Kína legismertebb, legszebb városai

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222709
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kína
Város: Peking, Xian, Guilin, Shanghai

Szállás / program részletes leírása



Peking - Xian - Guilin - Shanghai

Kína nem egyszerűen egy ország, sokkalta inkább nevezhető egy különleges világnak. Az egzotikumok az ősi kultúra, az évezredes hagyományok, és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja. Utunkat ajánljuk azon utasoknak, akik mind az északi, mind a déli Kínát szeretnék rövid idő alatt megismerni.



Tervezett program:
1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Pekingbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.



2. nap: … Peking – Yonghe lámakolostor – Konfuciusz temploma
Érkezést követően megnézzük a Yonghe lámakolostort (a legnagyobb és legjobb állapotban lévő, még ma is működő lámakolostor Kínában, amely a XVII. században épült, azonban csak 1744-től lett a lámaigazgatás központja) és Konfucius templomát (hatalmas kőtáblákba vésett könyvtár). Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.


3. nap: Szellemek Útja – Ming sírok – Kínai Nagy Fal
Reggeli után teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül. Ezután megnézzük a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Visszautazás Pekingbe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.



4. nap: Ég temploma – Nyári Palota
Reggeli, majd ellátogatunk az Ég templomába, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Délután a Nyári Palota megtekintése: a Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.



5. nap: Peking – Tienanmen tér – Tiltott város – Xian
Reggeli, majd a városnézés folytatása: Peking szívében található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Transzfer a vasútállomásra, utazás gyorsvonattal Xianba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.



6. nap: Xian – Terrakotta Hadsereg – városfal – Vadludak Nagy Pagodája
Reggeli után városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete volt, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Ezután séta a városfalon, amely a legteljesebb városfal, mely fennmaradt az évszázadok során, valamint az egyik legnagyobb katonai védelmi rendszer a világon. A 12 méter magas és 19 méter széles fal majdnem 14 kilométer hosszan veszi körbe Xian történelmi városrészét. Látogatás a Vadludak Nagy Pagodájánál (kívülről). Az eredeti pagoda még a VII. században épült a híres buddhista szerzetes, Xuan Zang tiszteletére, amikor visszatért egy hosszú zarándokútról. Eredetileg a pagodában azt a közel 600 buddhista szöveget őrizték, amelyeket a szerzetes gyűjtött össze Indiában. A komplexum még ma is működik, szerzetesek élik itt mindennapjaikat. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.



7. nap: Xian – Guilin – Nádfuvola-cseppkőbarlang – Fubo-hegy
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.



8. nap: Li folyó – Tű-hegyek – Yangshuo – Guilin
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehetőség. Visszautazás Guilinba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.



9. nap: Guilin – Shanghai
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Shanghaiba. Városnézés: ismerkedés a koloniális Shanghai épületeivel és a modern városrész, Pudong jellegzetes épületeivel. Itt található a világ egyik legmagasabb TV-tornya, a 88 emeletes Hyatt, stb. Fakultatív programlehetőség: felmenetel egy felhőkarcolóba (helyszínen fizetendő). Séta a híres Nanjing Roadon és a Bundon, majd hajókázás a Huangpu folyón, amely során Shanghai kivilágított felhőkarcolóiban, épületeiben gyönyörködhetünk. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.



10. nap: Suzhou – Luzhi – Shanghai
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás Suzhouba, útközben látogatást teszünk Luzhi vízivárosban. Érkezés Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket meg is látogatjuk. (A program ára: 22.500 Ft.) Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.



11. nap: Óváros – Jade Buddha templom – Örömök kertje – Shanghai
Reggeli, majd városnézés: Jade Buddha templom, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas, modern metropoliszban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. A híres Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.



12. nap: Shanghai – Budapest
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, elrepülés menetrend szerinti járattal átszállással Budapestre. Hazaérkezés menetrendtől függően.



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Tiltott Város

- Nagy Fal

- Suzhou mandarinkertek

- Ég temploma

- Pekingi Nyári Palota

- Ming királyi sírok

- Terrakotta Hadsereg





A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső)

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, vonattal, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 170 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

    A 170 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap




    Keresés
    8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
    Utazási magazin


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás