NORDKAPI KALANDOZÁS II. PROGRAMVARIÁCIÓ

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 165221
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Finnország, Norvégia, Svédország
Város: Geiranger, Helsinki, Honningsvag, Lillehammer, Oslo, Rovaniemi, Stockholm, Svolvaer, Tromso, Trondheim, Turku

Szállás / program részletes leírása



Nem északabbra, mint az Északi-fokig utazunk! A leggyorsabb helyett a leglátványosabb útvonalon, hogy Utasaink a legimpozánsabb norvég tájakat ismerhessék meg: Geiranger-fjord, „Trollok útja”, Lofoten-szigetek, Tromsö „Észak Párizsa”! 

Program:

1. nap: Budapest – Oslo (kb. 50 km)
A déli órákban repülés OSLO-ba, ismerkedés a norvég fővárossal. Vigeland szoborpark, Operaház, Belváros, Városháza, Királyi Palota (kívülről). Szállás Oslóban.

2. nap: Oslo – Lillehammer - Otta (kb. 300 km)
Délelőtt városnézés OSLO-ban. Látogatás a Viking Hajók Múzeumában, majd továbbutazás az 1994-es téli olimpiának otthont adó LILLEHAMMER-ba. A város szabadtéri múzeuma 120 ódon épületből áll és 40 hektáros területen várja a látogatókat. Szállás Otta környékén.

3. nap: Otta – Geiranger – Oppdal (kb. 500 km)
A mély, gleccser vájta völgyek birodalmán kelünk át. Nyugat-Norvégia fjordjai, a Geirangerfjord és a Nærøyfjord a természeti világörökség részei, így programunkból nem maradhat ki az ország legszebb fjordja, a GEIRANGER. Utazás a híres Trollstigen-en, mely az ország egyik leglátványosabb útvonala. Szállás Oppdalban.

4. nap: Oppdal – Trondheim – Mosjøen (kb. 560 km)
Norvégia harmadik legnagyobb városát, TRONDHEIM-t keressük fel. Séta az egykori fővárosban és királyi koronázó városban, mely napjainkban egyetemi központ. A Nidaros dóm (királyi koronázó templom és temetkező hely) mögött áll Skandinávia legrégibb épülete, a XII. századi Érseki Palota. Észak felé folytatva utunkat rövid megálló a LAKSFOSS vízesésnél. Szállás Mosjøen-ben.

5. nap: Mosjøen – Bodö (kb. 340 km) 
Mo i Rana városa mellett elhaladva érkezünk a lenyűgöző SVARTISEN-gleccserhez, amelyet kb. egyórás túra keretében fedezünk fel. Következik az út egyik csúcspontja: átkelünk az Északi-sarkkörön! Itt is van még lehetőség repülővel becsatlakozni a különleges programhoz (III. programvariáció). Szállás Bodö városában.

6. nap: Bodö – Lofoten-szigetek – Moskenes – Leknes (kb. 80 km) 
A délelőtti órákban áthajózunk a Lofoten-szigetek legdélebbikén elterülő MOSKENES-re (kb. 3 órás út). A nap folyamán ízelítőt kapunk a szigetlánc természeti szépségeiből. REINE sziklacsúcsokkal körülvett, tündérmesébe illő falu, melyet Norvégia legfestőibb helyének választottak, NUSFJORD hangulatos halászfalu. Szállás Svolvaer környékén.

7. nap: Svolvaer – Tromso (kb. 500 km)
SVOLVAER-t, a régió kereskedelmi és halászati központját autóbusszal fedezzük fel. A Lofoten-szigetekre régebben csak komppal lehetett átkelni, napjainkban már alagúton és hídon is visszajuthatunk a szárazföldre. Irány TROMSO! A települést gazdag építészeti emlékei, pl. katedrális, püspökség, botanikus kert és a planetárium – már a XIX. században „az északiak Párizsává” emelték. Szállás Tromsöben.

8. nap: Alta - Nordkap – Honningsvåg (kb. 580 km) 
ALTA-t sziklarajzai tették történelmi jelentőségű településsé. A nap fénypontja, egyben programunk névadója a Nordkap-sziget, ahova délután érkezünk. Kafjordból tenger alatt épített alagúton jutunk át Magerøya szigetére, és már csak kb. 35 km áll előttünk a csúcsig! Nyár közepén az ÉSZAKI-FOK-on az éjféli nap élménye fogad minket. Látogatás az Északi Csarnokban, ahol oklevelet is kaphatunk a hosszú utazásról. Szállás Honningsvågben.

9. nap: Inari - Ivalo – Saariselka(kb.420 km)
Eddig északnak tartottunk, most dél felé vesszük az irányt. Első állomásunk INARI, ahol a lapp emlékekkel ismerkedünk. A lappföldi tóvidék mentén továbbutazás IVALO-ba. 1868-ban északról, a tenojoki partjáról bányászok érkeztek ide, arany után kutatva. Séta a nemzeti parkban. Szállás Saariselka-ban.

10. nap: Tankavaara – Rovaniemi – Oulu (kb. 480 km)
TANKAVAARA múzeumában megismerhetjük az aranymosás- és kutatás tudományát. Következő megállónk SODANKYLÄ (háborúfalva), melynek műemlék-fatemploma érdemel rövid fotószünetet. „Tunturi” (jégkorszaki emlék) látogatást követően második alkalommal kelünk át a sarkkörön, útban a Mikulás otthonának tartott ROVANIEMI-be. A település egyúttal Lappföld kereskedelmi központja és már az Északi-sarkkörön túl fekszik. A Mikulás postahivatalából lesz lehetőségünk üdvözlő levelet küldeni szeretteinknek. Szállás Ouluban.

11. nap: Oulu – Jyväskyla – Helsinki (kb. 600 km)
OULU városa a Botteni-öböl partján fekszik, fontos közlekedési és kereskedelmi csomópont. Jyväskyla közelében megtekintjük a PETÄJÄVESI ótemplomot, mely szintén a világörökség része. Szállás Helsinkiben.

12. nap: Helsinki – Turku (kb. 200 km)
Városnézés HELSINKI-ben, majd továbbutazás TURKU-ba, az egykori finn fővárosba. Este behajózás. Szállás a hajón, 2 ágyas, belső kabinokban.

13. nap: Stockholm – Budapest
A reggeli órákban kikötés STOCKHOLM-ban. Rövid autóbuszos városnézés: városháza (kívülről, a Nobel-díj vacsora és ünnepség helyszíne), Lovagok szigete, Királyi palota (kívülről), Vasa Múzeum megtekintése stb. Hazautazás a délutáni órákban. Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


UNESCO Világörökségek:
Norvégia: Geirangerfjord; Alta sziklarajzai
Finnország: Petäjävesi ótemplom



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal a körutazáson
- kompátkelések költségeit
- repülőjegy árát Bp. – Oslo és Stockholm – Bp. útvonalon menetrendszerinti járatokkal
- 1 éj szállást Turku – Stockholm útvonalon hajón 2 ágyas, zuh./WC-s, belső, ablak nélküli kabinban
- 11 éjszaka szállást jó minőségű *** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- büféreggelit 
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat (Az indulásig változhat!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját
- 30 – 34 fő utazása esetén a 19.100,- Ft-os felárat 
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás, az során felmerülő költségeket (pl. személyi jellegű kiadásokat)
 


Helyben fizetendő:
- belépődíjak (kb. 150,- SEK; 1.500,- NOK, 60,- €).

 

Külső kabinos elhelyezésre is van lehetőseg!

-Külső kabin felára 2 ágyas: 9.300 Ft/fő
-Külső kabin felára 1 ágyas: 24.900 Ft/fő

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás