Bhután - A Himalája rejtett kincse

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 153224
Lejárt ajánlat
Ellátás: teljes ellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Bhutan
Város: Thimphu, Punakha, Bumthang, Wangdi, Paro

Szállás / program részletes leírása



Időpontok: október 14-26. Időtartam: 13 nap / 10 éjszaka ( 2 éj Thimphu, 1 éj Punakha, 3 éj Bumthang, 1 éj Wangdi, 3 éj Paro)

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal, Budapest - Delhi - Budapest útvonalon, átszállással, Delhi-Paro-Delhi útvonalon belső repülőjáratokkal, a körutazás alatt autóbusszal.

1. nap Elutazás átszállással Delhibe.

2. nap Megérkezés kora hajnalban, majd továbbrepülés Paróba a Himalája csodálatos hegyvonulatai felett. Érkezés után transzfer Thimpuba, Bhután modern fővárosába. Délután látogatás a Nemzeti Emléksztúpához, amelyet a harmadik bhutáni király, őfelsége Jigme Dorji Wangchuck a világbékének és a jólét emlékművének szánt. A király korai halála miatt csak később készült el, így egyben a `Modern Bhután szülőatyjának" emlékműve is lett. Az itt található festmények és szobrok által betekintést nyerhetnek a buddhista filozófia mélységeibe. Szállás Thimpuban.

3. nap Reggel városnézés Thimpuban. Látogatás a Nemzeti Könyvtárba - amely az ősi buddhista szövegek és kéziratok gazdag gyűjteményével büszkélkedhet, majd a Zorig Chusum Nemzeti Intézetbe - amely kiváló kézműves és iparművészeti iskola, ezután a Textil- és Népművészeti Múzeumba - ahol a bhutáni népművészettel, népszokásokkal és a helyiek mindennapi életével ismerkedhetnek meg. Ezután a Királyi Palotaegyüttes, a Tashichodzong (`a dicső vallás erődje") megtekintésére kerül sor, mely nem csak az uralkodói család, hanem az ország jelképe is. Az épület ma a különböző állami hivataloknak ad otthont, és egyben Bhután legfelsőbb buddhista vezetőjének nyári rezidenciája, ezen kívül itt található Ă•felsége trónterme is. A palota után látogatás egy kézműves központba, ahol helyi szőttesek és egyéb ajándéktárgyak vásárolhatók. Szállás Thimpuban.

4. nap Reggel elutazás Punakhába a Dochu-la hágó (3088 m) érintésével, ahol a szélben lengedező imazászlók és tiszta időben a környező csúcsok látványában gyönyörködhetnek. Érkezés után bejelentkezés a szállodába, majd a 17. században épült Punakha Dzong (kolostorerőd) megtekintése, amely fontos szerepet játszott a modern Bhután megszületésében. Látogatás a helyi piacra, azután a nemrég épült Khamsum Yulley Namgyel sztúpa megtekintése. Szállás Punakhában.

5. nap Reggel elutazás Bumthang felé, útközben látogatás a dombtetőn álló Wangduephodrang Dzonghoz, majd a 3300 méter magasan fekvő Pele-la hágón keresztül továbbutazás Trongsába. A Chendbji sztúpa megtekintése, amelyet a kathmandui Swayambhunath sztúpához hasonló festett szemek díszítenek a négy égtáj irányában. A sztúpát a tibeti Lama Shida építtette a 18. században hogy elfedje az itt legyőzött gonosz erőket. Látogatás a Trongsa kolostorerődbe, ahonnan az első és második bhutáni király az országot irányította, majd a nemrég megnyitott erődbe a Ta Dzongba, amelyben egy múzeum kapott helyet. Szállás Bumthangban.

6. nap A közeli Wangdicholing palota felfedezése, amely a második király rezidenciája volt, és az első olyan palota, ami nem erődként épült. Látogatás a Kurjey Lhakhang (`testlenyomat temploma") kolostorba, mely három fő templomból és rengeteg sztúpából áll. A kolostor arról kapta a nevét, hogy amikor Guru Rinpochét, a tibeti buddhizmus alapítóját meghívták Bhutánba az egyik barlangban meditált, és a sziklafalban otthagyta testének lenyomatát. Visszautazás a városba, majd látogatás a buddhista szent Pema Lingpa által alapított Tamshing kolostorba. Szállás Bumthangban.

7. nap Egész napos kirándulás a 3100 m magasan fekvő Ura-völgybe, mely a Thrumsing La hágó árnyékában, a királyság keleti és nyugati részének határán fekszik. Ura falu középkori hangulatú utcáival, kolostorával érdekes látnivaló. Szállás Bumthangban.

8. nap Délelőtt rövid séta a városban, majd autóbusszal elutazás Wangdiba a hangulatos, kanyargós, hegyekkel és csodálatos látványt nyújtó tájjal szegélyezett úton (kb. 7-8 óra). Szállás Wangdiban.

9. nap Reggeli után visszautazás Paróba (kb. 4 óra). Délután látogatás Ta Dzongba, a kilátótoronyba, melyben ma a Bhutáni Nemzeti Múzeum található, majd a Rinpung Dzong (`erőd az ékszerek hegyén") megtekintése, ami a város büszkesége, és egyben a város vallási és adminisztratív központja is. Az erődbe egy tradicionális fedett fa hídon át lehet bejutni. Szállás Paróban.

10. nap Délelőtt gyalogtúra (kb. 5 óra, nem kötelező) Bhután egyik legfontosabb és leghíresebb kolostorába, a `Tigrisfészek"-be, mely egy meredek sziklafal oldalában, a Paro-völgy felett 900 m magasan épült. A legenda szerint Guru Rinpoche egy anyatigris hátán érkezett a Taktshang kolostorba, innen kapta a nevét. A kolostor fontos zarándokhely, minden bhutáni ellátogat ide legalább egyszer életében. A kolostort 1998-ban egy tűzvész elpusztította, de szerencsére helyreállították, és ma újra eredeti szépségében tündököl. Délután látogatás Drukgyel Dzong romjaihoz, ahonnan a Tigrisfészek is jól látható. Ha tiszta az idő, a Himalája közeli csúcsai, köztük a 7314 m magas Csomolhari is látható. Ezután a 7. századi Kyichu Lhakhang, Bhután egyik legősibb templomának és szentélyének megtekintésére kerül sor. Szállás Paróban.

11. nap Elutazás a 4200 m magasan fekvő Chele-la hágóhoz, ahova az út csodálatos fenyőerdők és rododendronok közt vezet. A hágóban található kilátóból a Csomolhari csúcs és a Jichu Drake lélegzetelállító látványa tárul elénk. Transzfer vissza a szállodába, szabadidő vásárlásra. Szállás Paróban.

12. nap Elutazás Delhibe, félnapos városnézés: az új városrész, valamint az óváros felfedezése riksákkal. Este vacsora és tisztálkodási lehetőség egy szállodában, majd transzfer a repülőtérre.

13. nap Kora hajnalban elutazás menetrend szerinti járattal, átszállással. Megérkezés Budapestre a menetrend szerint. Részvételi díj Ft/fő minimum 10 fő esetén 16 fő esetén Kétágyas szobában 1 099 000 999 000 Egyágyas felár 120 000 120 000 Repülőtéri illetékek és díjak (kb.) 115 000 115 000



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- teljes ellátás,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- vízumdíj,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 498 utazás 331 879 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás