Baku, a "kaszpi Dubai" és Azerbajdzsán legszebb tájai

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 133477
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Azerbajdzsán
Város: Baku

Szállás / program részletes leírása



Az `amerikai tempóban" növekedő városban a középkori karavánszerájok és az ultramodern felhőkarcolók harmóniában férnek meg egymás mellett. 2016. október 2. GARANTÁLT INDULÁS! Miért éppen Azerbajdzsán?

1. Azerbajdzsánban két merőben eltérő látnivaló hívja fel magára a figyelmet: míg Bakuban a modern felhőkarcolók Dubai gazdagságát idézik, addig az UNESCO világörökségi védelem alatt álló gobusztáni sziklarajzok az ősemberek világát elevenítik fel.

2. Kevés olyan hely létezik a Földön, ahol az ókori perzsa idők óta --´égne a hegy--´. Ez az érdekes természeti jelenség az Atesgah szentélynél megtekinthető.

3. A Kaszpi-öböl partján egymás mellett tekinthetjük meg az Eurovíziós Dalfesztiválra épített Kristály Palotát, illetve a világ legnagyobb ország zászlóját.



2016. Október 2. - GARANTÁLT INDULÁS!



Utazás: Közvetlen Wizz Air járattal, a helyszínen légkondicionált autóbusszal

Szállás: 4 csillagos belvárosi szállodában

Ellátás: Reggeli



Baku, a `kaszpi Dubai" Földünk egyik legdinamikusabban fejlődő metropolisza. Az olaj milliárdoknak is köszönhető, hogy az `amerikai tempóban" növekedő városban a középkori karavánszerájok és az ultramodern felhőkarcolók harmóniában férnek meg egymással. A városkapukon kívül meglepően változatos turisztikai kincsekkel találkozhatunk: A Kaukázus égbeszökő főgerincétől a Kaszpi-tenger kiépítetlen, homokos partjaiig 7 különböző éghajlat található a szubtrópusi erdőktől a sivatagos hegyekig, a teaültetvényektől a jégmezőkig.



1. nap: Budapest - Baku


Találkozás Liszt Ferenc repülőtéren az esti órákban. Utazás közvetlen járattal 23:45-kor.



2. nap: Baku a Kaszpi-tenger ablaka

05:30-kor érkezés Bakuba. Transzfer a hotelbe. Szállás elfoglalása, pihenés a hotelben, majd ezt követően városnézés: látogatás a Tagijev Múzeumban, ismerkedés az ország leggazdagabb olajmilliárdosának és néhai városának életével és múltjával. Pihenő a csodaszépen felújított Nagymecsetben. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított iszlám Óváros, az Icseri Seher bejárása. Séta és fényképezés az ősrégi Leánytoronynál, majd a karavánszerájoknál. Látogatás a középkori azerbajdzsáni dinasztia, a Sirvánsahok palotájában, majd a Mártírok dombján, a város gyönyörű panorámájának fényképezésével. Séta a Kaszpi-tenger partján kiépített csodaszép Bulváron, a világ talán legnagyobb és egyik legszebb tengerparti sétányán. Szállás Bakuban.

3. nap: Gobusztán rejtélyes rajzai; Zoroaszter földjén

Reggeli után indulás a tengerpart mentén dél felé. Az olajkutak és tengeri fúrótornyok fényképezése. Ismerkedés az olajkitermelés XIX-XX. századi történetével, az olajkincs mai gazdasági szerepével. Látogatás az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Gobusztánban, az `ősember múzeum", majd az üledékes plató perem és a csodálatosan ép, ősi sziklarajzok megtekintése. Kirándulás taxival a különleges iszapvulkánokhoz, a vulkáni- és utóvulkáni jelenségek ismertetése, majd az egyedülálló iszapvulkánok megmászása, sárlávák és iszapkürtők fotózása. Délután utazás a Kaszpi-tengerbe nyúló, napsütötte Absheron-félszigetre. A gazdagságot hozó olajmezők fotózása. Látogatás az Atesgah szentélynél, a tűzimádók templománál. Ismerkedés a Zoroaszter vallás (tűz- és víz imádat) alapjaival és a szentély ősi történetével. A Janar dag (jelentése: égő hegy) fényképezése, ismertetővel az ókori perzsa idők óta lángoló domboldal működéséről. Látogatás egy tengerparti erődnél. Szállás Bakuban.



4. nap: Azerbajdzsán tetején a Központi-Kaukázusban (Október 30-i indulás esetén ez a nap elmarad.)


Reggeli után indulás a Kaukázusészaki oldalára. Útközben rövid fényképszünet a Besbarmag-hegyősi zarándokhelyénél. Ismertető a magyar Kaukázus kutatókról: Besse János, Emánuell György, Déchy Mór, Zichy Jenő és Bálint Gábor munkásságának bemutatása. Déchy Mór életének és kaukázusi expedíciói igaz meséinek meghallgatása. Továbbhaladás északra, Gubába, a híres hegyi szőnyegek városába. Átszállás kisbuszokra, majd felkapaszkodás Hinaligba, Azerbajdzsán legmagasabban fekvő falujába, 2.500 m fölé. A világtól elzárt, `világ feletti" hegyi faluból, csodálatos kilátás nyílik a Központi-Kaukázus 3-4.000 m közötti ormaira. Jó idő esetén az `égbeszökő vidék" fényképezése. Rövid szabadidő a főgerinc csúcsai alatt, a Kaukázus tetején. Visszaút során látogatás egy gubai szőnyegcsomózóban, bemutatóval és vásárlási lehetőséggel. Továbbutazás Krasznaja Szlobodába, a kaukázusi hegyi zsidók városkájába. Ismerkedés a titokzatos múltú zsidó kisebbség eredetének teóriáival, külön tekintettel a Kazár Birodalomból való származás elméletére. (A legelterjedtebb vélemény szerint a városka lakói a VI.-X. sz. között fennálló - a népvándorlás kori magyarságnak is `otthont adó" kazárok leszármazottai.) Késő esti visszaérkezés Bakuba. Szállás Bakuban.

5. nap: Baku - Budapest

Kora hajnali transzfer a repülőtérre. Hazarepülés 06:05-kor, érkezés Budapestre 8:10-kor.





UNESCO Világörökségi helyszínek

Baku fallal körülkerített része a Shirvanshah--´s térrel és a `Maiden" toronnyal

Gobustan, sziklarajzok



A programok sorrendje változhat.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- vízumdíj,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás