Tibet - Bhután - Nepál - Szikkim - Dardzsiling

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 152233
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Bhutan, Tibet, Nepál, Kína, India
Város: Dardzsiling

Szállás / program részletes leírása



Nagy Út 2014

Tervezett program:
1. nap, Október 22. (szerda): Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállásokkal Kathmanduba. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.


2. nap, Október 23. (csütörtök): … Kathmandu (Nepál)
Megérkezés a Delhibe, majd továbbrepülés Kathmanduba, Nepál fővárosába. Meglátogatjuk a Világörökség részét képező Palota teret (Durbar Square) ősi fa- és téglatemplomaival, pagodáival, palotáival és felkeressük a templomot, ahol az ablakból ránk tekinthet az élő istennő, a kumari, aki egy nagy hatalommal bíró „vallási” vezető Nepálban. Felkeressük a Hanuman Dhoka-t, az egykori nepáli királyi palotát, a Basantpur teret, a Taleju és Kasthamandap templomokat, majd a Swayambhunath-ot, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a „magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. Innen gyönyörű panoráma nyílik a városra. Vacsora. Szállás Kathmanduban.


3. nap, Október 24. (péntek): Kathmandu - Patan
Kora reggel részt vehetünk egy sétarepülésen, és szebbnél szebb hegyvonulatok látványában gyönyörködhetünk, beleértve a világ legmagasabb hegycsúcsát is, a Mount Everestet (helyszínen fizetendő – időjárás függvényében). Folytatjuk városnézésünket Kathmanduban: délelőtt felkeressük Pashupatinath-t, a hinduk szentélyét, ahol a Himalájában lakó Shivát tisztelik, majd megnézzük a világ legnagyobb sztúpáját, a Boudhanatot. Délután a szépség és a művészet városába, Patanba látogatunk, mely híres nagyon gazdag kulturális örökségéről. Megtekintjük a Mangala bazárt, a Mahaboudha templomot, és az Arany templomot. Visszautazás Kathmanduba. Vacsora. Szállás Kathmanduban.



4. nap, Október 25. (szombat):Kathmandu – Lhassa (Tibet, Kína)
Reggeli után elrepülés Lhassába, Tibet fővárosába, mely több, mint 3600 méter magasan fekszik a tengerszint felett. Délután szabadidő, mely lehetőséget ad egy kis pihenésre és akklimatizálódásra, vagy a környék egyéni felfedezésére. Vacsora. Szállás Lhassában.



5. nap, Október 26. (vasárnap): Lhassa – Potala Palota – Jokhang kolostor - Norbulingka
Reggeli, majd városnézés: először a dalai lámák egykori székhelyét, Tibet egyik szimbólumát, a Potala palotát tekintjük meg, melyet Songtsen Gampo tibeti király építtetett. Az eredeti 9 emeletes építmény elpusztult, így 1645-ben az V. dalai láma újjáépíttette. Ezt követően a nyüzsgő Barkhor következik, majd megtekintjük a Jokhang kolostort, amely a tibeti zarándokok célállomása. Ezzel a szentéllyel került a buddhizmus Tibetbe, Lhassa városa pedig köré épült a hosszú évszázadok során. Megtekintjük a dalai lámák egykori nyári palotáját, a Norbulingkát is, majd délután felkeresünk egy szőnyeg- és kárpitkészítő manufaktúrát. Vacsora. Szállás Lhassában.



6. nap, Október 27. (hétfő): Lhassa – Ganden kolostor – Drepung kolostor – Sera kolostor
Reggeli után megnézzük a „Három Nagy Kolostor” egyikét, a Ganden kolostort, a Wangbur-hegy tetején. Ezután megnézzük a Drepung kolostort, amely jellegzetes formájának köszönheti nevét, mivel úgy néz ki, mint egy rizskupac, a Drepung pedig rizsgyűjtőt jelent tibeti nyelven. Végül a Sera kolostor felkeresése, amely a sárga sapkás szerzetesrendnek épült; a rend alapítójának, Tsong Khapának egyik tanítványa építtette a XV. század elején. Mivel akkoriban a mögötte lévő hegyet virágzó rózsák borították, a nevét is innen kapta (Sera – rózsa tibeti nyelven). Vacsora. Szállás Lhassában.


7. nap, Október 28. (kedd): Lhassa – Gyangze – Shigatse
Reggeli után utazás Gyangzéba, a gyapjúkereskedelem régi fővárosába. Útközben jellegzetes tibeti tájakon utazunk keresztül, megálló és piknik-ebéd a Yamdrok-tónál, mely számos hósipkás hegycsúccsal van körülvéve. Továbbutazás Tibet második legnagyobb városába Shigatsébe. Vacsora. Szállás Shigatsében.


8. nap, Október 29. (szerda): Shigatse - Lhassa
Reggeli, majd megkezdjük városnézésünket Tibet talán egyik legszebb kolostoránál, az egykoron a pancsen lámák székhelyéül szolgáló Tashilumpo kolostornál. A zöldellő hegyoldal lejtőjén elterülő kolostorváros páratlan látványt nyújt. Visszautazás Lhassába. Vacsora. Szállás Lhassában.



9. nap, Október 30. (csütörtök): Lhassa – Kathmandu (Nepál) – Bhaktapur - Nagarkot
Reggeli után transzfer a repülőtérre és visszarepülés Kathmanduba. Megtekintjük az egyik ősi fővárost, Bhaktapurt, melynek építészeti emlékei a Világörökség részét képezik. Meglátogatjuk többek között az 55 ablakos Királyi Palotát és annak bejáratát, illetve a Fazekasok terét. Majd folytatjuk utunkat Nagarkot városa felé, mely több, mint 2000 méter magasságban fekszik, így ha az időjárás engedi, lenyűgöző a kilátás a világ legmagasabb hegyláncára, a Himalájára. Vacsora. Szállás Nagarkotban.


10. nap, Október 31. (péntek): Nagarkot – Kathmandu – Paro (Bhután)
Reggeli, majd visszautazás Kathmanduba. Elrepülés Paroba, Bhutánba. Megtekintjük a Nemzeti Múzeumot, mely ókori vallási tárgyak számos darabját mutatja be látogatóinak, majd a Rimpung Dzong kolostort, mely a Paro völgy 155 kolostorának egyike. Látogatás a tibeti hódítók támadásai ellen emelt Drukgyel Dzong erődítmény romjainál. A dzong épületei a mandalákkal és óriási Buddha szobrokkal nagyon jól tükrözik a bhutáni vallási építészetet. Vacsora. Szállás Paroban.


11. nap, November 1. (szombat): Paro – Thimpu
Reggelit követően egy túrán veszünk részt a Tigris Fészke templomhoz. (A túra gyalogosan megerőltető lehet, a helyszínen van lehetőség póni bérlésére, ára kb. 10 USD.) Sétánk során gyönyörű fenyőerdőn haladunk át, ahol a fák többségét spanyol moha fedi, illetve láthatunk egy lengedező imazászlókból álló ligetet is. Utazás Thimpuba, a Bhutáni Királyság fővárosába, mely a politikai és gazdasági központja is egyben az országnak. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Chorten Emlékművet, ami Bhután harmadik királyának állít emléket, majd Bhután legnagyobb Buddha szobrát, valamint egy állatkertet. Ezt követően megtekintjük a Tashichhoe Dzong kolostort, mely Je Khenpo szellemi vezető nyári rezidenciája. Vacsora. Szállás Thimpuban.



12. nap, November 2. (vasárnap): Thimpu - Punakha
Reggeli után megtekintjük a híres Chimi Lakhang kolostort, majd elindulunk a Dochula hágón keresztül Punakha városa felé. Ezt követően meglátogatjuk a Punthang Dechen Phodrangot, a „Boldogság palotáját”, valamint a XVII. században épült kolostorerődöt, a Punakha Dzongot. Vacsora. Szállás Punakhában.



13. nap, November 3. (hétfő): Punakha – Phuntsholing
Reggelit követően meglátogatjuk a Changangkha kolostort, majd megkezdjük utunkat a kereskedelmi fővárosba, Phuntsholingba. Az agrárország legfőbb kereskedelmi partnerei Nepál, Banglades és India. Útközben megállunk a Kharbandi Gompa kolostornál. Vacsora. Szállás Phuntsholingban.



14. nap, November 4. (kedd): Phuntsholing – Gangtok (Szikkim – India)
Reggeli után indulás Gangtokba, India szövetségi államának, Szikkimnek a fővárosába, mely egy kicsiny falucskából fejlődött Szikkim legnagyobb városává, amióta 1840-ben az Enchey buddhista kolostor egy zarándoklat központjává tette. Meglátogatjuk a tibeti buddhizmus XI. században kialakult, meditációra nagy hangsúlyt helyező Kagyü vonalának székhelyét, a Gangtok melletti Rumtek kolostort. A Kelet-Himalája legnagyobb kolostora hagyományos tibeti stílusban épült. Vacsora. Szállás Gangtokban.



15. nap, November 5. (szerda): Gangtok – Dardzsiling (India)
Hajnalban a Tashi kilátóba érve madártávlatból csodálhatjuk meg a várost, majd megtekintjük a 200 éves Enchay kolostort, mely a minden év januárjában tartott maszkos táncáról híres. A kolostor fontos székhely, nevének jelentése a „Magányosság temploma”. Később utazás Namchiba, majd Szikkim védőszentjének, Guru Rinpoche 36 méteres szobrának felkeresése, valamint megtekintjük Kőrösi Csoma Sándor, a híres magyar tibetológus és nyelvtudós sírját. Megérkezés Dardzsilingbe, majd egy teaültetvény meglátogatása. Dardzsiling nevét Dordzse Ling, egykori kolostorról kapta, mely mennydörgés palotáját jelentette. Vacsora. Szállás Dardzsilingben.


16. nap, November 6. (csütörtök): Dardzsiling – Bagdogra – Delhi
A kora reggeli órákban kirándulás a Tigris csúcsra, majd továbbutazás Bagdográba, ahonnan elrepülünk Delhibe. Vacsora. Szállás Delhiben.



17. nap, November 7. (péntek): Delhi – Budapest
Transzfer a repülőtérre, és hazarepülés átszállással Budapestre.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- belső repülőjegy

- közlekedés légkondicionált autóbusszal, belföldi repülőjárattal

- elhelyezés: jó minőségű, középkategóriájú (kb. 3+- 4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:
  • Helyszínen fizetendő nepáli vízumdíj, nepáli belépők és a progra 280,00 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

A 280 USD a nepáli vízumdíjat, a nepáli belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás