Távol-Keleti gyémántok

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211380
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kína, Szingapúr, Thaiföld
Város: Hong Kong, Phuket

Szállás / program részletes leírása



~ Program ~

1. nap: Budapest – Hongkong
Elutazás a déli órákban Hongkongba, átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Hongkong
Érkezés Hongkongba a délutáni órákban, transzfer a szállodába. Pihenés. Esti szabad programként érdemes a Kowlooni-öböl menti sétálóutcát felkeresni, ahonnan a leglátványosabb az esténként 8-kor kezdődő lézer-show, zene ritmusára váltakoznak a Kowloon és a Hongkong-sziget irodaházainak fényei. A fényjáték a világ legnagyobb állandó hang- és fényjátékaként került be a Guinness Rekordok könyvébe. Szállás Hongkongban.

3. nap: Hongkong – Makaó
Délelőtt városnézés az égig érő városban, HONGKONG-ban. A térség kereskedelmi és pénzügyi központja 1200-nál is több felhőkarcolójával világcsúcstartónak számít. A 428 méter magasan elhelyezkedő Viktória-csúcs kilátójából elképesztő látvány tárul elénk a forgalmas öbölre, valamint a közeli szigetekre, továbbá ellátogatunk az Aberdeen úszó faluba és a kikötőbe. Késő délután utazás gyorshajóval az „ázsiai Las Vegas”-ba. MAKAÓ csodálatos: múlt és jövő találkozása, szépen gondozott parkok, több száz éves portugál templomok, erődök, szépen felújított kormányzói épületek, óvárosa pedig világörökségi helyszín. Esti kikapcsolódás és vacsora a Fisherman’s Wharf komplexumban, ahol játékszenvedélyünknek is hódolhatunk. Szállás Makaón.

4. nap: Makaó – Hongkong
Városnézés a kaszinók fővárosában: Makaó Múzeum, a Szent Pál katedrális romjai, Largo do Senado – a portugál városrész főtere, a Lou Lim Lok kert, Makaó torony, Lisszabon kaszinó. A program során ebéd. Makaó szigetvilágát hosszú hidak és töltés-utak kötik össze egymással. A városnézést folytatva ízelítőt kapunk Makaó szigeteiből is, melyek az intenzív tengerfeltöltések következtében és az elmúlt évtized nagyszabású beruházásainak köszönhetően folyamatosan fejlődnek: Taipa, Coloane és a köztük fekvő Cotai. Szabadidő, majd visszautazás gyorshajóval Hongkongba, szállás.

5. nap: Hongkong – Lantau sziget – Kuala Lumpur
Kirándulás a Hongkong tüdejének tartott LANTAU-ra. Míg Hong Kong a felhőkarcolók városa, a közigazgatásilag hozzá tartozó Lantau sziget megőrizte kisvárosi hangulatát. A sziget 1000 m magas hegycsúcsán áll a világ legnagyobb bronz Buddha szobra. Hatalmas hegyek között bukkan elő a 26 méteres Tian Tan Buddha, amit a lélegzetelállító Ngong Ping 360 felvonóról is megcsodálunk. Az 5,7 km-es látványos utat 25 perc alatt tesszük meg. A kora esti órákban továbbutazás repülővel Kuala Lumpurba. Szállás a maláj fővárosban.

6. nap: Kuala Lumpur
Városnézés KUALA LUMPUR-ban, amely álmos kis kínai faluból nőtte ki magát Ázsia egyik legdinamikusabban fejlődő, modern és gazdag városává. Malajzia fővárosának legismertebb látnivalói: a híres Petronas ikertornyok, a Jamek Mosque (a város egyik legrégebbi mecsete), a régi és az új Királyi Palota, a Nemzeti Emlékmű, a Nemzeti Mecset, a Függetlenség tere és a kínai negyedben a színpompás Sri Mariamman hindu templom. 272 lépcsőn kapaszkodunk fel a Batu barlangokhoz, majd este maláj táncműsorral egybekötött vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.

7. nap: Kuala Lumpur – Putrayaja – Melaka
Utazás autóbusszal PUTRAJAYA-ba, közeli kormányzati központba. Az első malajziai miniszterelnök tiszteletére nevezték el és a közelmúltban építészeti, technológiai és környezetvédelmi csodákkal büszkélkedő várossá nőtte ki magát. A legismertebb látnivalók megtekintése: Seri Perdana (miniszterelnöki rezidencia), a rózsaszín kupolás Putra Mosque, Istana Melawati (a királyi család lakhelye), Istana Kehakiman (igazságügyi palota). Továbbutazás az UNESCO világörökségi listáján szereplő MELAKA-ba. A települést Parameswara, palembang-i hindu herceg alapította. Egykor portugál, holland majd angol gyarmat volt, az épületek máig őrzik az európai befolyás jegyeit. Programunkban: Porta de Santiago, Szent Pál templom, Stadhuys épülete, a Keresztény templom, Cheng Hoon Teng templom (legrégibb kínai templom Malajziában) stb. Szállás Melaka-ban.

8. nap: Melaka – Szingapúr
Utazás autóbusszal SZINGAPÚR-ba! A városállam egykori brit gyarmat, a világ egyik legkisebb, mégis egyik legsikeresebb országa. 1965-ben elnyert függetlensége óta rohamos fejlődésnek indult. Az a hely, ahol a régi hagyományos kínai és ázsiai építészet elemeit lélegzetelállító módon ötvözik a modern építészeti és a legmodernebb technológiai, valamint környezetvédelmi megoldásokkal. Délután kirándulás a Sentosa-szigetre, mely egykor katonai bázis volt. Ma már igazi trópusi Disneyland-ként funkcionál, rengeteg természeti és mesterséges látványossággal kiépített hely. A napot a zenélő szökőkúttal zárjuk. Szállás Szingapúrban.

9. nap: Szingapúr – Phuket
Városnézés SZINGAPÚR-ban. Merlion (a városállam jelképe a félig hal, félig oroszlán) gyönyörű kilátással az öbölre, a régi parlament, a műemlékké nyilvánított Raffles Hotel (Ázsia egyik legpatinásabb szállodája), Legfelsőbb Bíróság, városháza, Szent András Székesegyház, a városközpont ultramodern épületei, a Singapore folyó menti gyönyörű házsorok, Kis India, Kínai negyed. Az Orchard Road a bevásárlóközpontok utcája. Szingapúr egyik leglenyűgözőbb modern építészeti jelensége a tengertől visszahódított területen kialakított Gardens by the Bay parkban felépített Szuperfa-liget. A 25-50 m magas épületek, szuperfák, az építészet és a környezetvédelem legújabb vívmányait ötvözik, függőleges kertek, amelyek bemutatják Malajzia és bolygónk növényvilágát. A késő délutáni órákban búcsú a fényárban úszó várostól és repülés Phuket szigetre. Szállás egy tengerpartközeli hotelben.

10.-12. nap: Phuket sziget
Üdülés a tengerparton fakultatív programlehetőségekkel, helyszínen történő fizetéssel: szigettúra, hajókirándulás, búvárkodási lehetőség. A 12. napon, az esti repülőtéri transzferig a szobákban tartózkodás lehetséges. Hazautazás Budapestre az éjjeli órákban átszállással.

13. nap: Phuket sziget – Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.



Tudnivalók az árról

Repülőtéri illeték összege az indulásig változhat!
Belső repülőjegyek: 390,- USD (Indulás előtt irodánkban fizetendő!)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 60,- USD (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére!)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

AZ UTAZÁSHOZ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE VÍZUM NEM SZÜKSÉGES!

UNESCO Világörökségek:
– Makaó: történelmi városmag
– Melaka: óváros

 
Töltődik a foglalási lap








© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás