Grúzia és Azerbajdzsán

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 164711
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: >Azerbajdzsán
Város: Kutaisi, Gori, Upliszcihe, Tbiliszi, Mcheta, Lagodekhi, Sheki, Baku

Szállás / program részletes leírása



Kutaisi - Gori - Upliszcihe - Tbiliszi, Mcheta, a grúz hadiút és Kazbegi csúcsai, Sighnaghi - Lagodekhi - Sheki, Baku - GobusztánMiért éppen Grúzia és Azerbajdzsán?

1. Az ősi alapokon nyugvó, nagyon jó állapotban megmaradt grúz templomok egy letűnt világ hangulatát idézik.

2. A körutazás egyben egy gasztronómiai túra, a grúz ételek és italok igazán kitűnőek és méltán világhírűek.

3. Azerbajdzsánban két merőben eltérő látnivaló hívja fel magára a figyelmet: míg Bakuban a modern felhőkarcolók Dubai gazdagságát idézik, addig az UNESCO világörökségi védelem alatt álló gobusztáni sziklarajzok az ősemberek világát elevenítik fel.



Utazás: repülővel, közvetlen menetrend szerinti Wizz Air járattal

Elhelyezés: kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban, 3-4* szállodákban

Ellátás: reggeli és 1 alkalommal ebéd



1. nap: Budapest - Kutaisi

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen járattal 23.55-kor.



2. nap: Kutaisi - Gori - Upliszcihe - Tbiliszi

05.00-kor érkezés, majd elindulunk Tbiliszi felé. Az út során megállunk Gori városában, mely leginkább arról nevezetes, hogy itt született Sztálin, szülőháza ma is áll, melyben múzeum került kialakításra. Ezt követően a barlangvárost, Upliszcihe-t (Kr.e. I. sz.) keressük fel. Innen Tbiliszibe folytatjuk utunkat, szállás elfoglalása (3 éj).

3. nap: Tbiliszi - Mcheta

A városnézést az óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten nyomon gyakran ősi időkből származó látnivalókba botlunk. XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz, a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz. Ezután átmegyünk a modern városrészbe, felkeressük a Rusztaveli sugárutat és a Grúz Nemzeti Múzeumot. Innen felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Narikala erődöt is megtekinteni. Ezután ellátogatunk a híres kén fürdőkhöz, amelyeket még Alexandre Dumas is megemlít. Később felkeressük Mtcheta-t, Grúziaősi fővárosát és vallási központját. Megtekintjük a Jvari székesegyház-kolostort és a Szvetichoveli Székesegyházat, melyek a Világörökség részei.

4. nap: A grúz hadi út és Kazbegi csúcsai

Napunkat a grúz hadiút megismerésével töltjük, amely a Kaukázus 2-5.000 méteres hegyei között található. Az odafelé vezető úton felkeressük az Ananuri erőd- és templomkomplexumot, amely a XVII. századból származik. Majd a Gudauri sícentrumot követően Kazbegibe érkezünk, ahol négykerék meghajtású terepjárókba szállunk, melyekkel egészen 2.170 méterig jutunk fel. Utunk végcélja a Gergeti Szentháromság templom, ahonnan lenyűgöző látvány tárul elénk a Kazbegi 5.047 méter magas csúcsaira.

A visszaúton megállunk egy ebédre, melynek során helyben készült saslikot is elfogyasztunk.

5. nap: Tbiliszi - Sighnaghi - Lagodekhi - Sheki

Reggeli után a Kakheti régióban teszünk látogatást, mely többek között a bortermeléséről híres. Signhaghi megerősített középkori városa a következő megállónk, mely megőrizte eredeti arcát és ahonnan káprázatos kilátás nyílik a Kaukázus csúcsaira. Utunkat folytatva a következő látnivaló Szt. Nina sírja a Bodbe kolostorban. Utunk Shekivárosa feléfolytatódik, mely jelentős selyemipari központ volt. Legfontosabb látnivalói közé tartozik: az 1762-ben épült Sheki kán nyári palotája, az erődítmény, a 18. századi karavánszerájok, illetve számtalan templom és mecset. Utazás Kish faluba, amely a St. Elishe templom által ismert. Szállás Shekiben (1 éj).



6. nap: Sheki - Baku

Reggeli után elindulunk Azerbajdzsán fővárosa, Baku felé. Látogatás Nidj-ben, majd Gabala következik. , mely a Kr. e. 4. században az ősi Albánia régi fővárosa, később a Selyemút egyik állomása volt. A következő állomás Maraza, ahol a fő látnivaló a Diri Baba mauzóleum. Innen utunk Shamakhi városába vezet. Az ősi település nevét már az 1. században feljegyzik. Később a Shirvan kánság fővárosává lépett elő. Legfontosabb látnivalói a Juma mecset és a Yeddi Gumbez (Hét sír), a Shirvan uralkodók sírjai. Szállás Bakuban (2 éj).

7. nap: Baku - Gobusztán

Reggeli után a főváros, Baku nevezetességeivel ismerkedünk meg. Városnézésünket a Mártírok sugárútjánál kezdjük, ahonnan szép kilátás nyílik a városra. Hajókirándulást teszünk az öbölben, majd felkeressük a középkori óvárost a shirváni sahok palotáját, karavánszerájt, középkori piacteret és a szőnyegszövő műhelyt. A délután folyamán látogatást teszünk Gobusztanba, ahol az UNESCO Világörökség részét képző, Kaszpi-tengerre néző, 40 hektáros sziklarajz múzeum található.

8. nap: Baku - Budapest

Kora hajnali transzfer a repülőtérre. Hazarepülés 7:05-kor, érkezés Budapestre 8:10-kor.



UNESCO Világörökségi helyszínek
Grúzia - Mcheta város székesegyházai
Grúzia - Jvari és Szvetichoveli székesegyház
Azerbajdzsán - Baku óvárosa
Azerbajdzsán - Gobusztáni sziklarajzok



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- vízumdíj,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás