbiliszi - Mtskheta - Kazbegi csúcs - Tbiliszi
Reggelit követően szabad program vagy fakultatív programlehetőség: kirándulunk az UNESCO Világörökségi listán szereplő Mtskheta városába, amely Grúzia egykori székhelye volt. Mtskheta városában hagyományos házikók, templomok várják a látogatókat. Megtekintjük a VI. századi Jvari kolostort és a Svetitskhoveli katedrálist. Utazás a grúz hadiúton, a Kaukázus hegyvonulatai között fekvő Ananuri erődhöz. Továbbutazás Gudauri síparadicsomon és a hágón keresztül Stephantsmindába, ahonnan felsétálunk a Gergeti Szentháromság templomhoz. A hegy lábánál fekvő templomból fenséges kilátás nyílik a Kazbegi 5.047 méter magas hegycsúcsra. (A program ára: 19.500 Ft.) Vacsora. Szállás Tbilisziben.



8. nap: Tbiliszi
Reggeli, majd városnézés Grúzia fővárosában: ellátogatunk az óvárosba, séta Abanotubaniban, a fürdők kerületében, amely az iszlám építészet hatására a XVII-XVIII. században épült. Tbiliszi híres a kénes, gyógyhatású fürdőiről, a legenda szerint a város neve és alapítása is összefüggésben van a gyógyforrásokkal. A látnivalók többsége a város központjában található, a Kura folyó partján. A Narikala erőd falairól lélegzetelállító panoráma nyílik a környékre. Látogatást teszünk a Metekhi sziklán álló templomnál, ahonnan az óvárost csodálhatjuk meg. Sétálunk a Rustaveli sugárúton. Továbbutazás Goriba, ahol meglátogatjuk a Sztálin múzeumot és az Uplistsikhe barlangvárost, ahol a korai vaskortól a középkorig találunk különböző tárgyakat. Vacsora. Szállás Tbilisziben.



9. nap: Tbiliszi - Sanahin és Haghpat (Örményország) - Szeván-tó - Jereván
Reggeli után átszeljük az grúz-örmény határt a Sadakhlo/Bagratashen határátkelőhelyen, majd továbbutazás Örményországba. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Sanahin és a Haghpat kolostorokat, melyek a szellemi, egyházi, kulturális, és oktatási élet központjai voltak; a középkori örmény építészet kiemelkedő alkotásai. Továbbutazás Dilijanba. Utazás a Szeván-tóhoz, mely a világ egyik legnagyobb hegyi tava, a tengerszint felett mintegy 1.900 méteren fekszik. Megtekintjük a Sevanavank kolostort, mely egy félszigeten található. Utazás Jerevánba. A főváros egyben kulturális központ, a tudomány fellegvára, a kaukázusi régió fontos ipari bázisa, és a világ egyik legrégebbi városa is, mely mintegy 3.000 éves múltra tekint vissza. Vacsora és szállás Jerevánban.



10. nap: Geghard - Garni - Jereván
Reggeli után megtekintjük Örményország legősibb pogány templomát Garniban, amelyet az ókori törzsek építettek. Ellátogatunk az UNESCO Világörökségek részét képező, sziklába vájt Geghard apátsághoz. Vacsora és szállás Jerevánban.



11. nap: Khor Virap - Ecsmiadzin - Jereván
Reggeli után utazás a Khor Virap kolostorhoz, amely a legszentebb zarándokhely Örményországban. Gyönyörű kilátás nyílik innen a szent Ararát-hegyre. Az örmények nemzeti szimbóluma azArarát-hegy,a mai Örményországon kívül, Törökország területén emelkedik. A zsidó-keresztény hagyomány szerintNoé bárkájaitt ért földet a vízözön levonulása után. Megtekintjük az UNESCO Világörökségek részét képező Örmény Apostoli Ortodox Egyház székhelyét, az Ecsmiadzint (kívülről), a Zvartnoszt székesegyházat, amely ugyancsak az UNESCO Világörökségek része. Megnézzük az örmény népirtás halottainak az emlékművét. Vacsora. Szállás Jerevánban.



12. nap: Jereván - Bécs
Reggeli, majd városnézés Jerevánban: megtekintjük az `Örmények anyja” emlékművet, ahonnan lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhetünk a bibliai Ararát-hegyre és Jereván központjára. Napközben ebéd. Meglátogatjuk a Matenadaránt, a Cascade komplexumot, az óriási lépcsősorral, az Északi sugárutat, valamint a Köztársaság teret. Napunk befejezéseként megismerkedünk a helyi brandy készítésének menetével. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Bécsbe.





Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- A fallal körülvett Baku, a Shirvanshah Palota és a Szűz-torony

- Gobustáni sziklarajzok

- Mtskheta történelmi emlékművei

- Haghpat és Sanahin kolostorok

- Geghard kolostor

- Ecsmiadzin katedrálisai és templomai

- Zvartnost régészeti terület





A várható menetrend (Wizz Air):

W6 2499 MÁJ. 6. BUDAPEST - BAKU 05:00 - 10:50

W4 2892 MÁJ. 17. JEREVÁN - BÉCS 18:55 - 20:40





Várható szállodák (vagy hasonlók):

Baku: Sapphire Bayil Hotel

Sheki: Palace Hotel

Tbiliszi: LM Club Hotel

Jereván: Ani Central Inn Hotel



A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy illetékekkel (utasonként 1 db kisméretű kézi-, valamint 1 db 20 kg-os feladható poggyásszal)

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP módozat: 8.880 Ft)

- közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Belépők és a program szerinti étkezések: 290 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

    A 290 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap




    Keresés
    8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
    Valami hasonlót?


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás