Kína és Hongkong csodái

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 212028
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kína
Város: Guilin, Hong Kong, Peking, Shanghai, Xian, Yangshuo

Szállás / program részletes leírása



Rövid leírás:

A Kínai Nagy Fal, mely a világűrből is lászik
Xi’an, a császári agyagkatonák városa
Kína legnagyobb városa, Sanghaj
Hongkong, a világ egyik gazdasági központja


Program:


1. NAP: BUDAPEST – PEKING

Elutazás Budapestről Pekingbe menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

2. NAP: PEKING

Megérkezés délután Pekingbe. Este egy igazi pekingi kacsava­csora élménye vár az utazóra. Szállás Pekingben.

3. NAP: PEKING

Ismerkedés Kína második legnagyobb városával, nevének jelen­tése: „északi főváros”. Látogatás a Tian’anmen téren – a világ legnagyobb terén –, valamint a Kumming-tó partján emelkedő Nyári Palota, a Gyöngygyár, és az 1406 – 1420 között épült Tiltott Város megtekintése, amely a Ming és a Qing dinasztia uralkodói­nak lakóhelye volt. Peking további felfedezése Hutong túra kere­tében, jellegzetes helyi riksákkal a város keskeny sikátorain, majd látogatás egy hagyományos kínai kórházban. Esti fakultatív programlehetőség: Kung-fu show (13.000 Ft/fő). Szállás Pekingben.

4. NAP: PEKING

A 2008-as pekingi olimpiai falu – a Madárfészek Stadion és a Pekingi Nemzeti Vízi Központ, a Vizes kocka kívülről, majd a Szellemek Útja és a Ming császárok temetkezési helyének meg­tekintése. Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb eső részéhez. A lenyűgöző Nagy Fal egyike a világ hét csodájának, a különböző korszakokban épült falszakaszok, erődít­ményrendszerek hossza megközelíti a 7200 km-t. Látogatás egy tradicionális teaházban. Szállás Pekingben.

5. NAP: PEKING – XI’AN

Az Ég templomának – más néven az Ég oltárának – megtekin­tése, mely az egyik legnagyobb kínai templomegyüttes. Az Égi Imádságok csarnokát a Vöröslépcső-híd köti össze a Mindenség Istenének templomával és a kőoltárral, ahol a császár mutatott be áldozatot az Égnek és őseinek a téli napforduló idején. Később látogatás a tibeti buddhista kolostorban, a Láma templom­ban, és séta Liulichang antik utcáján, végül vásárlási lehetőség a Selyem utca piacain. Délután transzfer a pályaudvarra, elutazás szuperexpressz vonattal Xi'an városába. Szállás Xi’anban.

6. NAP: XI’AN

Xi’an leginkább az agyaghadseregről nevezetes, de innen indult a híres selyemút is. A városnézés rögtön a páratlan terrakotta katonák megtekintésével kezdődik. A kínai agyagkatonákat ie. 209‑210‑ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáz­tatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza birodalma fenntartásában. Délután a 652-ben épült Nagy Vadlúd Pagoda felkeresése. Este fakultatív programlehetőség: Tang Dinasztia Show (11.000 Ft/fő). Szállás Xi’anban.

7. NAP: XI’AN – SANGHAJ

Városnézés folytatása Xi’anban, Kína egykori fővárosában, nevé­nek jelentése „örök béke”. A régi városfal, illetve a Shanxi Történeti Múzeum felkeresése. Később elutazás helyi repülőjárattal Sanghajba. Séta a Bundon – Sanghaj gyarmati korszakából szár­mazó méltóságteljes utcáján –, és a Nanjing úton, Kína első bevá­sárló utcáján. Fakultatív programlehetőség: hajókázás a Huang Pu folyón (9.000 Ft/fő). Szállás Sanghajban.

8. NAP: SANGHAJ

Városnézés Sanghajban, Kína legnagyobb városában: az óvá­ros, a Yu Yuan (Örömök) Kertje, amely a város legnagyobb kertje, a Sanghaj Múzeum, majd látogatás egy selyemfestő üzem­ben. Ezt követően a csillogó sáfrány falairól felismerhető Jade Buddha Templom megtekintése, amelynek belsejében egy két méter magas, ékszerekkel feldíszített fehér jade Buddha szobor ül. A városnézés folytatása a futurisztikus Pudong negyedben és a 457 méter magas Kelet Gyöngye tv-torony meg­tekintése. Fakultatív programlehetőség: akrobata show (11.000 Ft/fő). Szállás Sanghajban.

9. NAP: GUILIN

Transzfer a repülőtérre majd utazás helyi repülőjárattal Kína déli részére, Guilinbe, a Dél-kínai-hegyvidék jellegzetes mészkő tor­nyainak lábánál fekvő városba. Városnézés: a Nádas Fuvola csepp­kőbarlang, az Elefántormány-hegy, a Fubo-hegy megtekintése. Este fakultatív programlehetőség: kormorán show (9.000 Ft/fő). Szállás Guilinben.

10. NAP: GUILIN – YANGSHUO

Hajózás a Li-folyón a Tű-hegyek mentén Yangshuo-ba. A hajóút során páratlan karsztképződmények, hegyek láthatók, a folyón tutajok úsznak, a parton bivalyok és lovak legelnek, különle­ges hangulatot áraszt a mesebeli táj. Yangshuo-ba érkezve séta a Nyugati utcán, a város legrégebbi utcáján. Este fakultatív programlehetőség: Liu San Jie fény show látványos előadása (20.000 Ft/fő). Szállás Guilinben.

11. NAP: GUANGZHOU – HONGKONG

Transzfer a vasútállomásra, elutazás másodosztályú vonaton Guangzhou érintésével Hongkongba, amely Makaó mellett a Kínai Népköztársaság különleges igazgatású területe. A nyüzsgő metropolisz a világ kereskedelmi és gazdasági központjai­nak egyike. Felhőkarcolói, esti fényei ámulatba ejtik az utazót. Transzfer a szállodába, szállás Hongkongban.

12. NAP: HONGKONG – BUDAPEST

Félnapos városnézés során ismerkedés a főbb nevezetességekkel: a Viktória-csúcs siklóval – ahonnan káprázatos panoráma nyílik a városra, a Repulse-öböl, az Aberdeen halászfalu, majd hajóká­zás szampannal, a helyiek jellegzetes közlekedési eszközével. Este transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.

13. NAP: MEGÉRKEZÉS BUDAPESTRE A REGGELI ÓRÁKBAN

Az ár a belépőjegyeket és a helyi borravalókat nem tartalmazza, de tartalmazza a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Minimum létszám 20 fő.

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás: repülővel, helyszínen belső repülőjáratokkal, vonattal, légkondicionált autóbusszal,
- szállás helyi besorolású 4* szállodákban,
- félpanziós ellátás,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- vízumdíj,
- foglalási díj.

Helyszínen fizetendő:

-fakultatív programok

Az ár a belépőjegyeket és a helyi borravalókat nem tartalmazza, de tartalmazza a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 509 utazás 330 467 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás