Peking-Shanghai kínai körutazás a szuperexpresszel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 174893
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kína
Város: Peking, Shanghai

Szállás / program részletes leírása



Időpontok: 2017. június 23 - 30. BETELT, október 1 - 8.

Időtartam: 8 nap, 6 éjszaka (4 éj Peking, 2 éj Sanghaj)

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest - Peking ( direkt járat) és Sanghaj - Budapest (átszállással) útvonalon, Kínán belül légkondicionált autóbusszal és a szuperexpresszel.

Elhelyezés: helyi három-és négycsillagos szállodákban, kétágyas szobákban.

Ellátás: reggeli, felár ellenében félpanzió (ebéd vagy vacsora a program szerint).

Minimum létszám: 15 fő

Program

1. nap: Elutazás Pekingbe közvetlen menetrendszerinti repülőjárattal.

2. nap: Peking a világ legnépesebb államának fővárosa, egyike a Négy Ă•si Kínai Fővárosnak. A városban érdekesen keveredik az ezeréves ősi kínai kultúra (az ie. 1000 évből is találhatók maradványok a városban), a Ming- és Csing-dinasztia idejéből származó csodálatos templomok, a lassan közel 70 éves maoista kommunista rendszer lenyomata és az ultramodern épületek látványa. Érkezés után látogatás a világ legnagyobb terére, a Tienanmen-térre (magyarul: Mennyei Béke Tere). Fő látnivalók: Mao Ce-tung Mauzóleuma, Népi Gyűlés Háza, Pekingi Nemzeti Múzeum, Népi Hősök Emlékműve. Transzfer a szállodába. Este fakultatív program: pekingi kacsavacsora. Szállás Pekingben.

3. nap: Peking. A Tiltott város megtekintése, mely a Ming-dinasztiától a Csing-dinasztia végéig, csaknem ötszáz éven át szolgált a kínai császárok lakóhelyeként és a kínai birodalom ceremoniális és hatalmi központjaként. Az 1406. és 1420. között épült komplexum 980 épületből, bennük 8707 szobából áll, és 720 000 m2-en terül el. Az épületegyüttes a hagyományos kínai palotaépítészet remekműve. A `tiltott" kifejezés arra utal, hogy senki nem léphetett be a területére engedély nélkül. Délután kirándulás a Nyári Palotához: a császári kert, a `hosszú folyosó" a Kumming-tó mellett, valamint a `Márványhajó" megtekintése. Látogatás a 2008-as olimpia színhelyére, a `Madárfészek" megtekintése. Szállás Pekingben.

4. nap: Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb található, látogatható részéhez. A helyőrség helyreállított házainak megtekintése és séta a Nagy Falon. A Nagy Fal az i.e. 3. század és i.sz. 17. század eleje között Kína északi határán épített erődítményrendszerek összessége, amelynek célja az volt, hogy a földművelő Kínát megvédje az északi nomád törzsek (nagy részben a hunok) támadásaitól. Becslések szerint kb. 7000 km hosszú, és különböző korokban épült erődítményekből áll. Délután a Ming-császárok temetkezési helyének meglátogatása. A 40 km2-es sírkert 13 Ming császár végső nyughelye. A sírkert helyszínét a feng shui szerint kedvező fekvése alapján választották ki. A 3 oldalról zárt völgyet csak dél felől lehet megközelíteni, az északi széllel érkező gonosz szellemeknek hegylánc állja útját. Séta a Szellemek Útján, melyet szobrok öveznek: hivatalnokok, katonák, állatos és mitikus szörnyek. Szállás Pekingben.

5. nap: Reggeli után szabad program, vagy fakultatív kirándulási lehetőség: látogatás az Ég Templomba, majd a ma is működő Láma Templomba. Ez az egyik legnagyobb és legjelentősebb tibeti buddhista monostor a világon. Az építmény és a templomi alkotások a han kínai és tibeti stílus kombinációi. Délután Hutong-túra keretében ismerkedés a pekingi tradicionális lakónegyeddel. Szállás Pekingben.

6. nap: Utazás a szuperexpresszel Sanghajba - az 1300 km-es utat a vonat 4 óra alatt teszi meg. A tengerparton elterülő Sanghaj `a Kelet Párizsa" Kína legnépesebb és egyben gazdaságilag egyik legjelentősebb metropolisza. Míg a várost kettéosztó Huangpu-folyó nyugati partján a hajdani európai gyarmattartó hatalmak méltóságteljes épületei sorakoznak, addig a keleti parton már a `kínai Manhattan" lélegzetelállító felhőkarcoló-erdeje látható. A megérkezés után a gyönyörű sziklapark, a Yu-Yuan kert és az óváros megtekintése. Szállás Sanghajban.

7. nap: Szabad vagy egész napos fakultatív kirándulás Zhujiajiaóba és Sanghajban. Utazás az ódon hídjairól ismert hangulatos Zhujiajiaóba, a vízre épült faluba, majd a Jade Buddha Templom megtekintése. Ebéd után séta és vásárlás a régi sanghaji épületek helyreállításával kialakított szórakoztatóés bevásárló utcán, a sanghaji `Champs Elysées"-n, a Xin Tian Di negyedben. Szállás Sanghajban.

8. nap: Kora reggeli órákbantranszfer a repülőtérre, hazaindulás átszállással Budapestre.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- vízumdíj,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás