Dél-Korea körutazás Jeju vulkanikus szigetével

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 164356
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország:
Város: Szöul, Gangwon, Samcheok, Buson

Szállás / program részletes leírása



Program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Szöulba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Szöul – Incheon

Megérkezés Dél-Korea fővárosába, mely az ország legnagyobb városa, a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja. A dél-koreaiak egynegyede lakik itt. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Incheonban.

 

3. nap: Incheon – Jeonju

Reggelit követően megkezdjük látogatásunkat Szöul környékén. Megtekinjük a Szabadság Parkot, ahonnan fantasztikus látvány tárul elénk: a belváros és a környező hegyek, a másik oldalon pedig a kikötő és a tenger. Továbbutazunk Jeonjuba, mely város kiemelkedően fontos turisztikai központ és híres tradícionális koreai ételeiről, valamint történelmi jelentőségű emlékműveiről, épületeiről. Ezt követően a tradicionális koreai házakat, a hanok-okat ismerhetjük meg. A hanok általában U vagy L alakú épület, mely fából és papírból készült, a cseréppel borított tető pedig kontyolt nyeregtető. A padló általában waxolt papírból készült, hogy könnyen tisztítható legyen. Séta a házak, templomok, kézműves termékeket és a mindennapi életet bemutató kiállítótermek között. Megismerkedünk a hagyományos koreai öltözettel, a hanbokkal. Vacsora. Szállás Jeonjuban.

 

4. nap: Jeonju – Gunsan – Jeju sziget

Reggeli, majd transzfer a Gunsan-i repülőtérre és elrepülés Jejura, az „Istenek szigetére”, amelyet vulkáni formációk, lélegzetelállító vízesések, türkizkék tengervíz és finomhomokos tengerpartjai igazi turistaparadicsommá varázsolják. Érkezést követően megtekintjük a Titokzatos utat és a Sárkányfej-sziklát, amely a legenda szerint egy félig tengerbe süllyedt sárkány. A nap folyamán megtekintünk egy lávakéreg barlangot is. Vacsora. Szállás Jejun.

 

5. nap: Jeju sziget

Reggeli, majd egésznapos szigettúra. Megnézzük a Napkelte Csúcsot, amely a sziget legkeletebbre lévő pontja, ahol először lehet megpillantani a felkelő nap sugarait, innen kapta nevét is. Megnézzük a Cheonjiyeon vízesést és az Oaedolgae sziklát. A Cheonjiyeon vízesés Jeju sziget egyik legszebb vízesése. A vízesések Dél-Koreában az ég (chieon) és a föld (ji) kapcsolatát szimbolizálják. Folytatjuk látogatásunkat a Jusangjeollinál, mely akkor keletkezett, amikor a Hallasan vulkán kitörése során a láva a tengerbe ömlött. Ezek a sziklaoszlopok kocka formájúak és hatszögletűek, olyan érzést keltenek, mintha egy kőfaragó faragta volna őket. Vacsora. Szállás Jejun.

 

6. nap: Jeju sziget – Busan – Gyeongju

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Busanba, mely Dél-Korea második legnagyobb városa. Érkezést követően meglátogatjuk a Yongdusan Parkban álló Busan-tornyot. A belvárosban található Yongdusan, egyike a város 3 legismertebb hegyének. Sárkányfejre emlékeztető alakja miatt a helyiek spirituális erőt tulajdonítanak neki, mely megvédi őket az ellenségeiktől. Ezután kirándulás kisvonattal a Taejongdae természeti parkban, ahol Yeongo-gu félszigetének legdélebbi csücskén pompás szirtek néznek a tengerre. Transzfer Gyeongjuba. Vacsora. Szállás Gyeongjuban.

 

7. nap: Gyeongju – Asan

Reggelit követően meglátogatjuk a Gyeongju Történelmi Körzetet, mely az UNESCO Világörökség részét képezi. A terület templomok és paloták romjait, pagodákat foglal magába a Silla Királyság idejéből, melyet a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeumaként is ismernek. Megtekintjük a Sokkuram-sziklaszentélyt és a Bulguksa templomot, mely szintén az UNESCO Világörökség része. Továbbutazás Asan-ba, az Onyang hőforráshoz, mely Korea legrégebbi termálforrása. A Joseon Dinasztia uralkodói is ide jártak pihenni és gyógyulni. Vacsora, szállás Asan-ban.

 

8. nap: Asan – Seorak-hegy Nemzeti Park

Reggeli, majd megtekintjük az Oeamri falumúzeumot, melyet a mai napig az alapító Yean Lee leszármazottai laknak (kb. 200 ember). A falu televíziós sorozatok és drámák forgatási helyszíneként is szolgál. Ezután hajókirándulás a Chungju tavon, majd Danyang nyolc csodájában, a festői szépségű tájképben gyönyörködhetünk. Később Gangwon tartományba utazunk, a Seorak-hegy Nemzeti Parkba - mely kb. 2000 különleges állatfajnak és 1400 ritka növényfajnak ad otthon. Útközben megálló a Naksan parton, ahol megtekintjük a Naksansa buddhista templomot, melynek érdekessége, hogy a többi hasonló templommal ellentétben a tengerparton található. Vacsora. Szállás a nemzeti park területén.

 

9. nap: Seorak-hegy Nemzeti Park - Szöul

Reggelit követően siklóból gyönyörködhetünk az erdőkben, majd meglátogatjuk a Shinheungsa templomot, mely egy közel 15 méter magas aranyozott Buddha szoborról nevezetes. Kipróbáljuk a vasúti kerékpározást is. Később visszautazás Szöulba. Érkezést követően városnézés: meglátogatjuk az 1394-ben épült, majd 1867-ben felújított Gyeongbok Palotát. Ez volt a Joseon Dinasztia Öt Nagy Palotájának központi és legnagyobb épülete, melyet a XX. században a japánok szinte teljesen leromboltak. Megtekintjük az Elnöki Kékházat és a Domgdaemun piacot. Vacsora. Szállás Szöulban.

 

10. nap: Szöul

Reggeli után látogatás a Demilitarizált Övezetbe. Az Észak- és Dél-Korea határán 60 éve létrehozott fegyvermentes övezetben a világ két legjobban felszerelt hadserege állomásozik. Délután folytatjuk a főváros megismerését: séta a több mint 5 km hosszú Cheonggye pataknál, mely 4 méterrel az utcaszint alatt folyik keresztül a városon, hogy elvonulást kínáljon a nyüzsgő utcai világból. Ezután kirándulunk a Namsan-hegy tetején található, több mint 200 méter magas Szöul-toronyhoz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a fővárosra és környékére. Vacsora. Szállás Szöulban.

 

11. nap: Szöul …

Reggelit követően az Insadong kulturális utcához látogatunk. Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

12. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

 - Jeju vulkanikus szigete és láva-oszlopai

 - Sokkuram-barlang és a Bulguksa templom

 

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, kisvonattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:

  • Belépők és a program szerinti étkezések 200,00 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

 

A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők. Ára: 200 USD

 

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás