Fjordok közt a Skandináv-félszigeten autóbusszal

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 136
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Dánia, Németország, Norvégia, Svédország
Város: Bergen, Koppenhága, Oslo, Stockholm

Szállás / program részletes leírása



1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhallához, ahol megtekinthet­jük a híres emberek csarnokát, szobrait. Este szállás Alsfeldnél.

2. NAP: ALSFELD – HAMBURG – LÜBECK

Hamburg felé indulunk. Repülős utasokkal együtt rövid buszos városnézés Hamburgban: kikötői negyed, belváros… Ezt köve­tően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Megtekintjük a Mária-templomot, a Buddenbrook-házat, a különböző stíluso­kat magán viselő városházát, és a Holstentort. Szállás a közelben.

3. NAP: RØDBY – KOPPENHÁGA – SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rødby között. Dániai szigeteket érintve haladunk keresztül az országon. A déli órák­ban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, város­háza, Strøget, Nyhavn-kikötő, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Közép-Svédországban.

4. NAP: STOCKHOLM

Busszal bemegyünk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stan-on kezdjük. Ezen a szigeten van többek közt az óváros, a Királyi palota, a Parlament és a Koronázó templom. A királyi palota termei meseszépek. Szabadidő alatt, aki szeretné meg is tekint­heti ezeket. Impozáns látvány a Városháza is. Folytatva a városné­zésünket bemegyünk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel díj átadásnak helyet adó épületet, a piacteret és a sétá­lóutcát. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. Szállásunk a város közelében.

5. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég fővárosba. Látványos, fenyőerdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Osloba történő megérkezésünk után gyalogos városnézés. Láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az Egyetem épületét. A monumentális városháza belső tere modern fres­kókkal díszített. Itt szokták átadni a Béke-Nobel-díjat. Az épü­let előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a különleges Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlege­sebbnél-különlegesebb szobor található itt. Napunk zárásaként a híres Skanzent tekintjük meg. A Skanzenben az északi építé­szet különleges, több száz éves házai láthatóak. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: KÖZÉP-NORVÉGIA – FJORDI HAJÓZÁS

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába. Haladunk a csodaszép Tyri-fjord mentén. Az út során gyönyörködhe­tünk a panorámában. Szinte megszámlálhatatlan a vízesé­sek száma. Egymást érik a gyorsfolyású patakok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leg­hosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehető­ség nyílik fakultatív programként 2 órás csodálatos hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. Ez Norvégia egyik legszebb fjordi szakasza, nem véletlen, hogy a helyiek ide szer­vezik a hajókirándulásokat. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, rengeteg víz­esést és meredek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a prog­ram.Fakultatív fjordi hajózás: 18.500,- Ft. Visszaszállunk a buszba. A nap további részében is számtalan szép vízesést lát­hatunk. Szállásunk egy csodás fekvésű településen lesz.

7. NAP: HARDANGER-FJORD – BERGEN 

Délelőtt utazás a Hardanger-fjord mentén. Leírhatatlan az a látvány, amit utunk során tapasztalunk; a kanyargó patakok, hangulatos zuhatagok, csodálatos hegyvonulatok. A nap során ismét meggyőződhetünk arról, hogy Norvégia a legszebb skan­dináv ország. Itt halad keresztül a Skandináv-hegység és lát­hatunk hófödte csúcsokat, gleccsert, vízeséseket, fjelleket, erdőkkel övezett tavakat. Kora délután érkezünk Nyugat- Norvégia legnagyobb településéhez. Városnézés Bergenben: Bryggen – a világörökség része –, halpiac, kikötő. Aki akar a szabadprogram alatt, felmehet a város fölött található kilá­tóhoz, melyről mesés látvány nyílik a városra és az óceánra. Szállásunk Bergenben lesz ezen az estén. 

8. NAP: BERGEN – STAVANGER – BEHAJÓZÁS

Indulás után déli irányban foly­tatjuk utunkat. Ismét több meseszép és hatalmas fjordot érintünk, illetve keresztezünk, így például a Bjørnafjordot, Hardangerfjordot, miközben Nyugat-Norvégia tavakkal és fenyőerdőkkel övezett tájain haladunk keresztül. Átmegyünk a Boknafjordon, közben láthatjuk az Atlanti-óceánt is. Egy életre szóló élmény a norvég fjordvidék látványa. Stavangerbe érve gyalogos séta. Stavanger Nyugat- Norvégia kereskedelmi és gazdasági központja, az ország negyedik legnagyobb városa. Óvárosában található Európa egyik legnagyobb faházakból álló épületsora. Ezt követően sza­badprogram a nagyon hangulatos Stavangerben, majd irány a kikötő. Este bekompolás. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/ WC-s belső kabinokban.

9. NAP: HIRTSHALS (DÁNIA) – NÉMETORSZÁG

Éjszaka kompátkelés az Atlanti-óceánon egy kb. 10 szintes ten­gerjáró hajóval (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli a hajón. Dániába érkezésünk után, déli irányban haladunk és megál­lunk egy különleges látványosságnál. Régi vikingírású köve­ket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Délután érkezünk Németországba. Szállás Magdeburgnál lesz.

10. NAP: NÉMETORSZÁG – PRÁGA – BUDAPEST

 

Reggel indulás és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csehországon keresztül Magyarországra. Az esti órákban hazaérke­zés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- A leírt alapprogramot
- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban, 1 éj hajón
- Büféreggelis ellátást
- Magyar nyelvű idegenvezetést
- Fix, foglaláskor választható ülőhelyet az autóbuszon
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére


Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív kirándulás,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.
- egyágyas szoba felár: 87 000 Ft
- 2 ágyas kabin felár: 18 000 Ft
- fakultatív vacsora (8 alkalom): 67 000 Ft
- fakultatív vacsora a hajón: 16 000 Ft

 

Helyben fizetendő:
- belépődíjak 

Walhalla 4 €
Lübeck - Mária-templom 1,5 €
Stockholm - Dóm 60 SEK
Stockholm - Királyi Palota 160 SEK
Stockholm - Vasa Múzeum 150 SEK
(Oslo - Viking múzeum) 50 NOK
Oslo - Skanzen 120 NOK
Bergen-i felvonó  120 NOK
Bergen - Grieg múzeum 80 NOK
Bergen - Hansa múzeum  (fak) 100 NOK
Stavanger - olajmúzeum 120 NOK
Stavanger múzeumok (fak) 100 NOK
Hajózás a Lysefjordon (fak) 550 NOK
Extrém motorcsónak túra (fak.) 1000 NOK


Belépők ára: kb. 6 € + 370 SEK +490 NOK + fakultatív program

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás