KÍNAI LÁTVÁNYOSSÁGOK ÍNYENCEKNEK

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 219388
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kína
Város: Chongqing, Dali, Kanton, Kunming, Leshan, Lijiang

Szállás / program részletes leírása



Új programunk két délnyugat-kínai tartomány csodálatos látnivalóit és tájait mutatja be. A körutazáson felkeresünk számtalan, az UNESCO Világörökség részéhez tartozó műemléket és természeti látványosságot. Fedezze fel velünk!

Program

1. nap: Budapest – Chongqing (Csungking)
Utazás Budapestről Chongqing-ba repülővel, átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Chongqing
Érkezés CHONGQING-ba a kora délutáni órákban. Rövid városnézésünk során ellátogatunk a több mint, 1700 éves Ci Qi Kou faluba (óvárosba), amely jelentéséhez híven olyan, mint egy hatalmas porcelánfalu. Szállás Chongqingban.

3. nap: Dazu – Leshan – Meishan
Programunk egyik csúcspontját, DAZU-t keressük fel. Látogatás a világhírű sziklatemplomokban, ahol mintegy 50.000, a IX. és XIII. század között készült szobor áll. A munkálatok a Déli-Song dinasztia bukása után abbamaradtak. A leglátványosabb, színes szoborcsoportok megtekintése után, továbbutazunk Szecsuán tartomány városába, LESHAN-ba. A Min- és Dadu-folyók összefolyásánál magasodó, vörös homokkő sziklafalba vésett, 71 m magas Nagy Buddha-szobor több mint egy évezrede készült, Kína legnagyobb kőszobra. Szállás Meishan környékén.

4. nap: Leshan – Omej-hegy – Chengdu (Csengtu)
Utazás az 3.100 m magas OMEJ-hegyhez (Emei Shan), mely a kínai buddhizmus négy szent helyének egyike a negyedik század óta. Ma 49 kisebb-nagyobb szentély és templom működik itt. Utazás kabinos felvonóval az Arany Hegycsúcshoz, ahonnan csodálatos a panoráma. Látogatás a vidék legfontosabb templomában, a Baoguo Si-ben, ahol egy Ming korabeli hatalmas bronzharangot is láthatunk. Továbbutazás CHENGDU-ba. Szállás.

5. nap: Chengdu
CHENGDU Szecsuán fővárosa, a bambusz, az óriáspandák és a festők városa. Egész napos kirándulás különleges látnivalók nyomában. Látogatás az Óriáspanda Központban. A bambuszmedvének is nevezett faj Kína nemzeti kincsei közé tartozik. A néhány ezer fős populáció egyharmada a Szecsuáni Pandanevelő Rezervátumban él. Majd a titokzatos Sanxingdui Múzeumot tekintjük meg. Az itt feltárt bronzszobrok a második legjelentősebb kínai régészeti lelet, az agyaghadsereg után. Szállás.

6. nap: Chengdu – Dujiangyan – Lijiang
DUJIANGYAN elsősorban az UNESCO Világörökséghez tartozó, az ókor óta folyamatosan működő öntöző- és vízműrendszerről híres. A rendszert ma a Lidui park keríti körbe, ahonnan megcsodálhatjuk főbb részeit. Délután transzfer a repülőtérre. Repülés Jünnan tartomány egykori Naxi korabeli fővárosába, LIJIANG-ba. Szállás.

7. nap: Lijiang – Jádesárkány-havasok
Séta a középkori hangulatot árasztó, UNESCO Világörökséghez tartozó LIJIANG-ban. A festői völgyben fekvő helység óvárosa máig megőrizte a csatornák keresztezte kis kövezett utcáit és ősi építészetét. Kirándulás a közeli Jádesárkány-havasokhoz. Utunk egy részét kabinos felvonóval tesszük meg, melyből kedvező időjárás esetén, impozáns panorámában lesz részünk. Végül egy naxi faluba, YUHU-ba látogatunk. Egykor itt élt és dolgozott az osztrák-amerikai botanikus dr. Joseph Rock. Szállás Lijiangban.

8. nap: Lijiang – Dali
A hegyek között haladó, egykori Déli Selyemút fontos városa, DALI felé vesszük az irányt. Útközben pihenőt tartunk BAISHA faluban, ahol Ming- és Csing-kori freskókban is gyönyörködhetünk. Délután hajókirándulás a festői ER HAI (Fül-tó) tavon, melyet formájáról neveztek el, és a baiok pedig a természetes termékenység jelképének tartják. Szállás Daliban.

9. nap: Dali – Kunming
Ismerkedés az Er Hai-tó és a Cang Shan hegyláncai között fekvő festői kisváros, DALI nevezetességeivel, melyek közül a legismertebb látnivaló a San Ta (Három Pagoda), a város jelképe. A Ming-kori városfal maradványai által határolt hangulatos óvárost kis kövezett utcák és kőházak jellemzik. Délután továbbutazás a híres Burmai úton KUNMING felé. A Déli Selyemút 1500 évig Jünnanon és Burmán keresztül vezetett Indiába. Szállás Kunmingban.

10. nap: Kunming
Az 2.000 m magasan fekvő, különleges klímájú KUNMING Jünnan tartomány székhelye. Városnézés során elsétálunk a város híres templomaihoz, pavilonjaihoz és a sziklafestményeihez. Megnézzük a Nyugati hegyek lábánál fekvő Dian-tavat, és az Aranytemplomot, Kína legnagyobb réztemplomát. Felvonóval érkezünk a 2.500 méter magasságban álló Nagy Sárkánykapuhoz, ahonnan impozáns panoráma tárul elénk. Szállás Kunmingban.

11. nap: Kunming – Kőerdő
Kirándulás az UNESCO Világörökséghez tartozó, látványos Kőerdőbe. A karcsú mészkőoszlopokból álló, áthatolhatatlan labirintus igazi természeti csoda, a tartomány leglátogatottabb nevezetessége. A bizarr formájú, néhol 30 méteres magasságú képződményeket a helyiek fantázianevekkel is ellátták. A Dél-kínai karszt több ezer érdekes és lenyűgöző sziklaformációit egy megkövült erdőre emlékeztető helyen találjuk ösvényekkel, tavakkal és kilátóhelyekkel tarkítva. Szállás Kunmingban.

12. nap: Kunming – Kanton (Guangzhou)
A délelőtti órákban átrepülünk Kína harmadik legnagyobb városába, KANTON-ba. Félnapos városnézés során ismerkedés a város legfőbb nevezetességeivel. A Hat Banyanfa Temploma a buddhista kegyhelyek egyik legősibbje. Az 57 méter magas pagoda kívülről 9 szintes, de belül 17 emelet különül el. Dr. Sun Jat Sen emlékcsarnok megtekintése. A későesti órákban transzfer a repülőtérre. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

13. nap: Budapest
Átszállás után érkezés Budapestre a déli órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
- Dazu sziklatemplomai és sziklaszobrai
- Emei Shan (Omej-hegy) és a Leshani óriás Buddha szobor
- Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum
- Dujiangyan öntöző- és vízműrendszer
- Lijiang óvárosa
- Dél-kínai karsztvidék: Kunming kőerdő



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Chongqing és Kanton – Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal, dohai átszállással
- a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal, hajóval és kabinos felvonóval
- 10 éjszaka szállást helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, vagy vacsora), a 2. nap vacsorától 12. nap ebédig, repülőn napszaknak megfelelő étkezés biztosított
- városnézéseket és kirándulásokat belépőkkel együtt a programleírás szerint
- helyi idegenvezetők és a magyar csoportkísérő díját
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket (Az indulásig változhat!)
- kínai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját
- kötelező szerviz díjat / borravalót: 65,- USD / fő (helyi idegenvezetők és buszsofőrök részére)
- 13 – 15 fő indulása esetén 47.000,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 Helyszínen fizetendő:
- belföldi repülőjegyek árát: 470,- USD / fő 
- kötelező szerviz díjat / borravalót: 65,- USD / fő

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás