Kína császárvárosok a tavaszi szünetben

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 210935
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kína
Város: Peking

Szállás / program részletes leírása



Kína császárvárosok - körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel a tavaszi szünetben

Időpont: 2018. március 27. - április 3.
A körutazásra helyek már csak lekérésre foglalhatók; a részvételi díj a szabad kapacitás függvényében változhat.Kína, ez az elképesztő látnivalókban bővelkedő, 4000 éves kultúrájú, hatalmas területén káprázatos természeti látnivalókat felvonultató, óriási metropoliszaival és elfeledett falvaival ámulatba ejtő ország egyszerre lenyűgöző és felkavaró élmény. A 8 napos csoportos körutazás a legfontosabb látnivalókat ismerteti, melyek Kína múltját, jelenét és a jövőjét öleli fel az császárvárosokban, Peking, X`ian, Sanghaj útvonalon. Továbbá fakultatív program keretében Hangzhou városába is ellátogathatnak, ahol egy hamisítatlan teaültetvényen ismerhetik meg az igazi kínai zöld teát.

Kína császárvárosok - 1. nap
Elutazás Budapestről Pekingbe menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

Kína császárvárosok- 2. nap
Megérkezés kora reggel Pekingbe. Ismerkedés Kína második legnagyobb városával, mely nevének jelentése: `északi főváros”. Látogatás a világ legnagyobb terén, a Tian`anmen téren. Itt található a Mao Mauzóleum valamint az Országos Népi Gyűlés csarnoka valamint a Palotamúzeum bejárata. Az 1406-1420 között épült Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztia uralkodóinak lakóhelye volt. 24 császár uralkodott innen csaknem 500 éven keresztül. Ebédet követően a Nyári Palota felfedezése, mely az uralkodók menedékeként szolgált a nyári hőségek idején. Este egy igazi pekingi kacsavacsora élménye vár az utazóra. Szállás Pekingben.

Kína császárvárosok - 3. nap
Reggeli után utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb eső részéhez. Útközben a 2008-as pekingi olimpiai falu, a Madárfészek Stadion és a Pekingi Nemzeti Vízi Központ, a Vizes kocka megtekintése kívülről. Délután a Ming-korban épült Ég templomának felkeresése. A templom-együttes egy kiterjed park közepén terül el, amelyet reggelenként tai ji quan gyakorlók töltenek meg. Ebéd után utazás a pályaudvarra, elutazás szupergyors vonattal Xi`an városába. Szállás Xi`anban.

Kína császárvárosok - 4. nap
Reggeli után városnézés Xi`anban- Kína Shaanxi tartományi székhelyén. A városnézés során a 652-ben épült Nagy Vadlúd Pagoda és a régi városfal, majd a páratlan terrakotta agyagkatonák megtekintése. A kínai agyagkatonákat ie. 209-210-ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáztatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza birodalma fenntartásában. Este fakultatív programlehetőség: Tang Dinasztia Show. Szállás Xi`anban.

Kína császárvárosok - 5. nap
Reggel transzfer a repülőtérre és elutazás Sanghajba. Később városnézés: az óváros, a Yu Yuan (Örömök) Kertje, amely a város legnagyobb kertje, a francia koncessziós negyed és a hagyományokat tükröző, de újonnan épített elegáns bevásárló negyed, a Xintiandi. Majd séta a futurisztikus Pudong negyedben, és látogatás a Kelet Gyöngye tv-toronyban. Fakultatív programlehetőség: akrobata show. Szállás Sanghajban.

Kína császárvárosok - 6. nap
Reggeli után egész napos szabadprogram Sanghajban vagy fakultatív programlehetőségként egész napos kirándulás Hangzhou városába. A város központjában elterülő Nyugati-tavat Kína egyik legfestőibb vidékeként tartják számon. A lankás, zöld dombokkal övezett tó illatozó lótuszvirág-takarójával régi koroktól fogva ihletője a művészeteknek. Hajózás a Nyugati-tavon, majd a Hat Harmónia Pagoda és a Lélek Rejteke kolostor felkeresése. Később látogatás egy tea ültetvényen. Longjingben termelik Kína egyik leghíresebb zöldtea fajtáját. Visszatérés Sanghajba. Szállás Sanghajban.

Kína császárvárosok - 7. nap
Reggeli után a városnézés folytatása a Sanghaj Múzeumban, amely gazdag és magas színvonalú ősi kínai bronz, kerámia, festészeti és kalligráfiai gyűjteménnyel rendelkezik. Később a csillogó sáfrány falairól felismerhető Jade Buddha Templom megtekintése, amelynek belsejében egy két méter magas, ékszerekkel feldíszített fehér jade Buddha szobor ül. Később séta a Bundon - Sanghaj gyarmati korszakából származó méltóságteljes utcáján, és a Nanjing úton, Kína első bevásárló utcáján. Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás a Huang Pu folyón. Később transzfer a repülőtérre és elutazás Budapestre menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.

Kína császárvárosok - 8. nap
Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Fakultatív programok árai (minimum létszám 10 fő):
Xi`an - Tang Dinasztia show 11 000 FtSanghaj - Hangzhou kirándulás 35 000 FtSanghaj - hajókázás a Huang Pu folyón 9 000 FtSanghaj - akrobata show 11 000 FtMinimum létszám: 15 fő{{article_lead_list qty=5 keyword=kina,!nemkelllistaba order=datelast }}


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Peking/ Shanghai - Budapest útvonalon turista osztályon, helyi repülőjáratokkal Xi`an - Sanghaj útvonalon, Peking - Xi`an között szuperexpresszvonattal
  • a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 5 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás (ebéd vagy vacsora a programok függvényében)
  • programok belépőjegyekkel
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • magyar idegenvezető
Külön fizetendő:
  • illetékek
  • fakultatív programok ára
  • vízumdíj
  • borravalók, kb.30 USD/fő
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 477 utazás 336 388 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás