Dél-Korea körutazás, most akciósan!

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 138357
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Dél-Korea
Város: Szöul

Szállás / program részletes leírása



Dél-Korea a háborút követően, alig néhány évtized alatt vált Ázsia és a világ egyik vezető gazdasági hatalmává, megőrizve ezeréves kultúrájának emlékeit. Az országot az ázsiai gyors ütemű fejlődés és a dinamikusság jellemzi, a modern felszín alatt azonban láthatók a sámán, a konfucionista és a buddhista kultúrák gyökerei. A felhőkarcolók között előbukkannak a csendes kolostorok és szentélyek. Az ország természeti szépségekben rendkívül gazdag: mesés tengerpartok, számtalan apró sziget és hatalmas sziklás szakadékok mind Dél-Koreát jellemzik.

1. nap
Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2. nap
Érkezés Szöulba, az Incheon nemzetközi repülőtérre, majd transzfer a városba. Szállás elfoglalását követően este szabadprogram. Szállás Szöulban.

3. nap
A reggeli után elindulunk egész napos szöuli városnézésünkre. Megtekintjük az őrségváltást a királyi palotánál. Korea először 1469-ben alapította meg a Királyi Őrség rendszerét, Yejong király uralkodása alatt. Az őrség a palota kapuját és a városkapukat védte, nagyon szigorú szertartást követve, hogy a királyi családot és az országot biztonságban tartsák. Ellátpgatunk a Nemzeti Múzeumhoz, a 1395-ben épült Jogyesan templomhoz, valamint felkeressük a Bukchon Hanok falunak nevezett városrész utcáit, ahol a XV. századi Korea hangulatát élhetjük át. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebédünk után ellátogatunk az Insadong antik üzletek utcájába, valamint Korea legrégibb piacára a Namdaemun-ra, mely egész éjjel nyitva tart. A túra visszaérkezését követően rövid szabadprogram. Szállás Szöulban.

4. nap
A reggeli után elindulunk Suwon városába, amely 40 km-re található a fővárostól. Az itt található koreai népművészeti falu, amely híres a közel 230 tradicionális épületéről, a koreai népművészet remekműveit mutatja be. Az ebédünket egy helyi étteremben fogyasztjuk el, majd visszatérünk Szöulba és felkeressük a város legismertebb épületét, a 236 méter magas N Szöul Toronyot, ahonnan megcsodálhatjuk a hatalmas metropolisz panorámáját. Szállás Szöulban.

5. nap
A reggelit követően elutazunk az egykori Silla királyság fővárosába (i.e 57-i.u. 935), Gyeongju-ba. A várost ma már úgy is nevezik, mint a városfalak nélküli múzeum. Az érkezést megelőzően ebédelünk egy helyi étteremben majd a kora délutáni órákban megtekintjük Kelet-Ázsia legöregebb, a VII. században épült csillagvizsgálóját: a Cheomseongdae obszervatóriumot. Ezután utunk a Gyeongju-i Nemzeti Múzeumhoz és a Shilla dinasztia temetkezési helyéül szolgált Tumuli Parkba vezet, ahol az 1974-es ásatások során több mint 10.000 királyi ékszert és koronát találtak. Szállás Gyeongjuban.

6. nap
Reggeli után folytatjuk Gyeongju és környékének megtekintését. Ellátogatunk a világörökség részét képező Bulguska templomhoz, ezután pedig a Seokguram barlanghoz vezet utunk. A Tohamsan-hegy erdei kötött megbúvó Sokkuram (Seokguram) Grotto szentély gránitkupolája építészeti remekmű és 1995-ben felkerült az UNESCO kulturális világörökségi listájára. Korea leghíresebb buddhista temploma, a Bulguksa templom ad otthont számos fontos, Silla korszakbeli relikviának, mint például a legjelentősebb 2 kőpagodának, a Tabotapnak és a Sokkatapnak. A városnézést követően elutazunk Puszanba, amely Korea második legnagyobb városa és egyben egyik legfontosabb kikötővárosa is. Ebéd útközben, majd érkezést követően elmegyünk a Busan toronyhoz, a Jagalchi halpiachoz, amely Korea legnagyobb tengeri- és halpiaca. Itt az eladók többsége nő, őket „Jagalchi Ajumma”-nak, illetve „ajumma”-nak nevezik, amelynek jelentése középkorú vagy házas nő. Szállás Puszanban.

7. nap
Reggeli után elindulunk a Taejongdae parkba, majd a Gwangan hídon átkelve a Haeundae strandra, melynek homokja Chuncheon folyamból származó homokból és szél által elhordott kagylókból áll. A strand különböző kulturális eseményeknek és fesztiváloknak helyszíne. Ezután a Dongbaek-szigetre utazunk, amely ma már csak nevében sziget, hiszen az idők során feltöltődött földdel. A dongbaek (kamilla) fákkal borított sziget nagyon hangulatos hely, és itt található a Nurimaru APEC ház is, amely az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vezetőinek találkozóhelyének épült. Ebéd egy helyi étteremben, majd visszautazunk Szöulba. Szállás Szöulban.

8. nap
Reggelit követően indulás a DMZ demilitarizált övezetbe, ami 40 km-re északra helyezkedik el Szöultól, az Észak-koreai határ mentén. A hidegháború egyetlen ma is működő emléke a kis falu, Panmunjom, a koreai háború utolsó hadszíntere. Bár 1953-ban aláírták a fegyverszünetet, mely véget vetett a viszálykodásnak, béke azonban azóta sincs. A két Korea több mint 50 évvel később is harcban áll egymással és katonák milliói állomásoznak a helytelenül demilitarizált zónának (DMZ) nevezett területen. Igaz a zónában nincs egyetlen katonai csoport sem, az ország két részét elválasztó terület 4 kilométeres sávjában azonban mindkét oldalon a világ legjobban felszerelt hadserege található. Meglátogatjuk az Imjingak parkot, majd a Dorasan kilátót, ahonnan láthatjuk az észak-koreai propaganda várost. Az ebédünket egy helyi étteremben fogyasztjuk el, ami után szabaidőnket Szöul népszerű kerületében az Itaewon negyedben tölthetjük el. Szállás Szöulban.

9. nap
A reggelit követően a repülőgép indulásáig egész napos szabadprogram Szöulban.
Transzfer a repülőtérre, utazás az éjszakai órákban menetrendszerinti járattal.

10. nap
Érkezés Budapestre a reggeli órákban.


Szállás:
Golden Forest Residence 3*
Gyeongju Kensington Resort 3*
Busan Tourist Hotel 3*
A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Részvételi feltételek:
- A körutazás min. 10 fő jelentkezése esetén indul
- Jelentkezési határidő: 2014. április 9.
- A részvételi díjat 1 USD = 240 HUF árfolyamig tudjuk garantálni
- A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek


A programváltozás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:

- Repülőjegyet Budapest – Szöul – Budapest útvonalon, menetrend szerinti járattal
- Repülőtéri transszfert Incheon Repülőtér és Don Muang repülőtér között
- Retúr transzfereket és buszokat az út teljes időtartama alatt
- 7 éjszaka szállást 2 ágyas szobában, reggelivel
- 6 ebédet helyi éttermekben a program szerint
- Magyar nyelvű idegenvezetőt a túra teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:

- Repülőtéri illetékeket (kb. 115.000 Ft/fő)
- Kötelező sztornó biztosítást, mely a részvételi díj 2,5%-a
- Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
- A programban nem szereplő étkezéseket
- Személyes kiadásokat
- Egyágyas felárat: 91.000 Ft (Társítás kérhető!)

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 484 utazás 337 437 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás